Astro

Tedenski horoskop: Energije bodo čisto ponorele

Bern Jurečič / Novice Svet24
8. 7. 2018, 18.07
Posodobljeno: 8. 7. 2018, 18.09
Deli članek:

Izredno dinamičen in planetarnih energij poln teden se odpira pred nami, že našteti vse, kar se bo premaknilo, spremenilo in povezalo v teh dneh, je težko.

Dreamstime

Jupiter se obrača naprej v torek, na isti dan Venera vstopa v Devico. Na začetku tedna je na nebu mogoče opaziti kar dva velika trigona z odličnimi povezavami, ki nudijo obilo možnosti za vsakršne dosežke, aktivnosti, uspehe. Nobeden od njiju ne bo dolgotrajen, zato se velja ob ugodnem vetru podvizati, zavihati rokave in narediti pomembne korake. Poglavitni dogodek pa bo sončni mrk v raku in, da bo zadeva še malo bolj čvrsta, v opoziciji s Plutonom, kar lahko v marsikaterem primeru prinese ne samo potencial za nekaj naslednjih tednov ali celo mesecev, ampak tudi takojšen učinek, na primer v obliki kakega izbruha, radikalnosti ali pa celo uničenja.

Horoskop za teden od 9. do 16. 7. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se giblje nazaj, kot da bi bilo treba narediti še kaj, kar bi moralo biti že zdavnaj za nami ... Njegove povezave niso najlepše, pazite se prehitrih reakcij in besed, pa tudi sicer od hudih nihanj med navdušenjem in slabo voljo niste daleč. Čisto lahko se zgodi, da vam bo neka neodložljiva zadeva precej premešala dnevni red. Pomisliti bo treba na tisoč drobnarij. V srčnih zadevah se boste tokrat počutili kot v pristanu, a hitrica vas lahko doleti tudi tam, zatorej bodite previdni.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Mrk se bo pri vas pripetil na polju sorodnikov, sosedov, sorojencev, odnosov, komunikacije, potovanj. Na enem od teh področij se bo ali končalo ali pa začelo kaj zelo pomembnega, četudi verjetno brez drame ali kakih zelo jasnih nakazil. Če je pred vami kaka pomembna sprememba, je mogoče, da seme zasejete prav zdaj. V partnerstvu se zna zgoditi pretiravanje in kak trenutek, ko se boste vprašali, kaj sploh počnete tu. K sreči bolj kot ne prehodno.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V tem tednu se bodo stvari odvijale precej po sreči, horoskop je kot le redkokdaj polje ugodnih povezav. Mrk se bo pri vas dopolnil na polju vrednosti, vrednot in denarja. Ni nujno, da bo s slednjimi kaj narobe, bolj je verjetno to, da boste v svojem notranjem vrednostnem sistemu nekoga postavili na novo in tokrat pravo mesto. Na pomolu so težave z avtoriteto, morda z očetom, morda s šefom. Z malo diplomacije so rešljive vse težave, le komplicirati ni treba.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če odštejemo možne denarne težave, bi morali biti ti dnevi precej ugodni za vas, tako glede odnosov z drugimi, pogledov v prihodnost in načrtovanja aktivnosti kot učenja ali potovanj. Zelo prav vam zna pri tem priti kak znanec ali vplivna oseba, če vam bo kdo dal njeno številko. V srčnih zadevah so možni nesporazumi zaradi različne hitrosti ali pa prevelikih pričakovanj, nasploh pa ne bi bilo slabo, če bi se malo bolj spustili na zemljo, kar nekaj nihanja je videti.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Odlične Venerine povezave omogočajo uspeh na več področjih, tako na poslovnem in službenem področju kot v komunikaciji, prometu in računalništvu, tudi za učence in študente med levi bi morali biti ti dnevi zelo ugodni. Pazite pa na to, da se ob kakem odličnem poteku dogodkov ne bi uspavali, misleč, da ste zdaj kar naenkrat zmagovalec. V ljubezni čisto vseh stvari ni dobro jemati preveč resno, možne so drame zaradi malenkosti, kasneje pa slab občutek, češ, kaj nam je bilo tega treba.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Povezave tokratnega mrka z vašim horoskopom so načeloma ugodne, zaradi česar se ni treba posebej bati in bo dogajanje vodilo prej k začetku česa čisto novega kot pa k zaključku ali mrku česa obstoječega. Zelo radi bi počeli vse tisto, za kar navadno ni časa ali možnosti, vas pa v tem tednu kar razganja želja po svobodi, dihanju, zraku, neodvisnosti. Če je mogoče, si privoščite kak dan, ko ne boste počeli ničesar, ali pa odidite na izlet. Vsekakor to počnete preredko.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venera ima ta teden precej dobre povezave z drugimi planeti, kar povečuje možnost uspeha pri vašem početju in tudi zvišuje stopnjo harmonije v odnosih. Posebej s prijatelji(cami) je videti prijetne in vesele trenutke, morda pa kako prijateljstvo obnovite. Mrk na poslovnem področju morda prinaša razmislek, kaj bi počeli v življenju. Reakcija na to sledi kasneje, lahko tudi čez nekaj mesecev, odvisno predvsem od horoskopa posameznika.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Položenost mrka v vaše deveto polje prinaša pomembna spoznanja, lahko se zgodi, da boste v tem času dobili informacije, ki se bodo kasneje izkazale za ključne. Izpostavljeni in poudarjeni položaj Urana, ki se v zadnjem času vrti po vaši sedmi hiši (partnerstvo, kompromisi, javnost), vam ne prinaša miru. Številne dobre povezave planetov ta teden bodo v pomoč pri vzdrževanju nadzora nad položajem in pomiritvi strasti, da ne bi nastala kaka škoda.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Sončeve povezave vas bodo navajale na to, da se boste bolj trudili za rezultate in učinek kot navadno; ne bo pomembno samo to, da veste, kaj je treba storiti, ampak boste želeli tudi kaj pokazati. Kar nekoliko sreče imate pri tem, kar počnete, toda nekatere Jupitrove povezave svarijo, da bi lahko ignorirali pomembna sporočila ali pa vse skupaj jemali prelahko, s tem pa si povzročili čisto nepotrebno škodo. V ljubezni bo več hitrih in ostrih besed kot pa harmonije.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Saturnovo gibanje gre v smeri dobrih povezav, s tem pa vsaj malo razbremenitve in sočasno možnosti, da ne zapravljate nobene energije ter posledično boljših rezultatov. Nedvomno bo vaše akcije marsikdo vesel, lahko pa boste s tem komu tudi pokazali ogledalo njegove nesposobnosti, kar bi vas v prihodnje lahko stalo njegove milosti. Vsaj malo bodite previdni (posebej to velja za stroške, izdatke in vlaganja), pa se bo teden za vas iztekel zelo uspešno.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Nekaj kar pošteno napetih dni je pred vami, Mars s svojimi neprijetnimi povezavami preti, da boste hitro reagirali in se nemara tudi skregali, saj so vaši čustveni odzivi trenutno zelo hitri in neobvladljivi. V službi je marsikaj videti veliko lepše, kot je stanje v resnici, nemalo zadev je treba vzeti z nekaj rezerve. Morebitni konflikti z avtoritetami, tudi če gre za starše, očeta, imajo lahko daljši vpliv, zato se pripravite in samo povlecite zavoro, preden gredo stvari predaleč.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Uran je v tem tednu morda celo najbolj izpostavljeni planet, zato je pri vas v polju komunikacij, prometa in v odnosih na splošno mogoče, da boste kljubovalno zastavili neko drugačno pot, ne meneč se za poglede drugih. Videti pa je, da boste imeli v javnosti podporo za svoje poteze. V ljubezni bodo šle stvari precej bolje, morda boste v nekem trenutku prevzeli iniciativo, da bi imeli kaj vpliva na dogajanje. V ljubezni boste ta teden nosili bolj rožnata očala, nekaj bo videti zelo lepo in prijetno.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 16°40 do 23°21 Raka.

Merkur bo šel od 12°49 do 19°23 Leva.  

Venera bo prišla od 28°40 Leva do 6°27 Device, v katero bo prestopila 10. 7.

Mars bo retrogradno prišel od 8°18 do točno 7° Vodnarja.

Jupiter se v torek bo obrnil v direktno smer ter tokrat prišel le še od 13°20 do 13°23 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 5°01 do 4°32 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 2°12 do 2°21 Bika.

Neptun bo retrogradno počasi prišel od 16°23 do 16°18 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 20°06 do 19°56 Kozoroga.

Luna bo 9. 7. vstopila v Dvojčka, 11. 7. v Raka in 13. 7. v Leva.

Mlaj in hkrati sončni mrk bo na nebu v petek, 13. junija, ob 20°41 na 4°47 Raka.