Neal Donald Walsch svetuje

Veliki nebeškoskop za leto 2019

R.T.
25. 12. 2018, 19.18
Deli članek:

Priprave na veseli december v nas sprožajo podzavestna vprašanja. Kaj mi bo prineslo naslednje leto? Kaj se mora spremeniti? In taka vprašanja so se nam zdela popolna za decembrski nebeškoskop.

svet24
Fotografija je simbolična

arhiv svet 24
neal

Leto bo odhajalo v velikem slogu. To se je čutilo že nekaj časa. Veliko se je čistilo, zdravilo, končevalo. Veliko src je iskalo uteho zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Vsa ta srca si želijo, da bi bilo leto 2019 … boljše. In kakšno bo? Za smernice smo vprašali enega največjih duhovnih učiteljev na svetu, potem pa smo njegove prejete smernice razvrstili po vaših astroloških znamenjih. Tako kot so … narekovala Nebesa. To so izjemni duhovni vpogledi, ki jih je (in zato smo neizmerno hvaležni) podal Neale Donald Walsch.

AVTOR

Neale Donald Walsch je eden tistih, ki spreminjajo svet. Nekoč je živel popolnoma običajno življenje, imel je službo, ženo, dom, zdravje, vse dokler ni nekega dne usoda potegnila svoj meč in prerezala idealno sliko. V prometni nesreči si je zlomil vrat in bilo je skoraj nemogoče, da je preživel. Potem mu je ameriški zdravstveni sistem zavrnil zdravljenje, izgubil je službo, družino in nazadnje dom. Pristal je v parku v šotoru, kot brezdomec, ki je prosil za drobiž, da si je lahko enkrat dnevno kupil ocvrt krompirček. Pristal je na dnu. Bil je eden tistih, katerih večina ljudi, ko gre po pločniku, niti ne pogleda. Neviden, sam. A nekaj let pozneje je Neale eden najslavnejših pisateljev na svetu. Potuje po mnogih državah in na njegove seminarje prihaja na tisoče ljudi. V oddajo ga je povabila Oprah in postal je milijonar. In zdaj je tukaj, da svetuje vam! Pa si poglejmo …

KOZOROG

Arhiv Svet 24
Fotografija je simbolična

Kozorogi ste poklicani v letu 2019 v svet sprememb. Vaša pot v tem letu ni bila vedno lahka. A če se človek želi spremeniti, potem mu Vesolje vedno ponudi možnost za to. Neale pravi: »Vsi položajih, v katerih pristanemo, se zgodijo, ker jih sprožimo mi. Vse poškodbe, bolezni, pomanjkanja, čustveni padci … A prav tako se lahko človek spremeni na bolje. Zraste, ozdravi, se pomiri. Če je le pripravljen dvigniti lastno zavest, opustiti stare načine razmišljanja. Oprostiti in sprejeti nove poti v delovanju in čutenju.« V letu 2019 razmišljajte drugače. Spremenite načine delovanja. Če niste želeli opraviti dodatnega dela, ga dajte. Če se niste želeli soočiti z določenimi ljudmi, se dajte zdaj. Če niste imeli poguma, da bi spremenili kariero, jo dajte zdaj. Naj bo vse drugače. Morda res ne boste vedno vedeli, kaj ta spremenjena delovanja prinašajo, a prepričani ste lahko, da bo rezultat pozitiven. 

VODNAR

Arhiv Svet 24
Fotografija je simbolična

Vodnarji ste revolucionarji. Zaradi vas je svet boljši. Če ste v pozitivni energiji, vse cveti, in če vas kaj plaši, se vse ruši. Neale pravi: »Veliko zablokiranega dotoka obilja se zgodi zaradi izbora negativnih misli. Nekomu denimo že v otroštvu govorijo, da ne bo nič iz njega, in ta otrok to posluša dolga leta. In začne s časoma verjeti v to. Te misli se začnejo nato sidrati v njegovo telo, soustvarjati čustva in na podlagi njih se nato odloča naprej. Seveda se potem podzavestno odloči za okoliščine, ki mu v življenje prinesejo pomanjkanje, nesrečnost, bolezen. A ni treba, da je tako – človek, ki se zaveda, lahko spremeni te zapise v sebi. Mogoče je. Vsak, ne glede na položaj, lahko postane srečen in preskrbljen. Ne pozabite, jaz sem bil brezdomec.« Vodnarji, vas čuva dotik Stvarstva. Zaupajte mu. In leto 2019 bo nekaj najlepšega. 

RIBI

Arhiv Svet 24
Fotografija je simbolična

Ribice, kličejo vas vaše dušice. Neale pravi: »Če želimo v življenju resnično ustvariti mojstrovino, življenje, ki ima smisel in ustvarja zapuščino, potem moramo poskrbeti, da bo um s svojimi izkušnjami delal z roko v roki z dušo in njenimi informacijami. Vsi resnično veliki mistiki, mojstri, umetniki ... so ugotovili, kako svoj um združiti s svojo dušo. Kako to narediti? Obstaja na tisoče načinov – meditacija, branje poezije, molitev, vizualizacija ... A vse se začne s pripravljenostjo narediti to. Človek mora biti pripravljen vzeti si vsak dan nekaj časa za to, da ... obstaja s svojo dušo. Če ljudje počnemo to redno in dolgoročno, se v nekem trenutku nekaj zgodi, nekakšno odprtje, razumevanje, prejmemo uvide v višje stanje zavesti. V sfere, v katerih so vsi odgovori. Človek tako potem preprosto ve, kaj je prav zanj in kakšen je njegov naslednji korak. Želite ustvariti življenje, v katerem boste srečni? Povežite svoj um s svojo dušo.«

OVEN

Arhiv Svet 24
Oven

Ovni, vaše bolečine, ki ste jih doživeli v preteklosti, lahko postanejo v letu 2019 vaše zaveznice. Nekoč so rezale v vas, zdaj pa vam lahko pozlatijo življenje. Neale pravi: »Vsak učitelj gre skozi lekcije, preizkušnje …, zato, da lahko razume druge, da lahko čuti druge. To mu daje nove informacije, nov zorni kot, novo izkušnjo, zaradi katere lahko hitreje vidi, kaj je potrebno v svetu okoli njega. Tudi jaz sem bil v bolečinah. Vsi gremo skozi bolečine.« Ovni, v prihajajočem letu poglejte, kaj so vas bolečine naučile in kako zaradi njih vidite svet drugače. Objemite njihova sporočila in pomagajte s svojim navdihom tistim, ki to potrebujejo. A naj bo bolečina le sporočilo. Ne ponotranjite je več. Ne živite več v njej. Lahko jo izpustite v smislu čutenja in podoživljanja. Ne pričakujte več njenega obiska, ki bi vas ponovno zaznamoval. Bolečina je povedala svoje, naj odide. Njeno sporočilo bo dajalo upanje drugim. Vi pa si preprosto dovolite zadihati.

BIK

Biki, vas bo leto 2019 postavilo točno tja, kamor boste resnično želeli. Da, verjeli ali ne, čisto vse bo vaša lastna kreacija. Nič zunanjega ne bo vplivalo na vas. Obratno bo – vi boste vplivali na vse, kar je zunanjega. Morda se sploh niste zavedali, kako mogočen kreator ste. A čas je, da se tega močno zaveste in sami sebi podate roko odgovornosti. Neale pravi: »Sem vse. Sem tam, kjer moram biti. Tukaj sem zato, ker sem se odločil tako. Vsak človek ima v sebi neskončno izbiro možnosti. In je lahko vse, kar je. In če lahko vsak človek izbira med vsem, potem je vse. Tukaj, kjer smo, smo zaradi tega, ker smo se tako odločili. In glede na naša prepričanja, raven zavesti in vrste izkušanja smo v vsakem trenutku točno tam, kjer moramo biti. Če ne želite biti tam, kjer ste, potem pojdite naprej. Nihče vas ne sili, da ste tam, kjer ste.« Da, dragi biki, pojdite, kamorkoli želite. Pojdite v smeri, kjer boste resnično srečni.

DVOJČKA

Svet24
Dvojčka

Dvojčki ste v letu 2019 vabljeni, da sodelujete s svetom in drugimi ljudmi. Neale pravi: »Bog mi je nekoč dejal: 'V življenju, ki ga živiš, ne gre zate. Gre se za vse ostale, ki se jih s svojim življenjem dotakneš, in za način, na katerega se jih dotakneš.' In sprva nisem razumel. Vprašal sem ga, ali naj se odpovem svojim ciljem, sanjam, načrtom … Odvrnil je: 'Ne, sploh ne, nisem rekel tega. Seveda jih imej in se jim posvečaj. Pravim samo, da jih uresničuj in se trudi za njih iz drugačnega razloga. Če počneš vse te stvari zato, da boš z njimi obogatil življenja vseh, ki se jih boš dotaknil, potem bo svet padel nate in te zasul z veseljem, praznovanjem ter čudeži. Če pa počneš te stvari zato, da grabiš in kopičiš, ter si želiš več in več samo zase, če je to tvoja glavna motivacija, potem se boš boril do konca svojega življenja.' Torej, če želite v svojem življenju mir, potem v letu 2019 poglejte, kako lahko pomagate drugim, in vse se vam bo povrnilo.«

RAK

Arhiv svet 24
Fotografija je simbolična

Raki in rakice, nežne dušice ste. V odnosih ste pustili veliko energije. V letu 2019 bo za vas čas, da vzpostavite spet odnos do sebe. Se postavite na prvo mesto. Ne iščite več izgovorov za druge ljudi. Neale pravi: »Poglejte, ljudje se sami odločimo, kaj bomo čutili. Sami izbiramo svoja čustva. To je resnično stvar odločitve. Mnogi se temu izogibajo, ker bi v nasprotnem primeru morali prevzeti odgovornost za svoje življenje, česar pa ne želijo. Zato je enostavneje čutiti vse težavne občutke in kazati s prstom na druge kot pa sprejeti dejstvo, da so odgovorni zase. Čustva in občutke izbiramo tako kot knjige v knjižnici. Odločimo se za njih. Človek, ki to razume, lahko v trenutku spremeni celotno življenje.« V letu 2019 dovolite ljudem, da izbirajo sami, vi pa izberite zase. In tisti ljudje, ki vas resnično ljubijo …, bodo izbrali tudi vas in vas nikoli, nikoli ne bodo izpustili iz svojega življenja.

LEV

Svet24
Fotografija je simbolična.

Levi ste zelo močni energijski ustvarjalci. Pomembno je, da vas opomnimo na sposobnosti vaše energije. Neale pravi: »Ljudje imamo neko življenje, ki ga sestavljajo določene okoliščine (služba, odnosi, zdravje, denar ...). Vendar pa se te okoliščine v našem življenju ne pojavijo kar same od sebe, ampak pridejo kot posledica, na začetku energijskega delovanja, ki se kaže kot odločitve, ki jih ljudje sprejemamo na ravni misli in čustev, pozneje pa kot fizična materializacija, ki jo ustvarimo z delovanjem. Življenjske okoliščine so pravzaprav samo energija, ki se odziva na naše mišljenje in delovanje. Če spremenimo notranjo energijo sebe, se ta avtomatsko izrazi navzven ... In vsak človek lahko naredi spremembe znotraj sebe.« Levi, sporočite svetu s svojo energijo, kaj pričakujete, in svet vam bo z veseljem služil ter dokazoval tisto, kar ste energijsko postavili – v sebi.

DEVICA

Svet24
Fotografija je simbolična

Device, naj se tema razsvetli. To leto vas je kar nekajkrat prestrašilo. S tem strahom pa ne želite v leto 2019. Zato vam bo sporočilo svetlobe prišlo še kako prav. Neale pravi: »Vsak se kdaj sreča s temo. Zato, ker v resnici ne moreš trditi, da si svetloba, če nisi stopil v temo in spoznal, kaj sploh pomeni ta trditev, da si svetloba. Torej, v temi in strahu ste že bili. Zdaj veste, da si tega ne želite. Temu rečete: 'Ne, hvala.' Torej ste potem izbrali nasprotje teme – svetlobo. To je bil vaš izbor. Zato ne pričakujte, da vas bo tema zasledovala. Verjela vam je, ko ste jo zavrnili. Zdaj morate v to verjeti le še vi. Verjeti vase, v svoj izvor svetlobe in svoje delovanje. Ne pričakujte, da vas bo tema zasledovala samo zato, ker ste sami nekoč stopili v njo, da bi si pridobili izkušnjo, ki jo zagotavlja. Svoj izbor ste nato opravili. Dovolite mu, da vam blagoslavlja življenje.«

TEHTNICA

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

Tehtnice v prihajajočem letu pričakujte veliko – od sebe. Bili ste jezni ali žalostni zaradi drugih ljudi, kar vam je ustavilo dotok ljubezni in obilja. Neale pravi: »Mnogi ljudje gojijo pričakovanja do drugih ljudi in od njih pričakujejo, da jim morajo drugi zagotoviti tisto, kar potrebujejo. A jim ni treba. Vam denimo nihče ni ničesar dolžan. Za vašo srečo, čustveno in materialno blaginjo ste odgovorni popolnoma sami. Ko človek to razume, neha od drugih pričakovati, da mu bodo karkoli zagotovili. In takrat ima druge ljudi preprosto … rad. Ne pričakuje ničesar od njih. Bodite to, kar ste, in sprejemajte druge ljudi takšne, kot so. Dovolite biti sebi to, kar čutite, da ste, in dovolite biti drugim to, kar si želijo biti. Če to ne gre skupaj z vami, jih izpustite in naj gredo svojo pot, a ne ustavljajte svoje poti. Naredite vse, da boste srečni, in to srečo najprej dajte sebi.«

ŠKORPIJON

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

Škorpijoni, v letu 2019 naj se v vas prebudi spoznanje, da imate vedno izbiro. Mnogokrat ste namreč mislili, da je nimate. Takrat niste bili zadovoljni. A vi ste tako mogočni. Če boste le dojeli pomemben nauk … In ta je … Neale pravi: »Mnogi ljudje v življenju menijo, da nimajo izbire. To ni res. V Vesolju ne obstaja nekaj takšnega, kot je 'nimaš izbire'. Bog vedno daje vsakemu človeku izbiro. In vsak ima vedno svobodno voljo, da se odloči, kakor se želi. Vendar pa moramo nehati sprejemati svobodne odločitve in se potem dojemati kot njihove žrtve. Vsaka stvar, ki jo naredimo, nas definira. Ne bi pa smeli delati vseh teh čudovitih stvari, ki nas definirajo, nato pa jih zavračati in jim prek igranja vloge žrtve reči, da niso naše. Poskrbite, da stojite za svojimi odločitvami. Navsezadnje odražajo vas.«

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

STRELEC

Strelci, ven iz sence! Čas je, da svetu poveste, kdo ste in kaj vse premorete! Čas je, da na glas govorite o svojem življenjskem poslanstvu in idejah. Se predstavite, zažarite, izpostavite. Neale pravi: »Če želite prejeti najbolje, kar vam lahko ponudi svet, vi ponudite svetu najbolje, kar lahko. Veliko ljudi čaka v življenju in pričakuje, da jim bo svet okoli njih nekaj dal, nekaj ustvaril za njih. Vendar se to zgodi le redko. Zakaj? Ker moramo mi najprej svetu okoli sebe sporočiti, da nekaj potrebujemo. In to sporočimo s tem, ko mu damo tisto, kar mu lahko. Človek si zasluži sprejeti toliko, kolikor da. In vsak ima zelo veliko. Zato dajmo, ponudimo svetu najboljšo, najsrčnejšo, najpametnejšo verzijo sebe. In potem bo življenje 'čudežno funkcioniralo', kajti nazaj bomo prejeli vse, kar potrebujemo.« Veselimo se vašega sija v svetu, ki ga še kako potrebuje!