Napoved

Tedenski horoskop: Saturn bo nastavljal prepreke

Bern Jurečič / Novice Svet24
18. 3. 2018, 17.40
Posodobljeno: 18. 3. 2018, 17.42
Deli članek:

Sonce v torek kot zadnji osebni planet v vrsti vstopi v Ovna in tako bodo tam ta teden kar štirje – dovolj razlogov za optimizem vseh tistih, ki bi radi kaj dosegli, prodrli, zmagali.

Dreamstime
Čakajo nas prepreke.

Res pa je, da bo štrene pri doseganju zmag nekoliko pomešal Merkur, ki se v petek obrača nazaj, zaradi česar je treba v vsem tednu izdatno paziti pri korakih. Iz istega razloga bo uspeh v tem času večji pri tistih, ki so prej marljivo delali in pripravljali ali pa zdaj začenjajo dobro organizirano akcijo, pri tistih, ki se bodo zdaj na hitro spomnili narediti kaj, ne bo šlo dobro.

Mars je vstopil v Kozoroga, kjer se počuti dobro, in zdaj dohiteva Saturna, z namero, da bi ga malo spodbudil k akciji, A kaj, ko je Saturn v tem položaju močnejši in bo kvečjemu nasprotno – zadušil bo prenekatero akcijo; ne čisto naravnost, ampak recimo tako, da bo postavljal ovire in naloge.

Horoskop za teden od 19. do 26. 3. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V torek popoldne se Sonce preseli v vaše znamenje in zaokrožena bo skupina planetov, ki vam prinaša veliko možnosti, energije, zamisli. Res je sicer, da bo Merkurjev obrat prinesel kak manjši dvom o sebi in naših sposobnostih, a celotna slika je videti uspešna. Pri poslih bo prva polovica tedna uspešnejša od druge, saj bo tedaj že vpleten zaviralni Saturn. V zasebnih stikih in na srčnem področju bo druga polovica tedna bolj napeta, hitro se boste odzvali na vsako malenkost.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V službenih zadevah Mars in Uran v prvi polovici tedna omogočata dobre rezultate, kasneje pa se bodo vmešali že drugi vplivi in bo nekaj zaviranja, odlašanja ali pa težav. Zaredi tega nalog ne odlašajte na kasnejše dni, lotite se jih čim prej. Na ljubezenskem področju sicer ni videti, da bi zadeve šle narobe, le spraševali se boste, ali je vse v redu. Nevezani biki bodo v tem tednu dojemljivi za visokoleteče misli, in zna biti, da se pojavi kdo, ki bo precej razburkal vaše sanje.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V petek se bo na svoji poti obrnil Merkur. Ker se bo to dogajalo v enajsti hiši vašega horoskopa, bo pri načrtih in srčnih željah verjetno prišlo do zastoja ali pa se bo pokazala nuja po preverbi, ali so vaši nameni pravi oziroma izvedljivi, ter razmisleka o tem, kaj bi veljalo spremeniti, da bi lahko šli naprej. Pri poslih bo nekaj nejasnosti, ne bo pa tudi nevarnosti za vaš položaj, še več, mogoče je izboljšanje razmer ali pa okolja, morda celo kakšna ponudba za službo. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Kar gneča planetov se bo zdaj znašla v Ovnu, kar za vas pomeni možnost stopiti korak navzgor ali pa vsaj utrditi svoj položaj, marsikateri rak pa bo spodbujen, da se odpravi naprej ali na svoje ali pa se potrudi za napredovanje, zmago. V srčnih zadevah in partnerstvu postajajo stvari nekoliko bolj resne, ni pa nujno, da tudi skrb vzbujajoče. Če niste delali narobe, boste vse zvozili dobro in utrdili odnos. S financami počasi in čvrsto, ne bojte se.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

S Sončevim torkovim prehodom v Ovna se bo obdobje, ko je bilo marsikaj v nekakšnem krču ali pod imperativom, češ moram uspeti, prevesilo v čas, ko bo šla marsikatera zadeva precej bolje, kot ste pričakovali ali načrtovali. Tedni pred vami so posebej ugodni za pravne in upravne zadeve, študij, pisanje, filozofijo in vse, kar širi naš svet. S tujimi in skupnimi financami (tudi loto, obračanje denarja ali kriptovalute) bo vse videti odlično, šlo pa bo na slabše, bodite previdni. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu se boste lotili nečesa, kar ste odlagali, saj niste bili prepričani, da boste zmogli. ZSedaj boste v to prepričani ali pa vas bo v akcijo prisilila situacija. Kakorkoli že, ne bojte se, naredili boste prave korake, in da ne bo nesporazuma – ni pomembno, kakšna bo naloga, samo lotite se je, šlo bo! Zelo prav vam lahko pridejo bližnji kot sorodniki, sosedje, tudi kratka potovanja. V ljubezni bo šlo nekaj resneje kot zadnje čase, a strah ni potreben.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Videti je, da boste nekaj počeli skupaj z drugimi. Ker je povezava s četrto hišo zelo močna, aktivnosti ne bodo usmerjene naprej, ampak nazaj, v razreševanje, popravljanje že storjenega, pospravljanje, razčiščevanje starih zadev, kaj takega. Marsova prisotnost bo dala dovolj energije, da ne boste ostajali nedorečeni, Saturn bo dodal nujo po odgovornem ravnanju. Venerino približevanje Uranu vam bo prineslo ideje, kaj narediti v posameznih trenutkih.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Če se lotevate stvari, ki niso samo za vas, ampak naj bi pomagale komu drugemu ali pa skupnosti, potem uspeh ne bo izostal. Če naj bi kaj širili, izboljšali, popravili, potem je čas odličen. Pri poslih in v službi bo šlo bolj počasi in pod nadzorom, treba bo opraviti veliko nekih malenkosti, drobnarij in sitnosti, a se vsaj kasneje s tem ne bo več treba ukvarjati. V ljubezni bo sanjsko – ali pa precej kislo, ker so bili ideali previsoki.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Jupiter se počasi odpravlja nazaj, a je dobro povezan, slabega vam ne bi smelo biti. Ker se v isto smer v petek odpravlja tudi Merkur, čas pred vami ne bo bogat z napredkom in uspehi, ni pa nujno, da bi bilo to slabo. Predvsem bi bilo dobro zmanjšati ali odpraviti pričakovanja. V ljubezni bo razmišljanja, želja, iskanja, prizadevanj in morda tudi napletanja veliko, verjetno se boste imeli čisto dobro. Za kake trdne odnose čas ni povsem pravi, drugače pa se lahko imate dobro.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Z Marsovim prehodom v vaše znamenje se je možnost, da dosežete svoje, precej povečala, toda za začetek bo šlo verjetno bolj po korakih kot pa hitro, marsikaj bo treba pred odločitvijo še enkrat preveriti. Nekaj težav se bo pojavilo s komunikacijo, še posebej v odnosih z domačimi oziroma starši, morda se boste morali lotiti raziskovanja preteklih dogodkov. V ljubezni zna biti pestro, a ne tudi veselo – spremeniti kaj korenito ali ne, se lahko glasi dilema.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Pri poslih in v službi je videti dober potek, in tudi če uspeh morda ne bo velik, boste na dobri poti in brez spotikanja boste prišli, kamor želite. V drugi polovici tedna lahko pričakujete ugodne okoliščine, ki bodo izboljšale vaše možnosti. V ljubezni je videti veliko besed, a bodo stvari nekoliko zastale, spet se bo treba posvetiti nečemu, za kar ste mislili, da je že mimo. Pri financah je na vrsti velika previdnost – Neptun, ki je brez povezav, kar vabi v napačne odločitve.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Po eni strani je videti lepe namene, nemalo idealizma in še kake sanje za povrh, kako bi vse lahko šlo lepo, po drugi strani planeti v Ovnu prinašajo trdnost, stabilnost in tudi prizemljenost, po tretji strani pa Saturn po malem vse bolj kroti Marsova prizadevanja za akcijo in se kaka zadeva ne bo začela dobro. Nekoliko vas bo reševal Jupiter z odličnimi povezavami, informacijami, razbremenjevanjem in tudi s srečnimi okoliščinami, tako da za obup nikakor ni pravi čas.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 28°17 Rib do 5°11 Ovna, v katerega bo vstopilo 20. 3. ob 17.15.

Merkur se bo ta teden (v petek) navidezno obrnil vzvratno (retrogradnost), tako da bo svojo pot začel na 15°48 in končal na 16°22 Ovna.  

Venera bo prišla od 14°51 do 23°28 Ovna.

Mars bo prišel od 0°43 do 4°39 Kozoroga.

Jupiter bo počasi in retrogradno prišel od 23°04 do 22°47 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 8°24 do 8°42 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 26°47 do 27°09 Ovna.

Neptun bo šel od 14°28 do 14°43 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 20°59 do 21°05.

Luna bo 20. 3. vstopila v Bika, 22. 3. v Dvojčka in 24. 3. v Raka.

Prvi krajec bo na nebu v soboto, 24. 3., ob 16.34 na 3°57 Raka.

***Naslov je trivrstičen***