Astro

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav megleni!

Bern Jurečič
18. 11. 2018, 16.02
Posodobljeno: 18. 11. 2018, 16.11
Deli članek:

Stanje na nebu je precej nenavadno. Merkur je retrogradni, Venera in Neptun se obračata in sta močna ter ne hudo prijetna, Pluton je kar nekje sam zase, polovica drugih pa tudi v nekih redkih povezavah ‒ kot večina sveta danes; vsi nekaj so in nihče ne posluša drugega.

Profimedia
Pojdimo po poti, ki smo si jo izbrali, izkazalo se bo, da je prava, tudi če je morda ta hip megla na poti ...

Za začetek bosta akcijo reševala povezana Mars in Uran, a ker je prvi v Ribah, bo tudi to šlo nekako neborbeno, kar je bolje, kot da bi akciji botrovala ogroženost. Mars in Jupiter bosta prispevala pretiravanje v levo ali pa v desno, le srednje poti ne bo videti, Merkur in Neptun pa sta v izraziti kombinaciji laži in iluzije. Skratka, teden, ki ga ne moremo biti ravno veseli. Naslednji bo boljši, zdaj pa se potrudimo, da ne bomo nasedali na vsak izziv, problem ali provokacijo, razmišljajmo s svojo glavo, zato jo imamo. In pojdimo po poti, ki smo si jo izbrali, izkazalo se bo, da je prava, tudi če je morda ta hip megla na poti ...

Horoskop za teden od 19. do 25. 11. 2018

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

V prvi polovici tedna je videti nekaj zakrčenosti in močne težnje po preboju, toda zavore (problemi, nejasnosti, nesodelovanje drugih) bodo dovolj velike, da se verjetno ne boste premaknili. Potem Sonce prestopi v Strelca, za vas pa to pomeni dvig zapornice, in potenciali se bodo spet sprostili. Še vedno z nekaj napetosti, a vsaj premaknilo se bo. Naj vas ne ustavi vsaka beseda; če kdaj, potem zdaj potrebujete jasne misli in miren pogled na pot naprej.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

Sonce ta teden vstopi v Strelca in s tem dopolni skupinico planetov, ki poudarjajo vrednosti, vrednote in finance. Merkur, ki je tudi tam, bo ta teden pod izrazito slabim vplivom Neptuna, in tako je do velike napake le korak. Nekaj zagotovo velja: če se boste pri prav vsaki stopinji vprašali, koliko vas ta korak lahko stane, ne boste prišli nikamor. Za nove osebe ali odnose v ljubezni so vetrovi čisto pravi, uživajte, a ne jemljite čisto vsega preveč osebno.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Merkur se je pravkar obrnil na poti in povrhu ima težave z Neptunom, ki je močnejši, nakar so možni zapleti, besede, ki letijo mimo, izguba dokumentov in vrednosti. Dobro premislite nakupe in pazite v prometu. Če boste nekatere korake premislili večkrat ali pa se o njih s kom posvetovali, boljšega ne morete narediti. V drugi polovici tedna boste morali poslušati druge, a od tega lahko odnesete veliko. Ta teden ni čas za prehitevanje in postavljanje. 

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

Za ta teden vas je treba na nekaj opozoriti: veliko bo želje, hotenja in pričakovanj, tudi potenciali, ki jih imate, niso slabi, a ne bo se odvijalo tako lepo, kot je zamišljeno. Seveda to ne pomeni, da se ne lotite ničesar, le za to gre, da ne pričakujete preveč. V tem času lahko recimo naredite veliko in pomembno delo pri popravljanju, pospravljanju, arhiviranju, zgodovini in še in še. V srčnih zadevah in partnerstvu bo potrebne veliko pozornosti in nekaj takta, pa vam bo šlo vse dobro.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Če odštejemo, da bodo drugi bistveno vplivali tako na tok dogajanja kot na vaše odločitve, vam bo šlo kar dobro, veliko ustvarjalnosti je videti in vitalnosti pri vsakdanjem in poslovnem delu. Če se boste srečali z nejasnostmi pri ukazih, ne poskušajte iz tega vleči koristi, zna biti, da si bo to kdo zapomnil. Raje vodite svojo igro, kolikor se da, in ne tvegajte preveč. V ljubezni je videti veliko vložene energije in neko novost, a vsaj za začetek ne bo čisto jasno, ali gre v pravi smeri ali ne.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Pri svojih prizadevanjih ne boste ostali sami, priključili se vam bodo prijatelji in znanci, ki že dlje časa poznajo vaša stališča in se bodo oglasili z idejo, da bi skupaj lahko naredili več. Za vas to pomeni potrditev in nov veter v jadrih, a večino dela boste vseeno opravili sami. Za neke obetavne finančne priložnosti se ne boste odločili, igre na srečo pa ta teden raje izpustite. V partnerstvu so možne nejasnosti ali skrivanje in sumi, prespite vse skupaj, da ne naredite še sami kakšne škode.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Bolj počasi bo vse skupaj potekalo ta teden, verjetno tudi zato, ker se boste bali napak ali pa kritike drugih, še posebej če počnete kaj, pri čemer vam je že kdaj spodletelo. Dokler se sentiment ne poleže, se umaknite drugim, ki nimajo zavor in vedo, kam hočejo priti ter kako. Sicer se boste srečali z veliko spremembami, ki jih je treba narediti ali pa imate to možnost, a najprej malo preglejte, kaj vse je na seznamu, da se ne bi lotili preveč stvari naenkrat.

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

Škorpijoni ste v nečem čisto drugačni od drugih ‒ neprijetnosti, težave in celo nesrečo znate obrniti v svoj prid, tako da iz takih pojavov naredite izziv, češ ali jaz to zmorem. Vaši koraki bodo tehtno premišljeni in dobro odmerjeni, brez hitenja boste napravili veliko. Pri financah bodite previdni, Merkur strastno čaka na tiste, ki niso dovolj previdni. V ljubezenskih zadevah vam bo spanec pobral neki sentiment, a za rešitev zagate ali nesporazuma čas ni pravi.

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Ta teden v vaše znamenje stopi Sonce, prineslo bo nekaj energije za spopadanje z izzivi in nalogami, pa tudi nekaj več jasnosti, kajti planetarni potenciali prve polovice tedna za večino ljudi niso kakšna sreča, prej nasprotno, srečevali se bomo z oviro za oviro. V poslih in službi boste imeli dela vrh glave, a potrditev svojega dela boste čakali zaman;šele kasneje pride. Finančno področje boste jemali resneje kot po navadi, a tudi tu bo šele čas prinesel olajšanje.

KOZOROG(od 22. 12. do 20.1.)

Jasno vam bo, kaj je treba narediti, naleteli pa boste na ovire. V komunikaciji (tudi računalniki in promet) bodite pozorni na korake in poteze, možnost ali napake ali spora je zelo velika, konflikt pa ta teden ne more rešiti ničesar. Reševanje na način »vse sam« bo imelo le delni učinek, morda bo še najbolj ugoden občutek, da ne stojite in čakate. V partnerstvu je možen napredek ali pa dogovor, domov se boste vrnili kot v miren zaliv po nemirni plovbi.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Bolj kot sicer si boste želeli stabilnosti, a plovba ne bo čisto takšna. V poslih in službi bo zlasti v prvi polovici tedna kar veliko prepiha, a se bo dalo veter dobro ujeti v jadra, če se le ne boste preveč ukvarjali s svojo staro dilemo, kdo ima prav in kdo ne. Ne le v službi, tudi v partnerstvu bodo pogledi usmerjeni naprej, a preden bo kaj narobe, preverite, ali je to vaši boljši polovici všeč. Pri financah se lahko pojavijo neki sitni stroški, a je panika odveč.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Marsov prihod v vaše znamenje res prinaša energijo in prodornost, a za začetek samo razdražljivost. V drugi polovici tedna bo glede tega dosti bolje. A ker ste sicer na dobri poti, se vam ni treba bati, prespite teh nekaj dni, pa bo. Zanimivo bo to, da se bodo celo dovčerajšnji nasprotniki zavzeli za vas in vaš projekt. V ljubezenskih odnosih rib bo ta teden govor bolj o denarju. Rojeni v prvi dekadi znamenja lahko v službi dobijo pohvalo ali dočakajo izboljšanje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 26°33 Škorpijona do 3°37 Strelca, v katerega bo vstopilo 22. 11. ob 10.01.

Merkur bo ta teden retrogradno prišel od 13°12 do točno 7°00 Strelca.  

Venera bo ta teden še hudo počasna, v direktni smeri bo od 25°22 Tehtnice prišla do 26°57.

Mars bo prišel od 1°52 do 6°15 Rib.

Jupiter bo šel ta teden od 2°18 do 3°52 Strelca.

Saturn se bo premaknil naprej, od 6°34 do 7°17 Kozoroga.

Uran bo ta teden retrogradno prišel od 29°32 do 29°18 Ovna.

Neptun bo ta teden na videz stal na mestu med obratom v direktno smer, na 13°41 Rib.

Pluton bo počasi šel po Kozorogu, tokrat od 19°20 do 19°30.

Luna bo 20. 11. vstopila v Bika, 23. 11. v Dvojčka in 25. 11. v Raka.

Polna luna bo na nebu v petek, 23. 11., ob 6.38 na 0°52 Dvojčkov.