Astro napoved

Tedenski horoskop: zadovoljstva menda ne bo od nikoder

Bern Jureč
7. 10. 2018, 15.12
Posodobljeno: 7. 10. 2018, 15.12
Deli članek:

Ta teden Merkur vstopa v Škorpijona, kjer sta že Jupiter in Venera, vse več energije bo ostre in naravnane k učinku, rezultatom, čeprav tokrat še vedno nekoliko bolj na verbalni in deklarativni kot na izvedbeni, oprijemljivi ravni.

Dremastime
Fotografija je simbolična.

Jupiter pri tem še vedno igra neko svojo igro, pravzaprav nikomur ni v pomoč do take mere, da bi lahko računal nanj, češ dobro se mi bo izteklo. Bolj bo veljalo, da moramo za vse poskrbeti sami – ne nazadnje bi tako moralo biti ves čas, ali ne? Sonce bo ves teden v napetem odnosu s Plutonom, stvari ne bodo šle samo zlahka, marsikatera se bo postavila po robu in od nas zahtevala več truda, kot bi si želeli, pa tudi zadovoljstvo po opravljeni nalogi ne bo takšno kot po navadi. Merkur se bo vrtel nasproti Urana in lahko pričakujemo prehitevanje v idejah, s tem pa tudi marsikatero napako, ki je sicer sploh ne bi naredili.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Če boste nastopili malo ostreje, tega nihče ne bo opazil; navajeni smo že skoraj na vse. Potegnite torej voz, če imate le možnost, mnogi bodo šli za vami, ker si tudi sami želijo ven, a ne vedo, kako. Neko obračanje financ se bo zdelo zelo obetavno, a ga odsvetujemo – ne ta teden. V srčnih zadevah je možno nekaj pritiska ali pa sumničenja. Bolj vam bodo ustrezala področja načrtov, javnosti, sodelovanja in dogovarjanja, tudi duhovnosti in dela na sebi.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tednu precej mešanih energij na nebu, torej seveda tudi ugodnih, se predvsem pazite v odnosih z drugimi, tudi v zakonu ali kakšnem timu, če ste vključeni vanj, tam znajo prehitro frčati ideje in besede, tudi s premalo premisleka, in lahko pride do škode. Videti je precej nihanja, potrudite se umiriti žogo in najdite lasten cilj, proti kateremu boste šli. Pri poslih se vam lahko vse izteče dobro, najbolj pa bo odvisno od tega, koliko energije boste vložili vi sami.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Za vas bo imel teden dva dela. Prvi bo zaznamovan z omejitvami, ne bo se dalo narediti ali povedati vsega, kar bi želeli, ker to preprosto ne bo pametno. Potem se bo izkazala večja potreba po dogovarjanju in kompromisih, pri tem pa lahko dvojčki naredite veliko in si prav tako pridobite nove pomembne točke. Tudi v ljubezni bo v prvi polovici tedna nekoliko bolj napeto kot v drugi, a za osvajače med dvojčki je teden kot naročen, ne bo se vam mogoče upreti ...

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Morebitne napetosti v odnosih bolj izhajajo iz drugih, kot da bi šlo za vaše lastne probleme. Ker ste raki zelo subtilni in socialno naravnani, se boste čutili dolžne pomagati drugim v stiski. Neprimerno bolje bi bilo najti rezervo treznega razmisleka o tem, ali pomoč res potrebujejo ali ne – da ne bi šlo samo za valjenje problemov na ramena drugih. V ljubezni je videti veliko prizadevanja in lepega, rojeni v tretji dekadi pa bodo nekako vmes – ne bo slabo, a to ne bo ravno »tisto pravo«.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Veliko energičnosti je videti v horoskopu in vaše volje dosegati uspeh, a je čisto mogoče, da boste nekaj hoteli izpeljati na silo. Če vam ne bo šlo vse po načrtih, boste dvignili nos in izkazali toliko moči, da bo marsikdo pomislil, da bi bilo najbolje kreniti za vami, ker očitno veste, kaj je treba narediti. Veliko dela boste opravili po telefonu ali s kratkimi potovanji, če pa imate žilico za pisanje, lahko na ta način v tem tednu dosežete največ.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V prvi polovici tedna se boste potegnili malo nazaj, morda zato, ker ne boste videli potrditve v početju ali pa vas bo strah nekega stroška. V srčnih zadevah velja biti previden, ker bodo čustva precej intenzivna, zlasti pri rojenih v drugi dekadi znamenja. Zaradi kakšne zamere bi lahko imeli težave še dolgo časa, zato ne bodite tako skrajno kritični do vseh malenkosti. Veliko boste opravili z dobro komunikacijo, tudi odnosi s sorojenci in/ali sosedi se lahko ta teden bistveno izboljšajo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Bolj kot prej boste iskali trdnost oprijema in koraka, pri aktivnostih pa izdatno pazili na finančno komponento. Za dogovarjanje in sklepanje kompromisov je vzdušje precej boljše kot zadnje tedne, tudi v partnerstvu oziroma zakonu se bodo stvari predvidoma obrnile na bolje ali celo dosti bolje. V ljubezni, še posebej v zvezah, ki so se začele v zadnjem času, je videti lepe energije in dobro počutje, na trenutke bo celo prelepo, da bi bilo res.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Prva polovica tedna bo še polna energij, ki ne vodijo naravnost, ampak dopuščajo različna občutenja, tudi strahove, nejasnost ali nemoč. Neugodno vzdušje, polno napetosti in zamer, je seveda pravo igrišče za prave škorpijone, saj se da pridobiti točke, spletati zgodbe in zapletati odnose ter opazovati, kako gre voda na vaš mlin. Pri dogovarjanju z drugimi pazite, da se ne bi lotili premočnih igralcev na sceni, sicer pa je mogoče ta teden čisto nepričakovano skleniti kak zelo dober dogovor.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Večino dogajanja boste imeli pod nadzorom, obenem pa bo okrog vas dosti takih ljudi, ki sem jim bo dalo lepo pokazati, kaj je treba narediti – in stvari bodo šle naprej. Sicer se bo tudi ta teden precej časa in skrbi vrtelo okoli denarja in vrednosti, morda kot odpravljanje posledic preteklih dejanj. Ne pozabite na pomembne malenkosti, ta teden znajo biti ključnega pomena. Na ljubezenskem področju se obeta veliko lepega in sproščujočega.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Tokrat vas bo kar zaskrbelo za sistem oziroma njegovo delovanje, pa tudi za prihodnost, ne glede na to, ali gre za vas osebno (recimo za počutje), za družino, podjetje, kjer delate, ali pa državo. Jasniti se bo začelo že v drugi polovici tedna, sploh pa proti njegovemu koncu, ko bodo zadeve že neprimerno bolj »pod streho«, vi pa mirnejši. V ljubezni bo verjetno dokaj mirno in lepo, le rojeni v decembru naj pazijo na svojo zahtevnosti in hitrico pri odločitvah.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Pri poslih in v službi je v horoskopu videti napredek, premik naprej, vi pa znate ustrezne tokove odlično izkoristiti, torej lahko rečemo, da je ta teden kot nalašč za vas. Glede financ vam ni treba skrbeti, na neki način se boste izvlekli, tudi če bi šlo kaj narobe. V srčnih zadevah je videti vroče in hladne sape, pa izmenjavale se bodo. Dolgčas vam ne bo, stalno bo kaj drugače kot prej, kar precej časa in energije vam bo vzelo dogajanje na tem področju.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Na začetku tedna je videti še nekaj napetih trenutkov, a bo mlaj prinesel potencial za razrešitev in razbremenitev, ta pa prihaja proti koncu tedna. V današnjem nelagodnem vzdušju boste pokazali veliko razumevanja do težav drugih ljudi, zato vas bodo iskali vsi, ki trenutno ne vidijo izhoda, da bi pri vas dobili kar nekaj spodbude. Sicer pa boste sami dobili idejo, kako izboljšati stanje, čeprav ne bo čisto uresničljiva – a kaj bi tisto, na koncu se vam po navadi vseeno izteče …

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 14°34 do 21°30 Tehtnice.

Merkur bo prišel od 26°41 Tehtnice do 7°27 Škorpijona, v katerega bo vstopil 10. 10.  

Venera bo ta teden retrogradno počasi prišla od 10°45 do 9°11 Škorpijona.

Mars bo šel od 8°50 do 12°06 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 23°23 do 24°47 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden premaknil naprej od 3°20 do 3°43 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno premaknil od 1°12 do 0°55 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 14°17 do 14°08 Rib.

Pluton se bo ta teden komaj kaj premaknil naprej, in sicer le od 18°45 do 18°48 Kozoroga.

Luna bo 8. 10. vstopila v Tehtnico, 10. 10. v Škorpijona, 12. 10. v Strelca in 14. 10. v Kozoroga.

Mlaj bo na nebu v torek, 9. 10., ob 5°46 na 15°48 Tehtnice.