Za teden od 7. do 14. maja

Tedenski horoskop: kak problem se bo znašel v ozadju, a ...

S.N.Č. / Novice Svet24
6. 5. 2018, 16.45
Posodobljeno: 6. 5. 2018, 16.46
Deli članek:

Kadar se na nebu pojavi konfiguracija, v kateri en planet ponuja dobre aspekte dvema, ki sta medsebojno v slabih, se tak vpliv pogosto izkaže za prevladujočega in potisne kak problem ali napetost v ozadje, pri čemer seveda ni nujno, da je to »nadomestilo« za kaj boljšega.

Profimedia
Idealizem in umetniški duh sta na pohodu.

Tako bo ta teden namesto nepremišljene ekspanzivnosti, samoprecenjevanja ali pretiravanja, od česar nič ni dobrodošlo, prisotnega preveč idealizma (trigon med Jupitrom in Neptunom), kar v sočasnosti nekaterih drugih vplivov lahko prinese tudi prefinjenega umetniškega duha in ustvarjalni navdih, na primer v glasbi, baletu, videoprodukciji ali televiziji, toda v povezavi z nekaj napetosti v tokratnem horoskopu tudi izbruh ali pa razmah političnega fanatizma.

Mars in Uran se pripravljata na prehod v novi znamenji, oba povezana na več načinov in obenem zelo močna. Naslednji teden bo še močnejši od tega ...

Horoskop za teden od 7. do 14. 5. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Tako Merkur kot Uran se v tem času poslavljata od vas, kar vam bo prineslo nemalo občutka zamujanja in ihto. Ta teden boste ovni tako popravljali napake, ki ste jih v zadnjem času storili zaradi hitrice ali preobremenjenosti. Če pa boste videli pred sabo stvaren cilj, vreden žrtve ali veliko truda, se ga boste prav gotovo lotili in ga tudi dosegli, če bo to le odvisno samo od vas. Lunino in Marsovo gibanje bo dodalo moč besede in poteze, z malo energije do velikega učinka.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

K vam se seli Merkur in bi morali biti pripravljeni na spremembe, dogovore ali različne opcije, po drugi strani pa prihaja Uran, ki bo kmalu začel s precejšnjimi premiki, marsikaj ne bo več stalo tam, kjer stoji zdaj. Sočasni poudarek na energijah Vodnarja zaradi gibanja Lune in Marsa prinaša nujo po jasnih ciljih in doseganju uspehov, ob sočasnem občutku, da ste marsikaj zamudili. V srčnih zadevah se stvari postavljajo na ostro, možnost, da se nekaj konča, je velika.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Frustracije, prisotne v zadnjem času, ko ni bilo zadostne komunikacije ali pa dogovori niso bili dosegljivi, so mimo, res pa je, da boste morali marsikaj doseči »malo drugače«, morda z lobiranjem ali pošiljanjem drugih po vroč kostanj. Nekaj malega težav bo tudi v navodilih od zgoraj, ki bodo nerazumljiva ali kako drugače neuporabna. Lepe besede se ta teden ne bodo izplačale, samo gola dejstva. Ker znate početi tudi to, poskusite, opazili boste zanimive učinke.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Glede informacij, ki bodo na voljo, ne sprejmite vsega kar takoj, ustavite se malo in poglejte na to še s kakega drugega zornega kota, marsikaj bo namreč preveč lepo, da bi se lahko izkazalo za koristno in uporabno. Ne pozabite pa tudi na varovalke, ki vam bodo pomagale izpeljati zadeve. Na druge se lahko zanesete, a vas bo njihov strogi, morda distancirani odnos precej ohladil. Če ta čas za kaj ni primeren, potem je to posedanje in čakanje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Na svojem tronu se boste počutili zelo dobro – čeprav bo marsikaj govorilo o tem, da se je vmes že marsikaj spremenilo in bi bilo treba kaj narediti tudi drugače. Nepovezani Saturn namreč fokus vlaganja energije postavlja v delovanje sistema, ki se ta čas utaplja v napakah in problemih, tudi od vas pa se pričakuje zagotovilo, da bo šlo vse v redu. Tako se boste prisiljeni lotiti marsikatere malenkosti, ki je po navadi niti ne vidite niti ne želite videti.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Pred vami je teden, ko bo vse kazalo, da se da narediti veliko. Zelo se trudite vse napraviti čim bolj popolno in moti vas, da drugi tega standarda ne dosegajo. Poskusili boste priskrbeti nove, boljše informacije, saj naj bi se z njihovo pomočjo položaj popravil. Preden si polomite zobe od prizadevanja obrniti voz, vedite, da je strah močnejši od vsake informacije. V ljubezni prihajajo zelo resni dnevi, v katerih je bolje kak dan prespati kot pa se konfrontirati.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Saturnov tokratni vpliv bo omejevalen, nečesa ne boste mogli narediti, ker bo zadaj neka hipoteka, nekaj nerazrešenega ali pa neka krivda. Počasi bo to vplivalo na vaš odnos do sebe in občutek samozavesti, zato se stvari ne lotevajte sami. Izognite se odprtim konfliktom, saj si jih v sedanjem trenutku ne morete privoščiti. V srčnih zadevah bo precej pestro, ni nujno, da v slabi smeri, a miru ravno ne bo. Poskuse reševanja nabranih sporov pustite za kak drug teden.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Kdor vas pozna od prej, ne more razumeti vašega tvornega sodelovanja z drugimi, dogovarjanja in sklepanja kompromisov. Skupni imenovalec uganke se skriva v – cilju. Če je dovolj jasen, tudi s potjo, kako priti do njega, ni težav. Vse boste ta čas jemali zelo resno. Prva polovica tedna bo posvečena nekemu iskanju za nazaj, popravljanju kakih napak, iskanju stika s koreninami. V srčnih zadevah bodo ta teden pihale ugodne sape, za kak hip celo prelepe.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Pred vami je teden, ko je bolje ostati kje bolj zadaj ali vsaj bolj previden kot pa siliti v ospredje in tvegati. Možnost napake je velika, morebitno reševanje s hitrimi potezami pa se zna izkazati kot poslabšanje stanja. Idealizma imate veliko, lepo lahko svetujete drugim, občutek, da je treba izboljšati svet in mu pomagati, bo odličen. V ljubezni je videti hitrico, morda tudi radikalne poteze, pri financah pa se zna pojaviti problem, ki bo sprva videti slabši kot kasneje.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Nepovezani Saturn prinaša preizkušnje, zaradi katerih ste do sebe še bolj kritični kot po navadi in, kako tipično za kozoroge, hitro slišite vsako malenkost, ki morebiti nakazuje na vašo krivdo. Vse večji poudarek na energiji Vodnarja bi vam moral prinesti nekaj več stabilnosti in prepričanja, da le ne delate vsega narobe. Neki načrti se bodo izmuznili med prsti, ena stran v procesu je imela figo v žepu. V ljubezni bo nekaj videti prelepo, bodite raje malo počasnejši kot ne.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaš vladar Uran se giblje k vstopu v Bika, kar bo velik izziv – morda ne toliko za vas osebno kot za cel svet, trdnost, monetarni sistem, odnose do vrednosti in podobno. Sami boste to v naslednjem obdobju občutili kot nekakšno generalko v pogledu nazaj, v korenine, vzorce, dom. Sočasno v vaše znamenje prihaja Mars, kar prinaša več energičnosti, prodornosti, moči, hotenja, iniciative. Na samem začetku sicer z več razdraženosti, potem pa sčasoma vedno bolj konstruktivno.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

S pomočjo prave mere zaupanja drugim, dogovarjanja o skupnem nastopanju, poslih in koristih ter velike prilagodljivosti boste ta teden odprli novo poglavje v odnosih. Le tega se pazite, da bi imeli prevelika pričakovanja do drugih, lahko vas zavede v konflikte. V ljubezni nekaj viharnih oblakov in sonce vmes, razmišljali pa boste bolj o sebi kot o drugi strani, morda zaradi prizadetosti ali kakšne neprevidne besede, v drugi polovici tedna pa bo postalo vse jasno in mirno.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 16°18 do 23°04 Bika.

Merkur bo šel od 20°38 Ovna do 0°35 Bika, v katerega bo vstopil 13. 5.  

Venera bo prišla od 14°48 do 23°14 Dvojčkov.

Mars bo prišel od 26°07 do 29°05 Kozoroga.

Jupiter bo retrogradno prišel od 18°37 do 17°44 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 8°51 do 8°37 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 29°31 do 29°54 Ovna.

Neptun bo šel od 15°59 do 16°08 Rib.

Pluton bo počasi retrogradno prišel od 21°14 do 21°10 Kozoroga.

Luna bo 9. 5. vstopila v Ribi, 11. 5. v Ovna in 13. 5. v Bika.

Zadnji krajec bo na nebu v torek, 8. maja, ob 4.08 na 17°37 Vodnarja.