Napoved

Tedenski horoskop: močni bogovi delajo za nas

Bern Jurečič
26. 8. 2018, 21.30
Deli članek:

Lep trikotnik, ki povezuje vplive Sonca, Saturna in Urana, bo na nebu tudi še ta teden, zato bodo konstruktivne energije še vedno prisotne, veliko se bo dalo narediti tvornega in trajnega.

Profimedia
V dobrih povezavah so ta čas tudi trije drugi močni bogovi – Jupiter, Neptun in Pluton.

Po Jupitru in prejšnji teden Merkurju se zdaj direktno obrača še Mars, a ta teden tega še ne bomo čutili dobro, pa tudi potem bolj postopoma. Kmalu to stori še Saturn in končno se bo dogajanje obrnilo naprej, ne samo nazaj. Ne pozabimo, da sta tako Saturn kot Mars v Kozorogu položena dobro in močno, september bo glede konstruktivnih energij in iniciative vse nekaj drugega kot zadnji časi ...

V dobrih povezavah so ta čas tudi trije drugi močni bogovi – Jupiter, Neptun in Pluton, prav tisti, ki so si po legendi nekdaj razdelili svet, potem ko so strmoglavili očeta ... Ob takih energijah se ni bati, da bi šle stvari zelo narobe, in če se bomo trudili, si prizadevali ter ne zavlačevali, se nam ta teden lahko zgodi veliko dobrega.

Horoskop za teden od 27. 8. do 3. 9. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsov obrat se bo počasi kazal kot odlična energija za kakšen nov začetek; pravi učinek bo sicer nastopil šele čez kakšna dva tedna, a že do tedaj se da veliko narediti. Vsakega posla se boste lotili stoodstotno in z žarom, ki bo v akcijo potegnil tudi druge. V zakonu bo izmenjaje hladno in vroče, predvsem rojeni okrog 10. aprila se lahko znajdejo pod pritiskom sumov ali ljubosumja; seveda je tudi mogoče, da bodo tako vzdušje ustvarili sami, ne le da bi ga trpeli.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Pri delu vam bo šlo dobro, ne bo pa tudi vse preprosto. Veliko energije imate, toda pod vedno večjim pritiskom ste, kot da bi se pri vsem mudilo. Na splošno vam bodo drugi naklonjeni, od njih lahko dobite podporo, če je treba, tudi takšno čisto oprijemljivo. V srčnih zadevah, sploh pa v zakonu je vidna možnost spremembe na bolje, torej uspešen dogovor. Ker razmere v družbi na splošno niso rožnate, boste razmišljali tudi o svoji finančni prihodnosti.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V službi in pri poslih morda vse kaže na dobro ali še bolje, a ves čas nekaj visi v zraku – se bo izteklo tako dobro ali bo vse razvodenelo? Kar zadeva delo, službo in šefe, boste zelo natančni in občutljivi, tudi kakšna malenkost ali pa niansa v barvi glasu zna kaj spremeniti. Ne bodite zajedljivi in malenkostni, da ne bi izgubili pomembnega podpornika. V srčnih zadevah bo zelo živahno, lahko da boste sedli na še en stol, ne da bi partner kaj vedel za to.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V drugi polovici tedna boste nekoliko bolj razbremenjeni, mirno se boste lahko lotevali svojih nalog. Kratke poti, telefoniranje in promet so področja, kjer se da narediti veliko in imeti od tega korist. Za neke načrte se zdi, da se »nikoli ne bodo uresničili«, a v resnici koraki vodijo v pravo smer, le potrpljenje potrebujete, ali svoje lastno ali s strani okolice. V zakonu ni videti prav največje sreče, a rojeni v prvi in tretji dekadi bi jo morali ta teden dobro odnesti v vsem.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Del pozornosti se bo preusmeril v poslovne sfere, kjer boste imeli priložnost popraviti napako drugih ali kako drugače vskočiti ter si izboljšati ime in ugled. Tudi nesreča drugih lahko posredno kdaj pride prav. Poleg tega boste pazili na finančno plat, ničesar ne boste želeli prepustiti bodisi naključju bodisi ljudem, ki jim ne zaupate dovolj; verjetno boste sproti preverjali vsako zadevo. Neko nastopanje se bo izkazalo za nepotrebno, pričakovanja so bila velika.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Sonce je pravkar vstopilo v vaše znamenje in prineslo nekaj zelo potrebne energije za spopadanje z vsakdanjimi zadevami in večjimi izzivi. Velika prilagodljivost vam poleg tega ne koristi veliko, drugim pa toliko bolj. Nekateri boste v tem času tudi razmišljali o tem, da za svoje predano delo niste dovolj plačani. Nič novega, a če do sebe nimate dobrega odnosa, kako naj bi ga imeli drugi? Da bi si spoštovanje ali višjo plačo izborili prav zdaj, je zelo malo verjetno.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Zna biti, da se boste znašli v skušnjavi upreti se doma (ali proti staršem), še posebej če spadate med tiste tehtnice, ki imajo pod preprogami že precej »shranjenega«. A tega ne počnite neposredno, ne more vam uspeti; še bolje bi bilo, če bi to prihranili za mesec oktober. Poletja je konec, spet se bomo ukvarjali z garderobo in kilogrami, pojdite na jogo, meditacijo, poskrbite za dovolj spanja – za malo psihične razbremenitve.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Na pot vam bodo prišli – ali pa jih boste celo poiskali sami – ljudje, ki bodo odprli neka vrata, pokazali vizijo ali pa pomagali realizirati vaše zamisli. Ne bo vse dobro, kar vam bodo predlagali, malo bodite previdni; preverite kaj, sploh pa uporabite svoje močno orožje, intuicijo. Pri sklepanju dogovorov (kjer posebej pazite na droben tisk in besede med vrsticami!) boste imeli veliko sreče. Tudi od prijateljev imate lahko ta teden veliko koristi ali pa podpore.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Za službene in poslovne premike, ki naj bi se izkazali dobri za vas in bi veljali kar nekaj časa, je boljši čas težko najti. Tudi okoliščine vam bodo šle precej na roke. Pri informacijah, ki so vam na voljo, je treba biti že nekoliko bolj previden. V srčnih zadevah se bo treba verjetno sprijazniti, da vaš partner marsikaj naredi čisto po svoje, ni pa nujno, da je to slabo za vas, če boste le dovolj preudarni. V nekem prijateljstvu si ne boste na jasnem, ali je to že ljubezen ali še ne.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Pred vami je konstruktiven, stabilen in učinkovit, hkrati pa tudi precej naporen teden, v katerem čisto brez izzivov ne bo šlo. V službi bo treba kar nekaj nekaj tega napraviti za novo ravnotežje, nov dogovor. To je pravi trenutek za vas, saj lahko ob svoji mirnosti in treznosti stališč oziroma predlogov ponudite dobre rešitve, marsikdo se bo naslonil na vas. Vsaj malo časa in energije prihranite za svoje najbližje, pa bo ta vaš teden uspešen in prijeten.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Marsov obrat bo prinesel nekaj razdraženosti in občutek, da je nekdo proti vam. Ne glede na to pa ste lahko ta čas zelo uspešni, ne le z idejami, tudi z realizacijo. Kar potrebujete za to, je nekaj več potrpljenja in strpnosti v komunikaciji, kjer vam znajo besede in ocene izleteti prehitro. V srčnih zadevah je videti nekaj ne dovolj dogovorjenega, morda bo šlo tudi za podcenjevanje ali ignoriranje. Nič hudo slabega od tega, a občutek vseeno ne bo dober ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Veliko časa in energije boste porabili za stike, dogovore, kratke poti, in če bi imeli razjasnjene korake, kam naj bi šli, potem bi vam lahko napovedali uspešen teden. Tako pa je kar mogoče, da se bo lep del vode izgubil med kamni – vprašali se boste, kam so priložnosti odšle ... Za boljši potek dogajanja boste verjetno ubrali kakšno varnejšo pot, kar je v danem trenutku čisto dobra rešitev, pa tudi prijatelji in znanci vam lahko pomagajo, posebej starejši ali bolj zanesljivi.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 3°36 do 10°22 Device.

Merkur bo prišel od 15°17 do 24°32 Leva.  

Venera bo prišla od 25°03 Tehtnice.

Mars bo v ponedeljek stal na mestu in nato krenil direktno od 28°36 do 28°52 Kozoroga.

Jupiter bo šel ta teden od 16°29 do 17°25 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel le še od 2°37 do 2°33 Kozoroga, kjer se bo ustavil in naslednji teden krenil direktno.

Uran se bo ta teden retrogradno počasi premaknil od 2°24 do 2°17 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 15°24 do 15°12 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 19°02 do 18°56 Kozoroga.

Luna bo 28. 8. vstopila v Ovna, 31. 8. v Bika in 2. 9. v Dvojčka.

Ta teden lunine mene ne bo, naslednji zadnji krajec bo na naslednji ponedeljek.