Astro

Tedenski horoskop: tuhtanje bo izguba časa

Bern Jurečič
17. 6. 2018, 21.30
Deli članek:

Pred nami je teden močnih energij in veliko možnosti.

Profimedia
Kaj napovedujejo zvezde?

Prav kombinacija, kakršne smo deležni zdaj, je navadno najbolj produktivna: po eni strani T-kvadrat med Venero, v prihodnost naravnanim Marsom in prevratniškim Uranom, kar obljublja zadosti hotenja za velike korake, po drugi pa le veliki trikot vključno z Jupitrom, kar zagotavlja izvedbo še tako zahtevnih akcij, če bomo le znali pravilno razporediti energijo. Obotavljanje, tuhtanje, kompliciranje in podobne lastnosti so, če kdaj, ta teden povsem odveč, vodijo v izgubo časa, s tem pa tudi v zamudo pri potezah, ki lahko prinesejo uspeh ali pa celo zvišajo rating. Pluton je ta čas sam, kar prinaša atmosfero »moram to narediti!«, se pa ta teden na svoji poti obrača tudi Neptun, v Ribah je in močan. Za zdaj dobro sodeluje z drugimi, zato obrata ne bomo kaj dosti čutili. V vikendu se bo obrnil nazaj tudi Mars, s tem se bomo v prihodnjih mesecih ubadali več ...

Horoskop za teden od 18. do 25. 6. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Čeprav vam volje do akcije in zmagovanja ne bo manjkalo, kot tudi ne idej, pa vas bodo motila opozorila, ki jih boste prejemali ves čas, da je treba pred skokom raje dvakrat premisliti. Ovni tega kajpak ne marate. Toda gibanje vašega Marsa bo zlasti v vikendu takšno, da vas lahko zapelje v pretiravanje in razsipavanje energije po nepotrebnem. V srčnih zadevah bo veselo in zabavno – toda kakor za koga; vi poskrbite zase, pa se boste imeli čisto dobro.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Tokrat sta se z Uranom, ki skrbi za lepo dozo nemira, pridružila še Mars in Venera, na žalost ne v najbolj prijetnem vzdušju, zato napetosti ne bo manjkalo, težnje po narediti odločen korak pa tudi ne. Biki se boste v tem času precej zanašali na druge, češ da bolje vedo, kaj, kako in kdaj. Če gre za nekoga, ki mu preverjeno lahko zaupate, med drugim tudi partnerju, potem se bo tak odnos obnesel, pri znancih in slučajnih »poznavalcih« pa velja biti bolj previden.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Pri vas bo šlo ta teden za razkorak med težnjo po premiku naprej in iskanjem varnih variant. Ozirali se boste na druge, ki menda že vedo, kaj je treba storiti, razočarani pa boste ob spoznanju, da oni počno isto, gledajo in iščejo naokrog. V partnerstvu za vas ta teden pihajo ugodni in podpirajoči vetrovi, Jupitrove povezave vas podpirajo in ščitijo, in če ne boste storili česa res neprijetnega ali nespametnega, se vam ni treba ničesar bati, dobro se boste imeli.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Sonce se ta teden seli v vaše znamenje, kjer je tudi že Merkur, skupno mora to pomeniti nekaj več možnosti in priložnosti za vas, več vitalnosti, idej, stikov z drugimi. Merkur bo k temu prinesel veliko prilagodljivosti – ob verjetno najbolj potrebnem trenutku, saj s tem lahko dosežete več kot navadno. V partnerstvu je videti oblačnost, Saturn, ki prinaša zahteve, ovire in lekcije, ne da miru, nekaj bo treba rešiti, drugače bo samo še napenjal situacijo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Vaša samoljubnost, ki se pojavi tu in tam, tokrat ne bo imela pokritja – pojavila se bo v napačnem trenutku. Od vas se pričakujeta odgovoren nastop ter prevzemanje odgovornosti, kakršna pristaja vodji, ne pa nastopaštvo in hrup. Če tega niste zmogli doslej, pa vsaj zdaj pomislite na razumevanje drugih in njihovih težav – večje koristi ne bi mogli napraviti! V srčnih zadevah bo bolj mirno in zadovoljno počutje, doma se boste imeli dobro in cenjeni boste.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Precej napeti Mars s svojo družbo, ki ga spodbuja, pa ne v vašo korist, se vrti po polju, ki je vam pisano na kožo – delavnosti, urejanja, analize, tudi zdravja. Svojo prehudo natančnost poskusite v tem tednu obrniti v svojo in splošno korist. Raje poskrbite za detajle, v tem ste device močne. Za podrobnosti, na katere nihče ne misli. V srčnih zadevah vedri in oblači Saturn, od tedna do tedna je odvisno, kakšne volje je, in tokrat ni najboljše.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Z energijo sicer ta teden ne boste imeli težav, vprašanje je le, na katero področje jo boste usmerili. Če bo šlo v ljubezenski smeri, bo kljub prizadevanjem situacija poskrbela, da ne bo vse čisto po željah, nakar se boste morda še bolj trudili, rezultata pa pravega ne bo. Na službenem področju bi vam moralo iti dosti bolje, nekaj malega spremembe se pripravlja. Za finance je čas ugoden, a ne toliko za kredite in investiranje, tam bodite raje počasnejši kot prehitri.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Škorpijoni kot da niste od tu. Vsepovsod pada, vi pa ste trdno v sedlu in nadzorujete dogajanje. Tudi v poslih in službi imate lepe namene in velika pričakovanja, videti pa je, da vas bo ustavljalo nekaj za nazaj, morda odnosi, morda obveznosti, skrbi zaradi domačih ali otrok. V ljubezni bo uspešno in prijetno, za marsikaterega škorpijona kar nekako sanjsko, v zakonu pa ne najbolj posrečeno; Uran, ki dela težave, je tokrat zelo živahen.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tudi strelci bi radi bili zelo učinkoviti, zdi se vam, da je to zdaj najbolj potrebno. Vse v redu, toda vaša narava ni ravno taka, zato so možni napačni koraki, predvsem zaradi strasti pri aktivnostih, želje narediti veliko in naenkrat. V tem tednu je Jupiter spet odlično povezan, ščitil vas bo, vse dokler se boste trudili in naprezali, ne popuščajte torej. Kar zadeva finance, je pred nami teden dni, ko bi bilo bolje pozabiti na želje in lepe obete, lotite se transakcij samo, če je res treba.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Ravno pravšnja kombinacija planetarnih energij je na nebu, da se da narediti veliko tega, a se da tudi obupavati, češ da nič ne gre tako, kot bi želeli. Majhna težava je v tem, da se zdi, da imajo od vašega truda več koristi drugi kot vi. A kot navadno vi računajte kar nase, drugi tako in tako čakajo, kaj bo naredil kozorog (»ki vedno ve, kaj je treba narediti«). Malo vas bo dajal tudi sentiment, kar je sicer precej nenavadno za vas – takrat zaprite oči in preštejte do tri, pa bo bolje.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Izredno veliko energije boste imeli ta teden, vaš občutek za ustvarjalnost bo prišel do izraza v polni meri, še posebej v prvi polovici leta. Finančne zadeve so preveč spremenljive, da bi se izplačalo delati na tem, a ker je na delu močni in dobro povezani Neptun, se ne lotevajte stvari čisto sami, saj gre kljub lepim obetom lahko kaj narobe, prepustite te zadeve raje drugim. V srčnih zadevah bo začetek tedna lep in prijeten, potem pa bodo druga polja bolj pomembna.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Neptun se sredi vašega znamenja obrača nazaj, vam pa se nekako mudi, občutek imate, da bi v tem tednu morali narediti »nekaj«. Da bi se vedelo, da ste se trudili. Ne popravljajte torej današnjega dne, tega so zavozili že drugi pred vami, ampak se raje posvetite iskanju harmoničnih vizij jutrišnjega dne, tam vas čaka še veliko dela. Ta teden ni dober za razlaganje, ampak za delo po srcu, kot nalašč za vas, ki to zmorete in znate.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 26°39 Dvojčkov do 3°20 Raka, v katerega bo vstopilo 21. 6. ob 12.05.

Merkur bo šel od 10°20 do 23°05 Raka.  

Venera bo prišla od 4°39 do 12°45 Leva.

Mars bo prišel le še od 8°43 do 9°11 Vodnarja, kjer se bo konec tedna navidezno ustavil na svoji poti.

Jupiter bo retrogradno prišel od 14°07 do 13°43 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 6°33 do 6°02 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 1°32 do 1°47 Bika.

Neptun se bo ta teden obrnil retrogradno, pri čemer bo ves čas navidezno na 16°29 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 20°35 do 20°26 Kozoroga.

Luna bo 18. 6. vstopila v Devico, 20. 6. v Tehtnico in 22. 6. v Škorpijona.

Prvi krajec bo na nebu v sredo, 20. junija, ob 21°50 na 29°04 Device.