Predpraznični dnevi

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

Bern Jurečič
16. 12. 2018, 17.55
Deli članek:

Marsikdo bi rekel, da ustvarjalne energije, polne iniciativnega naboja, ne spadajo ravno v ta čas, ampak bolj na začetek leta, a ni čisto tako.

PS
Le kaj se pripravlja?

V času, ko narava ni v dobri kondiciji in se šele pripravlja na nov cikel, mi pa čakamo konec leta, je marsikje treba potegniti voz še toliko, da zaključimo naloženo – in vemo, kako težke so zadnje lopate premoga, ki ga je bil sprva cel kup ... Tako bomo ta teden skupaj z energijami planetov in zvezd naredili veliko, morda toliko, da bodo potem predpraznični dnevi lažji in prijetnejši.

Seveda pa je glavni nebesni dogodek tega tedna zimski solsticij, najkrajši dan, trenutek, po katerem bo dan spet vedno daljši. Pri starodavnih narodih je bil začetek leta prav to, in ne brstenje vejic spomladi. Obeležili so ga slovesno, z obredi. Od tega nam je ostal božič, ki pa se s premikanjem datumov ne premika tudi sam, ampak smo ga varno pospravili na 25. december, čeprav solsticij že zdavnaj ni več takrat ...

Horoskop za teden od 17. do 24. 12. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Energije v zraku so odlične, časa za počitek ravno ni. A tudi dokončanje začetega je dosti pomembno, da se splača še malo zavihati rokave. V srčnih zadevah bo bolj veselo in svobodno, nikakor pa ne dolgočasno. Glede financ bodite previdni, vsi nakupi in druge denarne možnosti so zelo vabljivi, a je pri tem potrebno tudi nekaj preudarnosti. Saturn je glede tega na vaši strani, zlahka boste presodili, kaj je najbolj prav, in denarnici ne bo treba trpeti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Stotine informacij, s katerimi nas v predprazničnih dneh vse obsipajo vsak dan, vam krati spanec in mir. Morda še najbolj moti, da si ne morete več ustvariti mnenja, kdo je kdo oziroma kdo ima prav in kdo ne. Živite pod precejšnjim pritiskom, saj je treba še pred prazniki vse postoriti, marsikdo iz ekipe pa se počasi že »odklaplja« in ste za delo morda ostali sami. S financami kaže bolje, kot ste se bali, Jupiter je Merkurju v veliko pomoč in se bo vse izteklo dobro.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Prednovoletni čas je za dvojčke vedno nekaj vznemirljivo privlačnega. Toliko stvari se dogaja, toliko ljudi srečaš … Seveda pa velja tudi, da nas marsikdo pozdravi bolj zaradi primernosti časa kot zato, ker bi nas bil v resnici vesel. In večina tistih »srečnega pa zdravega« izpuhti prej, kot utihne glas. Dvojčkov to ne moti, po navadi ste tudi sami bolj hitri in površni. Čisto mogoče je, da bo letos nakupovanja nekaj manj, več pa kupčkanja, kaj bi in kaj ne.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Zdi se, da bi bil že čas, da resno razmislite o tem, zakaj je večina dogajanja v vašem življenju odvisna od drugih, in ne od vas. Novoletni prazniki so namreč kot nalašč, da pod preteklo leto potegnemo črto, pa tudi v življenju na splošno. Ne bi bilo slabo, če bi si čisto lepo na papir zapisali, kaj hočete doseči naslednje leto. Če imate to samo v glavi, ni zadosti. Potem bo to, ob pravem času, seveda treba tudi izpeljati, a tu se lahko zaplete – ko se bo, recimo, treba boriti ...

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Levi trenutno nimate vsega pod kontrolo, kar decembra, v času, ki je malo drugačen od preostanka leta, ni tako moteče, če le imate opravljeno glavnino dela. Levi zmorete potegniti svoje podanike za seboj, toda najprej morate tudi sami vedeti, kam je treba iti, trenutno pa je v zraku preveč nasprotujočih si informacij. Uporabite intuicijo, svoj močni notranji občutek. V srčnih zadevah bo šlo ta teden lepo, razen rojenim na koncu znamenja, ki bodo imeli nekaj več prepiha, kot bi radi.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Čas vas vodi k temu, da je treba malo izpreči ali pa počakati. Da device rade na koncu kaj opravite tudi za druge ali pa vsaj za dobrobit sistema, kjer delujete, je znano, marsikdo zna to tudi s pridom izkoristiti. Na srčnem področju se bo zgodil nekakšen prelom, predvsem pri rojenih okrog 12. do 15. v mesecu – tudi če bo šlo kaj narobe, se bo izkazalo, da je bilo to dobro, čisto mogoče pa je, da se bo partnerstvo spremenilo v temelju, in to na bolje. S treznim pogovorom in kozarcem čistega vina.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Veliko informacij bo, pa stalno kdo na telefonu ali vratih ter toliko stvari za postoriti, toliko stvari za nabaviti, preden pridejo prazniki ... Med letošnjimi prazniki boste veliko časa porabili za brskanje po preteklosti, koreninah, vzrokih, vzorcih; morda boste začeli že zdaj. Morda naletite na kakšne dokumente ali fotografije ali pa vas obišče kdo, ki ga že dolgo niste videli. Vzemite si čas zase in ne bodite tako občutljivi za težave drugih.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Tudi če je pred vami še veliko dela, ki vas kliče, boste v tem prednovoletnem času zelo zadovoljni z opravljenim pa tudi na splošno s seboj. Kar vam je dela še ostalo, lahko z odlično koncentracijo vse uspešno opravite še pred prazniki, le prioritete morate zastaviti pravilno. V srčnih zadevah je videti kar nekaj prizadevanja, morda za razjasnitev nesoglasij ali nesporazuma, a po tej plati ne pričakujte, predvsem pa ne zahtevajte preveč.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Jupitru v vašem znamenju se bosta ta teden pridružila Merkur in vsaj na začetku tudi Luna, tako da dogajanja po eni in prijetnega po drugi strani ne bo manjkalo. Imeli boste občutek, da ste na pravi poti. Le rojenim na koncu znamenja se lahko kaj zalomi in se bo za rezultate treba potruditi bolj kot po navadi. A ne bojte se, dobro se bo izteklo. V ljubezni pričakujte neko novost, mešanje s prijateljstvom, neko skrivanje. Tudi če bo to kaj zelo minljivega, bo pa zato toliko bolj lepo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Ta teden je mogoče, da boste na trenutke preveč sentimentalni. To se ne zgodi pogosto, toda prinese lahko napačne odločitve. V ljubezni to pot kakšne globine ravno ne bo, veliko bo dialoga, morda tudi skupnih poti, interesi bodo zelo podobni. Kar zadeva denar, se vam ni bati, tudi če bodo potrebe večje kot možnosti. Na svojstven način boste dosegli, da bo okolica pričakovala in zahtevala manj, kot je nameravala, in bo na koncu za vse prav.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vodnarji že v precejšnji meri razmišljate o letu 2019, še preden se je končalo letošnje leto. Rojenim v zadnji dekadi nekaj ne bo šlo od rok, treba bo zavihati rokave in si morda celo umazati roke. Drugim vodnarjem je iz tega horoskopa mogoče napovedati prijeten in uspešen teden. Srečali boste nekaj starih znancev, od krajših potovanj pa boste imeli srečo. Ljubezensko življenje se bo malo mešalo s prijateljstvom, a ne tako, da bi vas to ogrozilo ali spravilo v slabo voljo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Pri nakupovanju se pazite, kajti če se ne boste malo držali nazaj, še tako dobri Venerini aspekti ne morejo obvarovati denarnice – pred vami samimi. Neki načrti bodo dokončno padli v vodo kot nedosegljivi – v letošnjem letu. Prestavili jih boste v leto 2019, pa bo vse v redu. Ob morebitnih kritikah si boste nadeli pogled ranjene srne in zvozili, tako kot vedno. Vzemite si čim več časa zase, ne pa toliko za druge, preberite kakšno knjigo in dobro se naspite!

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 24°56 Strelca do 2°03 Kozoroga, v katerega bo vstopilo 21. 12. ob 23.22.

Merkur bo ta teden šel od 3°49 do 12°30 Strelca.

Venera bo prišla od 9°51 do 15°53 Škorpijona.

Mars bo prišel bo od 19°53 do 24°33 Rib.

Jupiter bo šel ta teden od 8°32 do 10°03 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 9°36 do 10°25 Kozoroga.

Uran bo ta teden retrogradno prišel od 28°47 do 28°41 Ovna in upočasnjuje svojo pot.

Neptun se bo ta teden počasi pomikal naprej, tokrat od 13°49 do 13°55 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 20°06 do 20°19.

Luna bo 18. 12. vstopila v Bika, 20. 12. v Dvojčka in 22. 12. v Raka.

Polna luna bo na nebu v soboto, 22. 12., ob 18.48 na 0°49 Raka.