Astro

Tedenski horosko: energije ne bo odnašal veter

Bern Jurečič
21. 10. 2018, 16.28
Posodobljeno: 21. 10. 2018, 16.30
Deli članek:

Kot rečeno že prejšnji teden, se je zaključilo krajše obdobje, ko res nič ni potekalo tako, kot bi si želeli, začenja se novo.

Dreamstime
Energija ne bo šla v veter.

Ne dolgotrajno in tudi ne ravno cvetoče, čeprav prinaša napredek. Vse bo šlo, vsaj ta teden, bolj na hitro ali pa na silo, z veliko prehitevanja, izsiljevanja prednosti in neupoštevanja pravil o korakih. A kljub vsemu bomo na splošno zadovoljni, saj nam »nebo« daje občutek dogajanja in sposobnosti, da kaj premaknemo. V Škorpijonu, kamor se v torek seli Sonce, je zdaj že kar gneča planetov; učinkovitost, rezultati, pa tudi metanje stvari stran – kar nekaj bo aktivnosti, za katere je ta jesenski čas kot naročen in lahko v njem naredimo še več, kot smo načrtovali. Saturn pri tem skrbi, da energija ne bo šla v veter, ampak bo dobro porabljena in usmerjena.

Horoskop za teden od 22. do 29. 10. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Gneča planetov v Škorpijonu, ki jo bo v torek dopolnilo Sonce, ko vstopi tja, za ovne le redko pomeni kaj prijetnega. Izjema bodo tisti, ki poslujejo s tujim denarjem, in tisti, ki so trenutno denimo v obdobju poglobljenega dela na sebi, morda športniki, alpinisti in zdravniki. Za vse druge ta teden ne bo simpatičen, saj bo prinašal veter nezadovoljstva z doseženim. Za osvajanje v ljubezni to ni slab potencial, v poslovnih in finančnih odnosih pa tak pristop ni najboljši.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Nemir, ki vas preveva, lahko prinese pretiravanje v odprtosti ali plasiranju idej, kot bi hoteli z eno potezo izboljšati svet. Ko enkrat sprostimo ideje, se pogosto zgodi, da jih je potem v zraku cela jata, od katerih pa je dobrih le nekaj, a traja nekaj časa, da spoznamo, katere so to. K sreči boste ta teden veliko komunicirali z drugimi in bo laže ugotoviti, katera pot je prava. Na področju srčnih zadev in partnerstva za bike prihajajo mirnejši dnevi, ko bosta dogovor in želja po harmoniji premagala pričakovanja in egoizem.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjeva pot ta teden vodi od neprijetnega Marsa, ki bo v prvih nekaj dneh »poskrbel« za nemir in kakšno prerekanje, k ugodnemu in dobrodejnemu Jupitru, kar bo neprimerno bolje, in konec tedna boste dočakali prepričani, da lahko dosežete še več. Svoja spoznanja boste z dobro voljo delili vsakomur, ki vas bo hotel poslušati, in obenem v darilo zavili tudi določena opozorila. V ljubezni je videti nekaj megle, igre; upajmo, da vmes ne bo tudi prevare.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V službi bo preveč zahtev in pritiska, ki pa bo v nekaj dneh mimo in se boste spet mirno lotili dela. Precej bo govora tudi o tem, koliko kdo naredi, in izkazalo se bo, da se nekateri skrivajo za tistimi, ki opravljajo svoje dolžnosti. Sicer boste ta teden nekoliko pod vplivom vzdušja množice, zato pa tudi občutljivi na vsako gesto, ki bo zadrževala občutek boljše prihodnosti. Če ne s svetovanjem ali nudenjem rame za jokanje, pa s svojim zgledom.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Potem ko se je v družbi začelo premikati, ste levi seveda takoj za stvar, še več: ker najbolje veste, kaj je dobro za skupnost, se boste takoj postavili k prvim vrstam. Mala težava bo v tem, da trenutek ni najboljši za to. Ne delajte si težav, ampak se lotite vsega tistega, kar bi morali početi doma ali v tistem svojem krogu, kjer ste zadnje čase morda popustili, ker je bilo preveč obveznosti drugje. Ko bo treba, vas bodo že poiskali.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Nekaj dni v prvi polovici tedna bo še polnih napetosti, a vzrok bodo predvsem nesporazumi in/ali prehitre besede, sicer pa se stvari razpletajo v pravo smer. Merkur se bo potem izvil iz neprijetnega objema Marsa ter se pridružil Jupitru, kar je seveda čisto drug »par čevljev«, tokrat takšen, ki vam bo bolj prav in boste stvari počeli bolj z lahkoto. V srčnih zadevah in partnerstvih devic bo ta teden komunikacija precej predvidljivejša in tudi zadovoljstvo bo večje.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tehtnice boste ta teden razpete med dolžnostmi in obveznostmi, ki se kažejo pred vami, ter lastnimi interesi, ki jih tudi ne morete izpustiti iz rok. Predvsem se vam bo zdelo, da se je pojavilo kar nekaj zadev iz preteklosti, kot da bi »imele mlade«. V financah bo nekaj več dinamike, a se bo, kot kaže, dobro izteklo. Pri investicijah malo bolj premislite stvari, tako se boste izognili težavam. V srčnih zadevah boste porabili veliko energije in časa za neko urejanje, razlaganje ali prepričevanje.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V vašem znamenju je vse več planetov, Sonce pa bo ta teden priskrbelo dodatno energijo. V drugi polovici in konec tedna boste prav sijali in na hitro opravili z vsakim izzivom, ki vam bo prekrižal pot. Tudi v partnerstvu pričakujte izzive, tam pazite, če naj ne bi tvegali hude ure. A če si prekinitve morda celo želite, pohitite in to storite v naslednjih dveh tednih, saj boljšega časa za to ne bo prav kmalu. Na področju denarja bi moralo iti ta teden vse kot po maslu ali pa vsaj brez zapletov.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Jupiter se bliža vašemu znamenju, stvari počasi prehajajo v tok, ki vam je všeč in ste si ga želeli že dlje časa. Merkur vas žene v razmišljanje in tuhtanje, kar je dobro storiti ta trenutek, ko za glavno in odločno akcijo čas še ni pravi. A se vam lahko vse, česar se lotite, izteče tudi po sreči, če bi jo že potrebovali. Če bo kazalo, da se da naloge in probleme reševati z jezikom, boste vsekakor v prvih vrstah, pri bolj praktičnih prijemih pa vas ta teden čakajo težave.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Večje napetosti bi morale ta teden popustiti, s pomočjo prijateljev in veliko komunikacije lahko skozi te dni pridete brez težav. Če boste za kakšno zadevo potrebovali pravo telefonsko številko, vam jo bosta prijatelj ali prijateljica priskrbela v hipu in problem bo rešen. V poslih stvari ne potekajo najbolje, počakajte še kak teden ali dva, potem lahko tudi vi pričakujete napredek. Ljubezen se bo ta teden prepletala s prijateljstvom, zdelo se bo, da odnos bolj nazaduje kot napreduje.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Glavnina napetosti je mimo, lažje se boste posvetili svojim željam in projektom, pa tudi čisto vsakdanjim stvarem. Sonce vam prinaša dobre energije v poslih in službi, vaše rešitve se bodo izkazale za sprejemljive, ker so se spremenili pogoji in pričakovanja. Pluton se ustavlja, prinesel bo neko zapleteno situacijo, ki jo bo treba rešiti na način, ki vam ni všeč. A ker se bo za vas vse skupaj izteklo dobro, boste hitro pozabili kisel priokus.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Dobra povezanost Saturna in Merkurja vam prinaša srečo iz nekega prijateljskega odnosa ali povezave z vplivnimi osebami, pa tudi izpolnitev marsikatere stare želje. Malo pazite na preostre odzive, ni vsak, ki se ne strinja z vami, sovražnik. Sicer pa je v vašem tokratnem horoskopu videti veliko gibanja in komunikacije. Težko vas je ustaviti, ko ste v polnem teku, opozorila pa gredo mimo. Ni videti, da bi si naredili kaj škode, a glavno je, da smo zdravi, ali ne?

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 28°27 Tehtnice do 5°27 Škorpijona, v katerega bo vstopilo 23. 10. ob 3.53.

Merkur bo prišel od 17°30 do 27°10 Škorpijona.  

Venera bo ta teden retrogradno prišla od 5°53 do 1°40 Škorpijona.

Mars bo šel od 15°39 do 19°27 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 26°13 do 27°42 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden premaknil naprej od 4°10 do 4°41 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno premaknil od 0°38 do 0°21 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od točno 14°00 do 13°53 Rib.

Pluton se bo zelo malo premaknil naprej, in sicer od 18°51 do 18°56 Kozoroga.

Luna bo 22. 10. vstopila v Ovna, 24. 10. v Bika in 26. 10. v Dvojčka.

Polna luna bo na nebu v sredo, 24. 10., ob 18.49 na 1°13 Bika.