Napoved

Tedenski horoskop: padlo bo seme za nove čase

B.J./Novice Svet24
22. 7. 2018, 20.50
Posodobljeno: 22. 7. 2018, 21.17
Deli članek:

Ta teden bosta na nebu zaznamovala dva pojava.

Dreamstime
Drugi pomemben dogodek na nebu bo lunin mrk v petek, zadnji od petih letošnjih

Prvi je Merkurjev obrat v retrogradno smer, drugi letošnji, ki se bo zgodil v Levu, in kar je še bolj močno – brez kakršnihkoli povezav z drugimi planeti, kar pomeni, da bomo v dneh okrog obrata njegovo delovanje čutili morda celo bolj kot po navadi. Drugi pomemben dogodek na nebu bo lunin mrk v petek, zadnji od petih letošnjih in obenem poseben po tem, da bo najdaljši od mrkov v zadnjem obdobju. Predvidevamo lahko, da bo imel velike in dolgotrajne posledice za cel globus, gibanja, usmeritve in »nove čase«, kar pomeni, da se bo najverjetneje prav v tem času zasejalo kakšno od tistih semen, o katerih navadno piše zgodovina, osebno pa bo imel največ vpliva na rojene na začetkih stalnih znamenj (bik, lev, škorpijon in vodnar) ter na vse tiste, ki imajo v prvih desetih stopinjah teh znamenj na primer ascendent ali Luno.

Horoskop za teden od 23. do 30. 7. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vaš tokratni horoskop je večinoma ugoden, stvari boste počeli spontano in brez veliko napetosti, a se lahko zatakne pri odnosih z otroki, pa tudi v ljubezni, če boste preveč usmerjeni nase. Tako niti za delo niti za službo ni mogoče reči kaj slabega, v partnerstvu pa bo nekaj nejasnosti, a brez večjih nevarnosti. Vaša ustvarjalna žilica je usmerjena v nove izrazne možnosti, v kaj takega, česar se še nikoli niste lotili. Z vzgojo bi lahko imeli v tem času obilo preglavic.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Doživeti tako močan mrk na področju uspeha, dosežkov in statusa je nedvomno velika zadeva, vsaj v srednjeročnem smislu. Mrk prinaša umikanje nečesa pred nečim drugim, kar prihaja. Bo to pomenilo pomembne premike, morda višjo stopnico na karierni poti, morda kakšno pomembno zmago (pa čeprav doživeto čisto v sebi, intimno), priznanje? Dogajanje na drugih poljih bo zelo ugodno in bo pomenilo izognitev težavam ter možnost dosežkov, s katerimi boste zelo zadovoljni.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Obrat Merkurja in mrk vam prinašata nujo po neki spremembi v sistemu, naj gre za odnose z ljudmi ali za informacijski sistem, recimo dilemo, kaj komu reči in česa ne. Tudi če v službi ni vse jasno ali tekoče, bo trend za vas dober, saj boste morebitne nedorečenosti uporabili v svojo korist, ob tem pa vam bo uspelo svoj prispevek nadrejenim predstaviti kot odličnega. Ker imajo vsi preveč posla s seboj, bo vaš blef uspel, kajti kasneje nihče več ne bo razmišljal o tem.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Mrk se bo pri vas lotil polja vrednotenja, tudi financ, neugodni T-kvadrat pa s puščico kaže na področje zamisli, načrtov, perspektive in prihodnosti, torej na področje, ki ga raki, lepo varni v svoji školjki, kjer se da vsaj na videz mirno preždeti življenje do konca, nimate najraje. Nekaj bo treba premakniti, narediti korak. Pri poslovnih in tudi ljubezenskih prizadevanjih vam bo Jupitrova prisotnost prinašala zadovoljstvo in srečo pri potezah, Uran pa nove izzive in ideje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Sonce je vstopilo v vaše znamenje in prineslo kar nekaj energije in boljše perspektive. Če ne bi bilo tu blizu Merkurja in obrata (bo treba spremeniti ali pa vsaj redefinirati pogled nase?), bi bilo vse videti kar lepo. A mrk, ki ga imamo tudi na programu ta teden, se bo odvil na vašem »polju drugih«. To pomeni sprejeti, ceniti druge in njihov prispevek, med njimi predvsem tiste, ki so vam najbližje. Pri financah je videti lepe ali prelepe obete; realnost bo malo drugačna, zato velja previdnost.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjev obrat v dvanajstem polju vas bo dregnil tam, kjer bi najmanj radi – to je polje brezpogojnega sprejemanja, in to pri vas, ki imate tako radi vse lepo »pošlihtano«, celo do take mere, da svoj red plasirate v okolico in se (tudi s kritiziranjem) borite, da bi veljal tudi za druge, kajti »potem bi bilo vse tako, kot mora biti«. Ker bo tu blizu tudi tokratni mrk, bo vprašanje le še, koliko boste sposobni opustiti ta svoj princip in se prilagoditi novim potrebam.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Merkurjev obrat bo prinesel veliko razmišljanja o prihodnosti, potencialih, možnostih, zamislih, pa tudi o osebah, ki bi vam lahko pomagale na poti naprej. Tudi se zna zgoditi, da bo neko vaše prijateljstvo na rešetu in se boste ubadali z mislijo, ali je to še vedno dobro za vas ali ne. Vsekakor si vzemite čas, kot se za tehtnico spodobi, in se odločajte raje kdaj drugič. V ljubezni bi radi, da bi bilo vse lepo in srečno, a ne ta teden, pripravite se na to. S potrpljenjem, recimo.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Velik poudarek v vašem tokratnem horoskopu je v poljih doma in uspeha, kar samo po sebi obeta precej napetosti – področji se namreč izključujeta, če pa so vpleteni še zunanji dejavniki, denimo pritisk v službi ali pričakovanja domačih, na primer zakonca, bi znalo biti res pestro. Jupitrov odlični položaj prinaša zagotovilo, da boste vse to zvozili čisto v redu, a bi bilo dobro, če bi v prihodnje ubrali kakšno drugačno smer.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Lahko vas doletijo neke informacije o povsem novem pogledu, ob čemer bo treba marsikaj v glavi bistveno spremeniti; k sreči ste zadosti prilagodljivi, da to lahko storite, tudi če gre res za velike spremembe. Sicer pa boste imeli ta teden večino področij čisto lepo pod nadzorom, recimo finance, načrte, prijateljstva. V srčnih zadevah bodo besede tekle hitro, morda celo prehitro. Če boste v tem času kaj osvajali, bo šlo to precej agresivno, uspeh pa ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Večidel tokratnega horoskopa vam bo prinašal korist, predvsem skozi notranjo trdnost in zavezo, stvari boste izvajali mirno in odločno. Mrk se bo zgodil na polju financ, stabilnosti, vrednosti. Zna biti, da boste spoznali pravo vrednost kakšne osebe, ne glede na to, ali je nižja ali pa višja od tiste, o kateri ste bili prepričani. Pri poslih in v službi ostanite pri svoji usmeritvi, kajti tudi če danes ni videti tako, se bo izkazalo, da ste imeli v neki zadevi prav vi, in ne drugi.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Zadnji letošnji mrk se bo pripetil prav pri vas, in če si ogledamo na horoskop tistega trenutka, vas bo usmerjal k odnosu jaz – drugi, skupaj z dovolj jasno noto, da je treba poudarek dati tudi stvarem, ki za vas, usmerjene izrazito naprej, niso več pomembne, a so vseeno še prisotne, odprte, za marsikoga morda boleče. Puščica bo usmerjena v potrebo po tem, da se ustavite in pomislite tudi na to, kako stvari dojemajo drugi. Spremembe na silo nikoli niso dobre.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ta teden vam bo kar všeč, kar počnete, na trenutke boste povsem zadovoljni s seboj, kar se ne dogaja prav pogosto. Nekdo, ki ga cenite, vas bo pohvalil in začeli boste graditi na tem, vaše misli bodo usmerjene izrazito v prihodnost. Kar dobro živite v svojem lastnem redu, ob katerem se drugi držijo za glavo. Pri odnosih s tistimi, ki jih imate najraje, bodite previdni, da ne bi prišlo do kakšnih nestrpnih tonov. Pri načrtovanju si boste letvico postavili zelo visoko.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 0°02 do 5°53 Leva.

Merkur se bo ta teden obrnil v retrogradno smer gibanja (do 19. avgusta) in se zato premaknil le od točno 23° do 22°52 Leva.  

Venera bo prišla od 14°07 do 21°36 Device.

Mars bo retrogradno prišel od 5°18 do 3°24 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden še precej počasi do 13°34 do 13°53 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 4°05 do 3°40 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 2°27 do 2°31 Bika in se ustavlja na svoji poti.

Neptun bo retrogradno počasi prišel od 16°11 do 16°04 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 19°46 do 19°36 Kozoroga.

Luna bo 24. 7. vstopila v Kozoroga in 27. 7. v Vodnarja.

Polna luna in lunin mrk bosta na nebu v petek, 27. junija, ob 22°19 na 4°45 Vodnarja.