Napoved

Tedenski horoskop: prehodi planetov nas bodo zasuli z novimi energijami

W.Y.
13. 5. 2018, 21.00
Deli članek:

Teden, ki si ga bomo zelo verjetno zapomnili po čem izjemnem oziroma pomembnem, tako bi sedem dni, ki se odpirajo pred nami, lahko povzeli v enem samem stavku.

profimedia
astro

No, še bolje od tega bi bilo, če bi lahko rekli, da si ga bomo zapomnili po čem zelo dobrem, prijetnem, koristnem, srečnem, a žal ni videti čisto tako. Prehodi planetov, ki prinašajo nove energije, se dogajajo v medsebojnem kvadratu, kar pomeni prej napetosti – ali pa velike napetosti. Na globalni ravni na primer kot pritisk, eskalacija sile, morda kake ekonomske sankcije, pa tudi kot upor proti oblasti, na primer v obliki večjih demonstracij. Na osebni ravni ne bo tako neprijetno, razen za tiste, ki so rojeni na samem začetku stalnih znamenj, Bika, Leva, Škorpijona in Vodnarja, ali pa imajo tam Luno ali ascendent, kaj takega. Za vse druge lahko rečemo, da ta situacija prinaša veliko izziva, denimo kot probleme, ki jih potem rešimo, z več ali manj slabe volje seveda. A zadovoljni na koncu.

Horoskop za teden od 14. do 21. 5. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Uran prehaja v vaše polje financ, ki s tem ne bo več mirno in predvidljivo, ampak zanimivejše, tudi dinamično. Marsikateri Oven bo v naslednjih nekaj letih dosegel višjo stopnjo samozavesti, neodvisnosti (tudi ekonomske) in stabilnosti kot temelj za boljše nadaljnje življenje. Tudi sicer bodo finance v tem tednu precej v ospredju, pokazatelji so dobri, pa naj gre za zaslužek, obračanje denarja ali pa odplačevanje obveznosti. Izkoristite dober veter!

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Sočasni prehod Urana k vam in Marsa v Vodnarja aktivira v vašem horoskopu tako prvo kot deseto hišo, kar ne more iti mimo povsem neopaženo. Marsikateri Bik bo začutil, da bo treba nekaj narediti. Za začetek bo prisoten nemir ali hitro reagiranje na zunanje dražljaje, morda tudi ideja o spremembi videza, garderobe, obnašanja, navad, možnosti ni malo, pod črto pa je pričakovati veliko bolj aktiven pristop, odločnost in pripravljenost na večje korake v življenju.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Za začetek kar štirje planeti v Biku in potem čez teden še Luna, ki vas bo napajala s preobčutljivostjo – ta teden bo zares zanimiv. Ta atmosfera vam bo šla verjetno na živce, a s tem položaja ne boste izboljšali, pamet v roke in nekaj potrpljenja, pa bo šlo. Čas je odličen za finančne zadeve, obračanje denarja, konsolidacijo, tudi kredite, če ste ravno na tem, trgovanje z nepremičninami in podobno. Akcije s trdnostjo in daljšo vrednostjo od le dnevne muhe ...

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Čeprav ni vse odvisno samo od vas, pa boste v tem tednu želeli doseči prav to – da bi lahko bolj vplivali na stvari okrog sebe. V partnerstvu in tudi v poslovnih dogovorih je čas za trajnejše in konstruktivne besede ter poteze, prekucije in avanturizem vas ne bodo pritegnili. Venera vam lahko malo ponagaja v ljubezni, nekaj neizpolnjenega ali nedorečenega je videti, morda celo skritega, a le do petka, potem bo vse bolj jasno.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Za akcije, ki zahtevajo vztrajnost, trdnost in izgradnjo, čas skoraj ne bi mogel biti boljši –  vzpostavite lahko kako pomembno strukturo, ki bo odlično kljubovala zobu časa, pa ne glede na področje, kjer se to zgodi. Pri financah vam lahko uspe kaka zanimiva, morda malo nepričakovana poteza, tudi s čisto in nenadejano srečo, recimo obračanje denarja, zaslužek s strani ali pa loto. Od nekega prijateljstva bo ostala samo lupina, vprašali se boste, kaj se je zgodilo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Če ste v zadnjih časih nekako v razkoraku ali pa se vam ne dogaja nič, se mora zdaj to spremeniti, Uran vedno prinaša kak nov veter in tudi vam ga bo. V obliki nekih spoznanj ali pa čisto drugačnega pogleda na položaj, v katerem ste. Vsekakor bolj v smeri odpiranja kake nove smeri kot pa v smislu nalog, problemov in zastojev. V ljubezni se lahko stvari postavijo na svoje mesto, celo bolje in trdneje kot prej, vzponi in padci so za nekaj časa mimo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Uran vstopa v polje financ, investicij in obračanja, kjer sta že Sonce in Merkur, na začetku tedna celo Luna – pestro bo. Lahko se zgodi, da boste nenadoma o nekom spoznali, kdo je in kakšen je v resnici. Ta teden pa je tudi zelo ugoden za kake večje finančne prekucije, če so dobro načrtovane in premišljene, seveda. Mars bo v ljubezni poskrbel za akcijo in možnosti za dober rezultat – če pri srčnih zadevah sploh vemo, kaj bi to bilo, in če tak izraz sploh smemo uporabiti ...

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Uran vstopa v znamenje Bika, pri vas je to področje »drugih«, recimo partnerja/zakonca, poslovnih partnerjev, dogovarjanja in kompromisov, javnosti ... Prinesel bo veliko novega, recimo težnje po neodvisnosti, spremembe in pričakovanja drugačnosti, izzive in kako tveganje, miru in spokoja pa bolj malo. Le to ni jasno, komu bo to všeč in komu ne ... Marsov prestop prinaša vznemirjenje v dom in odnose s starši, če mislite kaj graditi, pa je zelo dobrodošel.  

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Jupiter tokrat ne bo toliko v pomoč kot navadno, če odštejemo nekaj idealizma ali pa žilice za umetniško ustvarjanje. Vsekakor se ne gre zanašati, da vam bo šlo ta teden kar tako od rok – no, bolje bo, če se boste za kaj tudi potrudili. V ljubezni bo nekaj manj težav ali sprememb in za kanec več miru, v zakonu pa nasprotno velika pričakovanja ali pa kaki očitki, ki jih že dobro poznate ... Za poslovne in službene zadeve bo veter precej ugoden, večjih nihanj ni videti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Vaša notranja moč in prepričanost v pot bosta dovolj veliki, da bo marsikdo stopil korak stran ali pa bo pomislil, kako bi bilo lepo, če bi bil tako sposoben tudi sam ... Pri financah pazite, možnost napak je velika, dobro premislite o stvareh, tudi če ne gre za izdatke, ampak na primer za razmišljanje o svoji vrednosti in recimo plači ... V ljubezni pa tudi v partnerstvu, bi znal biti konec tedna precej vetroven, pri čemer ni nujno, da bo veter pihal samo v dobri smeri ...

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uran v Bika in Mars v vaše znamenje bosta prestopila skoraj istočasno. Uporništvo, kljubovalnost, tudi prehitre reakcije ali pa celo prekomerna uporaba sredstev ali energije, vsaj huda razdražljivost, vse to so možnosti, ki vas v tem tednu ne bi smele presenetiti. Poskrbite za dosti spanja ali kake druge vrste regeneracije. V ljubezni bo vse nekako brez pravega vetra, stvari se bližajo, v naslednjih tednih bo manj naporno.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Uranov prestop v Bika bo prinesel več sprememb, kot bi si mislili ali si jih želeli, čeprav ni nujno, da bo naredil kaj slabega – Uran ni negativec, je samo drugačen. Neki segment vašega življenja (odnosi, sorodniki, komunikacija ...) ne bo več enak kot prej. Sprememba lahko pride takoj, vendar ne nujno, a smer bo nedvomno nakazana. Neki načrti bodo preveliki in zato neizpolnljivi. Morda se jim postavi po robu tudi kaka okoliščina ali pa oseba.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 23°04 do 29°48 Bika.

Merkur bo šel od 0°35 do 12°18 Bika.  

Venera bo prišla od 23°14 Dvojčkov do 1°38 Raka, v katerega bo vstopila 19. 5.

Mars bo prišel od 29°05 Kozoroga do 1°46 Vodnarja, v katerega bo vstopil 15. 5.

Jupiter bo retrogradno prišel od 17°44 do 16°51 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 8°37 do 8°18 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 29°54 Ovna do 0°16 Bika, v katerega bo vstopil 15. 5.

Neptun bo šel od 16°08 do 16°15 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 21°10 do 21°05 Kozoroga.

Luna bo 15. 5. vstopila v Dvojčka, 17. 5. v Raka in 20. 5. v Leva.

Mlaj bo na nebu v torek, 15. maja, ob 13°47 na 24°36 Bika.