Astro

Tedenski horoskop: kar se nam obeta, nikakor ni slabo

Bern Jurečič
19. 8. 2018, 15.48
Posodobljeno: 20. 8. 2018, 12.58
Deli članek:

Sonce končuje letošnjo pot po Levu, v četrtek bo vstopilo v Devico. A še pomembnejše je dejstvo, da se bo ob tem približalo položajema Saturna in Urana, in sicer bo z njima tvorilo čudovit trikotnik – zelo dobro sodelujoče in povezovalne energije.

Profimedia
Horoskop za teden od 20. do 27. 8. 2018

To prinaša novosti, trajnost, trdnost, neodvisnost, drugačnost, obenem pa trezen razmislek o stvareh, vse skupaj ni slišati slabo. Ker se hkrati tudi Merkur odpravlja naprej in še prvi krajec je na nebu, na splošno lahko pričakujemo ugodne dni – drugače kot zadnje čase, ko je bilo res vse samo napeto. Ta in še naslednji teden je zato treba čim bolje izkoristiti za trajno pomembne zadeve in premike.

Na svojih retrogradnih poteh se ustavljata tudi Mars in Saturn, do 6. septembra bosta direktna oba; lahko rečemo, da bodo stvari potem potekale bolje in vsaj bolj naravnost kot zdaj. Ne samo na osebni, tudi na globalni ravni.

Horoskop za teden od 20. do 27. 8. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Obdobje naslednjih dveh tednov pomeni za vas velike možnosti in priložnosti. A ker so dobro povezani tudi Sonce, Saturn in Uran, zaletavanja ne sme biti, zatorej dobro odmerite korake, nadenite rokavice in pogumno naprej. V ljubezni je videti neko željo po spremembah, a se bodo dogajale bolj postopoma, ne naenkrat. Kar zadeva finance, vam razen hitrice in premalo premišljenosti ne grozi nič hudega, pamet v glavo, pa bo šlo.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Planetarne povezave omogočajo pogled naprej, a za to bo treba tudi kaj narediti, sama ideja in volja ne bosta zadosti. Doma se zadeve urejajo, morda glede staršev ali pa nepremičnin, posesti, dediščine; vsega tega se lahko zdaj lotite brez strahu. V partnerstvu sicer ni čisto vse super, a v horoskopu tudi ni videti resnih ovir, da se odnos ne bi izboljšal ali utrdil. Kar zadeva denar, bo nekaj malega živčnosti čez teden izginilo, a previdnost je še vedno potrebna.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev obrat se dogaja v ugodnem polju za vas, zato bodo koraki, četudi morda za začetek manjši, primerni in narejeni v prave smeri. A planeti v Kozorogu, kjer je zdaj nekaj časa tudi Mars, od vas zahtevajo več usmerjenosti in učinkovitosti, ne pa da energijo trosite na vse strani. Vsekakor sta dva tedna pred vami odlična za pomembne in dolgoročne premike. V ljubezni deluje dobro povezana Venera, čeprav ni mogoče reči, da tam nič ne more iti narobe.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če so potrebne spremembe, se ne obotavljajte, tako ugodne konstelacije ne bo prav kmalu, že na polovici septembra bi vam znalo biti žal zamujenega ugodnega vetra. Najdite koga, ki velja za zanesljivega svetovalca, če si korakov ne upate narediti brez tega. V partnerstvu je prav tako videti bolj dolgoročno usmeritev, tudi ob morebitnih prepirih boste pomislili na to. Veliko podpore je videti doma oziroma od staršev, dosti lažje boste naredili poteze, če je tako.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Merkurjeva pot bo ta čas pomenila korake naprej, a za začetek s še nekaj preglavic ali sitnosti. V drugi polovici tedna bo vaš korak neprimerno bolj trden in odločen, stremeli boste k premikom tako v službi kot doma. V ljubezni je nekaj videti prelepo, da bi bilo res, ne zanesite se preveč na besede, raje preverite, kaj se zares dogaja. Poslovne odločitve raje premislite trikrat kot dvakrat, čustva, recimo jeza, kljubovalnost ali hitrica, lahko naredijo več škode, kot si mislite.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V prvi polovici tedna ste prejeli kar nekaj spodbude in potrditev, tako da boste zlahka prevzeli kakšno delo ali odgovornost, in to s prepričanjem, da vam bo uspelo, ne pa z dvomom vase. V ljubezni ravno ne cvetijo rože, a kaže, da bo odnos dolgoročno za vas lep in poln zadovoljstva. To sicer ni čas za idealiziranje in utvare, temveč za trezne korake, usmerjene v prihodnost. V zakonu so nesporazumi še mogoči, morda je kaj bolje zapisati kot samo izreči.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Za trezne odločitve boljšega tedna skorajda ne bi mogli izbrati. Celo vašega prislovičnega obotavljanja pri odločanju bo tokrat manj kot po navadi. Čas je odličen predvsem za ureditev odnosov za nazaj, s starši in domačimi, kot tudi za posestniške in nepremičninske zadeve; izkoristite zelo ugoden veter, če imate še kaj takega na zalogi neopravljenih nalog. Na srčnem področju ne bo ravno vse cvetelo, a tudi ne bo naporno, da bi vam bilo treba skrbeti.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Za škorpijone je ta teden videti ugoden do take mere, da ni verjetno, da bi vas kaj lahko ustavilo; vsi dejavniki, ki se nanašajo na uspeh, odločitve, informacije, tudi odnose, so med sabo odlično povezani. V ljubezni je v prvi polovici tedna videti nekaj preveč sentimenta, potem pa bo tudi zadovoljstva vedno več in obenem manj strahu, da bi šlo kaj narobe. V zakonu bo nekoliko preveč prepiha, ne bo slabo, če reševanje kakšnih težav prestavite za dva tedna ali kaj takega.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Začetek tedna bo pester in zanimiv, vsega bo tu, od hitrice v odzivih in besedah in preobčutljivosti do iskanja najboljših možnosti in koristnih informacij za pot naprej. Finančna situacija se umirja, a po drugi strani tudi resni, ne toliko z vidika težav kot zaradi nuje, da naredite kakšen trdnejši in zanesljivejši korak. V ljubezni boste tokrat odločni in naravnost usmerjeni, pa tudi hitri v odločitvah in korakih, morda bi bilo bolje pomisliti nekaj korakov naprej.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Saturnov položaj bo dva tedna odlično povezan s Soncem, ki prinaša energijo, in Uranom, ki skrbi za ideje in rešitve. Ker je za kratek čas v vašem znamenju tudi Mars, ni ovir, da ne bi naredili res kaj pomembnega, trajnega ali celo velikega. Ko bo Merkur čez teden malo hitrejši, se bo znatno povečala vaša učinkovitost, imeli boste kaj pokazati. V ljubezni morda ni vse v najlepšem redu, a vas to ne bo kaj prida ustavljalo, trenutno se ukvarjate s pomembnejšimi stvarmi.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Ker bo ta teden na nebu obilo konstruktivnih energij, v njih pa tudi oba vaša vladarja, Saturn in Uran, bi se bilo bolje obrniti k zadevam, ki morda ta hip niso videti ugodne, a se jih da izboljšati, izgraditi, trasirati na novo. Vse, kar vodi iz trenutnih zagat, je mogoče ta teden dobro izkoristiti ... Glede financ se boste lahko malo sprostili in se odločali brez pritiska. V ljubezni se bodo začeli ugodnejši premiki šele v drugi polovici tedna, še so možni nesporazumi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Teden se bo začel z nekaj nejasnosti, morda zmedenosti in prevelikih pričakovanj, a bo že v nekaj dneh vse drugače. Razmišljali boste konstruktivno, premišljeno in naravnano v prihodnost, lahko da boste imeli velike načrte. Tudi v zasebnih odnosih in partnerstvu bo vaša energija usmerjena ne samo k dobremu razumevanju, temveč tudi k razvoju odnosa v prihodnje. Pri financah pazite, čustva lahko odločitve obrnejo v povsem napačno smer.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 26°51 Leva do 3°36 Device, v katero bo vstopilo 23. 8. ob 6.08.

Merkur bo ta teden še razmeroma počasen na svoji pravkar začeti direktni poti, prišel bo od 11°33 do 15°17 Leva.  

Venera bo prišla od 12°44 do 19°08 Tehtnice.

Mars bo po Kozorogu ta teden retrogradno prišel od natančno 29° do 28°36, kjer se bo ustavil na poti in pripravil na direktno smer.

Jupiter bo šel ta teden počasi od 15°39 do 16°29 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 2°47 do 2°37 Kozoroga, tudi on je vedno počasnejši.

Uran se bo ta teden počasi retrogradno premaknil od 2°29 do 2°24 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 15°35 do 15°24 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 19°09 do 19°02 Kozoroga.

Luna bo 21. 8. vstopila v Kozoroga, 23. 8. v Vodnarja in 26. 8. v Ribi.

Polna luna bo na nebu v nedeljo, 26. avgusta, ob 13°55 na 3°12 Rib.