Astro

Tedenski horoskop: Dobra sapica v teh dneh še ne bo vlekla

Bern Jurečič / Novice Svet24
15. 4. 2018, 17.12
Posodobljeno: 15. 4. 2018, 17.15
Deli članek:

Da se v nekem kratkem časovnem obdobju zgodijo kar trije obrati planetov, je velika redkost.

Profimedia

In prav to je zdaj na nebu: Merkur končuje prvo letošnjo retrogradnost v Ovnu, Saturn pa se obrača nazaj v Kozorogu. In da bo mera polna, se bo konec tedna ustavil pred obratom nazaj tudi Pluton. Obrat slednjih dveh se praviloma čuti dlje časa, tudi teden dni ali več. Njuna zahtevnost prinaša neke vrste kulminacijo zahtevnosti časa in trenutka, lahko bi rekli, da bo s tem tudi zaključen zelo težaven pomladanski čas ter da se bodo proti koncu meseca, sploh pa v maju, zadeve končno obrnile v pravo smer in ne bomo več čutili blokad kot zdaj. Za ta teden pa velja, da poskusimo zadržati doseženo, težnje in pričakovanja po napredku in uspehu pa prestavimo za kak teden, ko bodo že pihale bolj konstruktivne sape.

Horoskop za teden od 16. do 23. 4. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se oddaljuje od zaviralnih vplivov Saturna in Merkurja, kot bi želel poudariti, da je treba trenutno stanje nujno spremeniti, oditi naprej. Vaše ideje bodo spet enkrat kazale pot, možnost premika, uspeha. Drugim jih boste prikazovali kot »nekaj izjemno pomembnega«, pri čemer bo videti, kot da ste vi edini, ki veste, kam pluje ta barka. Lahko pa se zgodi, da se bo na vas obesilo preveč ljudi, ki so že izgubili kompas. V srčnih zadevah bo zdaj manj nihanj.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Veliko informacij je v zraku, nekatere so zavirajoče, druge spodbudne, kar nekaj energije in časa boste porabili za to, da bi ločili zrno od plevela. V ljubezni bo nekaj prizadevanj in tudi megle, lahko se zgodi, da boste od druge strani pričakovali preveč, potem pa ostali razočarani, morda brez pravega razloga. Na finančnem področju bi bilo morda v tem tednu bolje pustiti stvari pri miru, vsaj dokler se na svoji poti občutno ne premakne Merkur.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Okoli vas bo veliko dela, vi pa se boste ubadali s tem, kako vas dojemajo drugi, kakšni ste videti in kako bi pustili čim boljši vtis. Neki načrti so videti prelepi, so pa vsaj za zdaj tudi nedosegljivi; aprila se osredotočite na dodelavo potez, ki jih boste lahko izpeljali v maju in pozneje. Kar zadeva denar, so možni večji odkloni tako gor kot dol, se pravi, da lahko v nekaj potezah dobite veliko denarja, a ga v nekaj potezah lahko tudi izgubite. Ni čisto vsaka priložnost v resnici dobra.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Odločiti se bo treba, ali oditi po poti, ki se kaže pred vami, ali poskušati ustreči željam ljudi krog vas. V partnerstvu so možna razhajanja, Mars pa dopušča možnost, da boste udarili po mizi in se potrudili premagati stanje, ki vas ne zadovoljuje. V srčnih zadevah bo šlo nekaj precej na trdo, ena stran ne bo hotela popustiti, podobno pa velja za odnose z otroki. Da nimajo istih meril ali istih ciljev, vas bo motilo do take mere, da jih boste želeli poslati v pravo smer.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Sonce prihaja v vašo sfero poslovnosti, kar prinaša energijo za doseganje rezultatov, miru pa ne. Venerin položaj prinaša občutek, da se lahko odpre veliko stvari, Jupitrovo vpletanje pa po drugi strani grozi, da se bodo vpletli neki interesi s strani ali pa boste celo sami razmišljali o neki koristi, ki je zelo vabljiva. V odnosih z domačimi bo nekaj videti prelepo, da bi bilo res, od zadaj vas bo črvičilo, ali se morda stvari ne peljejo v napačno smer, ne da bi vi to vedeli.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Napeti in živčni časi so, za device v največji meri zaradi sočasnega ustavljanja Merkurja in Saturna, ki sta obtičala in ne kažeta poti naprej. Poskusite si reči, da trenutno stanje ni pravi pokazatelj vrednosti, naslednji teden se boste že neprimerno bolj samozavestno odpravili naprej. Marsikatera devica bo srečala možnost edinstvene finančne poteze, pri kateri pa je treba biti precej previden, saj bo na robu dovoljenega. A če vse dobro preverite, se bo izteklo dobro.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venerin položaj ta trenutek prinaša napetost z vidika prevelikega pričakovanja do sebe, želja, da bi se lahko mirno odpravili naprej, je zelo lepa, a ta čas nedosegljiva. Potrpežljivost je božja mast, radi pravimo. V naslednjih tednih bo vse drugače, ne bojte se. Sicer pa vam ta čas veliko pomenijo družina, dom, drugi, dolžnost, dogovor … Na ljubezenskem področju je morda bolje stopiti kak korak nazaj in počakati, da se skodelici tehtnice malo umirita.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Marsov odmik od sprege med Saturnom in Merkurjem, ki ta čas blokirata veliko dogajanja, bo za vas pomenil možnost, da se naprej odpravite prej, predvsem pa bolj učinkovito kot marsikdo drug. Vsekakor je možnost spremembe, predvsem na področju odnosov, velika in obetavna; veliko lahko naredite. Prihod Sonca v Bika sicer vam prinese – moč drugih. Če bo treba, bodo opravili svoj del naloge. Da jih znate usmeriti na svoj mlin, je pa že dolgo jasno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tudi če je Jupitrov položaj v zadnjem času ugoden za vas, bo v tem tednu vpletanje Venere prineslo zastoj, kot je na primer možnost, da kaj ne steče zaradi zanašanja na druge ali na okoliščine; lahko se tudi zgodi, da boste poskušali izkoristiti kako priliko, nemara na robu dovoljenega. Na splošno pa je to teden, kjer bi se bilo bolj kot poslovnim korakom dobro posvetiti domu, svojim bližnjim, otrokom, sploh če že veste, da pogrešajo vašo prisotnost in pozornost.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Predvsem rojeni v drugi polovici znamenja boste dobro začutili Marsov odmik od zaviralnih energij in moč za doseganje rezultatov, ki jo prinaša s seboj. Sončev prehod v Bika vam vedno prinaša energičnost in ustvarjalni naboj, pri čemer boste tokrat začutili, da vas marsikdo ne dohaja več. Imeli boste dobre povratne informacije o tem, ali delate prav ali ne. Čas je odličen za povezovanje z drugimi, tokrat na neobvezen in zanimiv način, brez posebnih pričakovanj.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Mars, ki se počasi pomika k vašemu znamenju, bo v kratkem prinesel veliko več energije, trenutno pa se morate znajti kar sami, četudi kak hip vse skupaj ni videti dobro. Pri poslih je videti prisotnost nekih interesov, ki vam ne koristijo, a so tudi zunaj dosega vaših možnosti, kar pomeni, da morebitni slabši rezultati sploh niso posledica vaše nesposobnosti. V ljubezni napredka ni videti, a če je odnos trden že od prej, ga tudi ti neprijetni časi ne bodo ogrozili.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vaša tokratna trdnost bo v veliki meri odvisna od ljudi, ki vas obkrožajo, prijateljske osebe in takšne na položaju znajo biti vaša gonilna sila. Nekatere skrbi boste vrgli iz glave, saj so vas preveč okupirale čisto po nepotrebnem, poleg tega na marsikatero od njih niste imeli vpliva, zakaj bi vas torej obremenjevala … Tako glede financ kot ljubezni se ta teden držite preverjenih poti in doseženega, za spremembe čas še ni pravi, bo pa kmalu.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 23°46 Ovna do 2°42 Bika, v katerega bo vstopilo 20. aprila ob 5.12.

Merkur bo na začetku »stal« na 4°47 Ovna in se odpravil direktno naprej, do konca tedna bo prispel do 7°04 Ovna.  

Venera bo prišla od 19°47 do 27°50 Bika.

Mars bo prišel od 16°00 do 19°33 Kozoroga.

Jupiter bo retrogradno prišel od 21°06 do 20°20 Škorpijona.

Saturn bo tudi »stal na mestu« (na 9°08 Kozoroga) in se obrnil retrogradno, vendar njegovega premika ves teden ne bo zaznati.

Uran bo ta teden prišel od 28°19 do 28°44 Ovna.

Neptun bo šel od 15°26 do 15°38 Rib.

Tudi Pluton se bo ta teden ustavil pred obratom v retrogradno smer (na 21°16 Kozoroga).

Luna bo 16. 4. vstopila v Bika, 18. 4. v Dvojčka, 20. 4. v Raka in 22. 4. v Leva.

Mlaj bo na nebu v ponedeljek, 16. aprila, ob 3.56 na 26°02 Ovna.