Živahen duh, igriva nrav

Raje umrejo kot izgubijo svobodo

S.N.Č. / Novice Svet24
27. 5. 2018, 11.00
Deli članek:

Nebesni znak dvojčka je prvo zračno znamenje – aktivno in spremenljivo. Najbolj izražena lastnost ljudi, ki so rojeni v znamenju dvojčka, pa je njihova dvojnost.

Profimedia
Simbol dvojčka predstavlja povezan par – zavest o dvojnosti, sposobnost dialoga in komunikacije ter stremenje za povezovanjem nasprotij.

Ljudje s Soncem, Luno ali drugimi osebnimi planeti v tem znamenju so zelo inteligentni, vedoželjni in učljivi, so spretni in po navadi počnejo več stvari hkrati, tako mentalno kot telesno.

Njihove poudarjene lastnosti so radovednost, igrivost, duhovitost, izredna prilagodljivost, otroškost in spremenljivost.

ŠIRI OBZORJA

Skupna značilnost ljudi, rojenih v znamenju dvojčka, je, da imajo radi izbrano hrano in lepa oblačila, posebej ljube so jim drage blagovne znamke.

Energija dvojčka je jasna že ob bežnem poznavanju kakšnega od predstavnikov tega znamenja: živahna, lahkotna, komunikativna in neobremenjena po svojem duhu.

Njegov um je dinamičen in nenehno primerja svoja razmišljanja z mišljenjem drugih. Razum deluje na zelo praktičnih povezavah, s ciljem spoznavati, prepoznavati, predvsem širiti svoje obzorje in obvladovati svoj teritorij.

Prek druženja in odnose spoznava svojo dvojnost, svojo različnost, zato ljubi vse raziskovalne odprave. Uživa v spoznavanju, kako ga vidijo drugi, in to rad primerja s tem, kar čuti v sebi.

Gre za ljudi, ki se zanimajo za veliko področij, v vsem vidijo izziv in priložnost. Šibki točki pa sta njihova pozornost in vztrajnost dokončati začeto. Primanjkuje jim odločnosti in trdnosti v svojih dejanjih, projektih. Včasih zaradi pretirane hudomušnosti ustvarijo videz neiskrenosti in nezaupanja. A dejstvo je, da so dvojčki ljudje, ki dvomijo o sebi in zato težko izražajo svoje subjektivno mnenje, če ga sploh imajo.

V partnerski zvezi pa moški ali ženska, rojena v znamenju dvojčkov, ne slovi ravno po zvestobi. Je tudi precej nestabilen karakter, saj mišljenje velikokrat prilagaja po najmočnejšem govorcu ali najpopularnejši osebi v skupini.

UJEMANJA

Z drugimi astrološkimi znaki ima dvojček najbolj zanimiva razmerja, kadar je v igri ljubezenski odnos. Pa poglejmo, s kom bi v partnerski zvezi dvojček uspeval in s kom ne.

Oven: med njima deluje magnetizem, drug drugemu lahko ponudita vse najlepše.

Bik: če sta oba znaka dovolj vztrajna in vzdržljiva, lahko to razmerje preživi vse viharje.

Dvojčka: dva zračna elementa obetata stabilno ljubezensko in prijateljsko razmerje.

Rak: dvojčki bi se morali precej spremeniti, če bi želite ugoditi raku, kar pa jim ne pade na pamet.

Lev: obe znamenji izžarevata velik energijski potencial, zato zelo ustrezata drug drugemu.

Devica: v igri sta dve osebi z izraženo inteligenco, a za ljubezen to ni dovolj. Ne delita iste vizije.

Tehtnica: sorodni duši, ki se takoj prepoznata in se med seboj dopolnjujeta.

Škorpijon: med seboj se odbijata, saj ne moreta nikakor uskladiti želja in čustev.

Strelec: oba težita vsak na svojo stran. Toda nasprotja privlačijo in prijateljstvo lahko rodi ljubezen.

Kozorog: drug drugega zelo težko prenašata, saj sta si popolnoma različna.

Vodnar: že ob prvem srečanju si bosta delila pohvale in poklone, občutja so vzajemna.

Ribi: dvojčke motita ribina sentimentalnost in krhkost. Zelo težavna kombinacija.