Napoved

Tedenska napoved: (Še je) čas za nove začetke

Bern Jurečič
9. 12. 2018, 20.45
Posodobljeno: 9. 12. 2018, 20.47
Deli članek:

Merkur je vse hitrejši in njegov neprijeten vpliv se čez teden ne bo čutil več. Ob tem prestopi v Strelca in bo že zaradi tega manj zapet, skupaj z njim pa tudi komunikacija, problemi z mediji, elektronskimi sredstvi in podobno

profimedia
Preverite, kakšen teden je pred nami.

Če k temu prištejemo še prvi krajec, tradicionalno čas za nove akcije in razne začetke, potem se teden dni pred nami zdi kot odlična priložnost, čeprav resda malo pozno v letu. Pa čisto tako ne bo, preostanek horoskopa je bolj mirujoč ali pa kaže na sprte energije, tako da je čisto mogoče, da se kaj ne bo razpletlo tako, kot bi radi. Večina stvari bo drugače rešljiva z nekaj pozornosti pri korakih, pa tudi pri natančnosti v izvedbi, predvsem je treba paziti na možnost napak pri delu.

Horoskop za teden od 10. do 17. 12. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vi boste prav gotovo vedeli, kaj je treba storiti. Ko bosta čez vikend združila svoje moči Mars in Pluton, boste neustavljivi. Dotlej je možnost napak v korakih velika, bolje se je ustaviti tu in tam ter preveriti, ali je pot še vedno prava. Če bi bilo po vašem, bi vse rešili v trenutku, a kaj ko je v zraku še toliko drugih interesov … Ti drugi predstavljajo oviro na poti do preprostih rešitev, a tudi lekcijo za vas – kako rešiti zadevo, da bo dobro za vse, ne le za vas?

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Težnja po uspehih in rezultatih, tudi hitrih, bo v tem tednu velika. Na začetku tedna nekaj ne bo šlo skozi, ker se bo ena stran uprla ali zapletla stvari. Tudi morebitne nasprotujoče si informacije lahko pripeljejo do upora ali konkretne akcije, z vašega zornega kota pa je precej odvisno od tega, ali se vam stvar izplača ali ne, utegne biti tudi pomembno, ali se bo treba oznojiti. V ljubezni bo prišlo do razbremenitve odnosa, beseda bo stekla in ne bo več dvomov.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Sonce in Mars bosta ves teden v enakem, tokrat napetem odnosu, za vašo kariero oziroma službo to pomeni zahteve in veliko vložene energije, če naj bi aktivnosti potekale v pravi smeri. V neki zadevi se boste morali izjasniti, za katero stran se zavzemate, za kaj si prizadevate, pri tem pa potem ostati. Za dvojčka ne ravno lahka dilema. Poglejte skozi prizmo kariere ali prihodnosti, pa bodo vaše odločitve veliko lažje in boste delali namensko, ne da bi ves čas gasili požare.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V poslovne odločitve tega tedna se bodo vpletla čustva, večinoma bi se v enakem primeru odločili drugače. Za delo, delovne razmere in pogoje ter odnose s sodelavci je čas zelo dober, dosežke pa bo malo pokvaril Neptun – nekaj ne bo čisto tako, kot je videti. O drugih boste v tem tednu spoznali precej zanimive in tudi poučne stvari. Kar vam v resnici lahko škoduje, je vaše nagnjenje, da ste kljub problemom še vedno sentimentalni do nekaterih.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Sonce in Mars v kvadratu prinašata napetosti, prehitre odločitve in besede, vse naj bi se dogajalo na hitro. Na splošno vam v tem tednu ne bo preostalo drugega, kot da zavihate rokave in se spravite delat, pospravljat, urejat, vodit. Lep videz, blišč in postavljanje vas bodo kvečjemu oddaljevali od cilja in vizije. Pomembna dejstva za odločitev so manjša, manjvredna, pri tleh, a zelo pomembna. Tudi s problemi podložnikov se je treba ukvarjati, ne le z njihovimi rezultati …

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkur se bo ta teden premaknil v polje doma, varnosti, družine in posesti, s tem pa bo vaše delovanje bolj zadržano, čeprav druga polovica horoskopa nakazuje in »zahteva« drugače. Čas za razmišljanje in tuhtanje je namreč mimo, aktivirati se je treba. A za device je znano, da vedno zapletejo stvari, tokrat pa si narišite sliko, vizijo, nič ne bo hudega, če bo manjkal kak detajl. V ljubezni je čas za kako odločno potezo, kar bo dolgoročno bolje od misli, da bo že nekako ...

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden ni za dosežke, bolj je namenjen utrjevanju – stališč, namenov, pogojev, akcij. Ne le da je veljavnih kar nekaj resnic, od katerih ima vsaka svoje prednosti in vrednosti, ko pridete do okoliščin in skritih interesov, ki v resnici usmerjajo vse te boje, se vam lahko celo stemni – kompromisi najverjetneje sploh niso mogoči. Najdite si drug interes – v sebi, svojih bližnjih, harmoniji na malem prostoru, denimo v duši. Potujte, komunicirajte, izmenjavajte mnenja z drugimi, učite se.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Merkur se poslavlja od vas, ki se boste, opremljeni s koristnimi informacijami, lotili spreminjanja svoje stvarnosti ne glede na to, za katero področje gre. V spremembe boste vložili veliko energije in celo zagrizenosti. Tudi če bo šlo vse bolj počasi, rezultati ne bodo izostali, škorpijoni ste v nekaj zamahih sposobni narediti več dela kot drugi v daljšem obdobju. Kar zadeva finance, rojenim v prvi dekadi kaže odlično, lahko pride tudi kak denar s strani.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Od deklaracij k akciji, to bo vaše vodilo v tem tednu. Ni dovolj, da veste, kaj je treba narediti, tudi vidno mora biti, da ste na delu. Tako bo prišlo do čisto praktičnih in uporabnih sprememb, marsikaj boste postavili na novo, na primer vrednote, odnose ali finančno konstrukcijo, možnosti je veliko. Srčne zadeve bodo v ozadju, manj pomembne ta čas ali pa skrite. Rojeni v prvem znamenju bodo v ljubezni deležni nekega preobrata.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Kar nekaj planetov je ta čas v vašem znamenju, zato se boste izrazili skozi prebojnost in ambicijo. Saturn je med vsemi prvi, zato prehitevanj ravno ne bo, bolj bo šlo za smotrne in smiselne ter premišljene poteze. Zahtev do sebe tudi ne bo manjkalo, in če jih morda ne boste znali izraziti, boste tisto raje kar naredili. Poskrbite za dovolj spanja ter naredite kaj dobrega zase na področju prehrane in počutja, imejte to za investicijo, ne pa za dolžnost in breme.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Neptun ovira energičnost Marsa, oba pa sta precej slabo povezana z elementi, ki so pomembni za vas. To ne prinaša ravno nesreče, razkorak pa vsekakor. Rešitev se kaže v dogovarjanju in izmenjavi informacij. Drugače pa ne bi bil slab ponoven razmislek o vsem. Toda smer ni prava – tuhtate lahko tudi sedemkrat, a brez zavihanih rokavov ne bo ničesar. Pamet premika svet, to je res, ne odkida pa snega niti ne skuha kosila. Pri financah pazite na curljanje iz denarnice po nepotrebnem.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Pri vas se bodo v tem tednu teple sile Včeraj in Jutri. Vizije, perspektive in sanje bodo odlične, prijetne, realnost nekoliko manj. Potem se boste šli »kako bi bilo lepo, če bi bilo« in druge take zgodbe. Za svoje delo v zadnjem času lahko dobite pohvalo, vsaj toliko se ustavite, da jo boste slišali. V ljubezni bo sredi tedna zavel nov in prijeten veter, neke težave se bodo rešile, nekaj bo bolj jasno, kot je bilo prej. V odnosih z nadrejenimi utegne priti do pozitivnih sprememb.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 17°49 do 24°56 Strelca.

Merkur bo počasi prišel direktno od 28°01 Škorpijona do 3°49 Strelca, v katerega bo vstopil 12. 12.  

Venera bo ta teden prišla od 4°32 do 9°51 Škorpijona.

Mars bo prišel bo od 15°17 do 19°53 Rib.

Jupiter bo šel ta teden od 6°59 do 8°32 Strelca.

Saturn se bo premaknil naprej od 8°48 do 9°36 Kozoroga.

Uran bo ta teden retrogradno prišel od 28°55 do 28°47 Ovna.

Neptun se bo ta teden počasi pomikal naprej, le od 13°45 do 13°49 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 19°53 do 20°06.

Luna bo 10. 12. vstopila v Vodnarja, 13. 12. v Ribi in 16. 12. v Ovna.

Prvi krajec bo na nebu v soboto, 15. 12., ob 12.48 na 23°27 Rib.