UPS! MERKUR SE ŽE USTAVLJA

Tedenski horoskop: nekaj sitnosti bo

Bern Jurečič
11. 3. 2018, 18.02
Posodobljeno: 11. 3. 2018, 18.03
Deli članek:

Pred nami je teden prepletajočih se energij, ki po eni strani dajejo veliko možnosti, po drugi pa prinašajo pregrade in lekcije, tako da je napredovanje težje in počasnejše.

Profimedia

Pred nami je teden prepletajočih se energij, ki po eni strani dajejo veliko možnosti, po drugi pa prinašajo pregrade in lekcije, tako da je napredovanje težje in počasnejše. Toliko bolje, saj je ta čas Jupiter na začetku svoje štirimesečne retrogradne poti, kar za širjenje, napredek in preprosto doseganje rezultatov ni najbolje; nekaj časa se bo treba bolj truditi, če naj bi nam šlo tako dobro kot prej. Toda drugi planeti bodo prinesli kompenzacijo. Sodelovanje Marsa in Urana prinaša nove, produktivne zamisli, Sončeva dobra povezava s Plutonom pa prodornost, če jo potrebujemo. Še najboljši dan v tem tednu bo s te plati četrtek, ko nam bo res šlo marsikaj dobro od rok. Merkur se počasi ustavlja, kmalu se bo obrnil in po malem že čutimo vplive, ki jih vsako leto nekajkrat prinese njegova retrogradnost, torej sitnosti v zvezi s komunikacijo, računalniki, dokumenti, prometom in podobno; vse že poznamo. Tudi če se v resnici »obrne« šele 23. marca, se pazimo že kar zdaj, da nas ne najde nepripravljenih.

Horoskop za teden od 12. do 19. 3. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Če naj bi se premaknili naprej, uspeli v čem ali pa zmagali, bo prvi del tedna precej napet, saj so želje eno, realne možnosti pa drugo, in frustracija zna biti kar velika. Ko pa se bo v Kozoroga konec tedna prestavil Mars, se bo vse postavilo na svoje mesto in boste za naslednji teden neprimerno bolj prepričani, kaj vam je storiti in kako. S financami bo šlo najbolje rojenim v tretji dekadi znamenja, lahko zadenete na lotu ali pa se vam posreči kakšna res dobra poteza.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Tudi pri vas je v tokratnem horoskopu videti nekaj razdvojenosti, namreč po eni strani lepe možnosti in načrte, ki se bodo zdeli čisto dosegljivi, ter po drugi strani nekakšno umikanje, češ saj ni pravih pogojev. Iskali boste koga, ki bi potrdil, da ste na pravi poti. Glede ljubezenskega dogajanja omenimo prej nejasnosti in nesporazume ali vsaj nedorečenost kot pa lepe dni. Bolje bo šlo v obstoječih zvezah, pri novih prizadevanjih pa naj pričakovanja ta teden ne bodo previsoka.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Domala vsi planeti so na zgornji strani vašega horoskopa, kar je načeloma ugodno, saj omogoča rast in napredovanje, tudi navzgor, vendar Jupiter in kmalu tudi vaš vladar Merkur tega trenda ne podpirata. Na področju investicij in obračanja denarja zadevam ne kaže dobro, toda Marsov prihod v soboto bo prinesel razmere za boljši razvoj v tednih, ki bodo sledili. V ljubezni bo prisotna dilema »ljubezen ali prijateljstvo« ali pa se bo pojavil še kdo.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Planeti v vašem polju službe in posla so polni potencialov, a vsega ne boste ravno veseli. Zasebniki imajo še ta teden čas narediti kak preboj ali dokončati projekte, saj se približuje Merkurjeva retrogradnost, Jupiter pa je na taki poti že zdaj. Mlaj prinaša možnost zastaviti kak čisto nov projekt ali cilj, vprašajte se, kaj hočete od sebe. Marsov prehod v soboto bo prinesel nekaj energije in vznemirjenja v partnerstvo, dolgčasa ne bo, zahtev pa bo nekaj več kot prej.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če se teden morda ne bo začel najbolje, recimo s precej omejitvami, pa bo od torka, zlasti v četrtek, že toliko bolje, da si boste lahko rekli, da zadeve spet obvladujete. Informacije, ki jih dobivate za svojo pot in projekte, niso zanesljive; ali so počasne ali prepozne ali pa pomanjkljive. Zanesti se boste morali kar nase, a ta hip to ne bo tako preprosto. V ljubezni ni videti večjih težav, morda bo šlo vse skupaj malo počasneje kot po navadi.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Nuja po več produktivnosti in ustvarjalnosti (kar se lahko s tem horoskopom kaže tudi na področjih otrok in vzgoje, športa ali pa zabave) bo ta teden toliko večja, da boste kar veseli Marsovega prihoda v to področje življenja, saj bo s svojo energijo nadomestil sedanjo frustracijo, češ – ne morem narediti vsega, kar je treba. V ljubezni pred soboto ne bodo cvetele rožice, Saturn kraljuje tam in zvišuje zahteve ali pa prinaša distanco. Mars bo bistveno spremenil stanje.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Nitke vašega vsakdana se počasi prevešajo na stran drugih, počasi se zdi, da vse manj obvladujete svoje življenje. Kakšna skrb zaradi tega ni potrebna, je pa dobro malo premisliti, kdo je zaradi koga tu oziroma ali res ne morete večine stvari narediti sami. Mars vam pred prehodom v Kozoroga ponuja možnost postoriti še veliko tega, recimo na področjih komunikacije, prometa, dokumentov ter odnosov s sorojenci, sorodniki ali sosedi.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Vsi planeti so v vašem tedenskem horoskopu na spodnji strani karte, kar prav gotovo ni dober signal za napredek in prodiranje navzgor. Mars se bo v soboto preselil v Kozoroga, kar bo vam prineslo več možnosti delovanja na različnih področjih, pa tudi prilagajanja, ki ni ravno vaša odlika. Nekaj več energičnosti in podjetnosti je sicer v karti mogoče zaznati že s četrtkom, in če pred tem ne bo šlo najbolje, ne obupajte, raje mirno počakajte na ugoden veter.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Ta teden je Mars še pri vas, v soboto se bo odpravil dalje in vaša učinkovitost ter prodornost bosta nekoliko uplahnili. Zato ta teden premislite, česa se boste lotili potem, mlaj namreč prinaša razmislek o tem, čemu bo posvečen nov ciklus. V ljubezni je videti zanimivo dogajanje, na primer vpletanje še koga v zgodbo ali izbiranje med več železi v ognju, za tiste seveda, ki še niste vezani. A kakšne trdnosti v tej smeri za zdaj še ni pričakovati.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Luna v vašem znamenju prinaša dobro čutenje drugih, njihovih potreb in okolice na splošno, s tem pa tudi kakšno nepotrebno dilemo v zvezi s tem, ali ste na pravi poti ali ne. K sreči pride v soboto v vaše znamenje Mars in spet boste prodorni, tako pa tudi bolj zadovoljni. V ljubezni pričakujte korake nazaj ali pa nekakšno iskanje varnih in preverjenih variant. Govor bo tudi o nepremičninah ali kakšnih drugih posestnih zadevah, na primer dokumentih in dovoljenjih.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Videti je, kot da bi se vam kar naenkrat zelo mudilo. Uran je odlično povezan z Marsom in zamisli ter tudi izvedba so lahko zelo koristne in dobro sprejete, a že v soboto Mars odhaja naprej. Povezave Merkurja in Venere ne obetajo lahkosti sprememb, potrebno bo več prilagajanja, kot ste predvidevali. Od srede naprej boste nekoliko bolj stabilni, koraki bodo jasni vnaprej, pred tem bo pa še kar nekaj »brc v temo«. Zna biti, da se bo neko prijateljstvo izkazalo za slabo ali vsaj nezanesljivo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če dovolj verjamete, se vam ta teden lahko izpolni vse! Sončeva bližina vašemu vladarju Neptunu in predvsem njegove ugodne povezave prinašajo dobre okoliščine in le še lasten prispevek je treba priskrbeti. Kar zadeva finance, ta čas ni ugoden, neke skrbi je videti, ali omejitve ali pa lekcije; vsekakor bo bolje malo upočasniti namene ali pripreti pipico. Marsov prehod v Kozoroga bo vašim načrtom prinesel bolj stvarno podobo.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 21°18 do 28°17 Rib.

Merkur bo prišel od 8°55 do 15°48 Ovna.  

Venera bo prišla od 6°10 do 14°51 Ovna.

Mars bo prišel od 26°41 Strelca do 0°43 Kozoroga, v katerega bo vstopil 17. 3.

Jupiter se bo počasi odpravil retrogradno, tokrat samo od 23°13 do 23°04 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 8°02 do 8°24 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 26°25 do 26°47 Ovna.

Neptun bo šel od 14°12 do 14°28 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 20°51 do 20°59.

Luna bo 12. 3. vstopila v Vodnarja, 15. 3. v Ribi in 17. 3. v Ovna.

Mlaj bo na nebu v soboto, 17. 3., ob 14.11 na 26°53 Rib.