Astro

Tedenski horoskop: stari in sveži okostnjaki vse naokoli

Bern Jurečič / Novice Svet24
19. 2. 2018, 16.17
Deli članek:

Ta teden je lahko prelomen v globalnem smislu in upajmo, da ne tudi v življenjih posameznikov – ali pa vsaj čim manj.

Dreamstime

Nabralo se je nekaj neugodnih vplivov, na primer Saturnova hladna zavrnitev Ovnove iniciativnosti (Luna na začetku tedna) ali pa zadnji izdihljaji generacijskega kvadrata med Plutonom in Uranom, vrh pa predstavlja kvadrat med Marsom in Neptunom, ki se mu za dobro mero približuje še Venera. Če naj bi iskali kaj, kar bi v astrologiji kazalo na mučeništvo, religiozne poteze v smislu »pomembnejše od vsega«, pa »umiranje za boga, resnico, višje cilje« ali kogarkoli že, prikrivanje spolnih škandalov, da se stvari ne bi prelile čez rob ... in še kaj bi se lahko našlo, potem lahko iskanje zaključimo, saj smo našli. Prav zdaj je vse to na nebu. To lahko pomeni, da bodo začeli lesti okostnjaki iz omar, ali pa bomo sproti delali cele kopice novih ...

K sreči se bo to pri posameznikih kazalo le v primeru, če imajo v rojstnem horoskopu kak dejavnik istega tipa, v večini pa bo ta teden potekal le kot eden tistih, ko nimamo česa pokazati ali se kaj sfiži, potem ko smo bili prepričani, da obvladujemo zadeve.

Horoskop za teden od 19. do 26. 2. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Namesto da bi zdaj, ko najbolj vre, prevzeli vodilno mesto in popeljali še druge v boljši jutri, se boste obotavljali, ne vedoč natančno, kaj narediti. Nič čudnega, saj Mars bolj skrbi za informacije in zunanji videz, manj pa za vsebino in rezultate, medtem ko sta s planeti polni Ribi znak šibkosti in nejasnosti. K sreči je dobro postavljen Jupiter, ki bo poskrbel za to, da se bo večina stvari iztekla srečno, predvsem v finančnem in investicijskem smislu.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera se izvija iz hladnega Saturnovega objema, zato boste vedno bolj sproščeni in tudi optimistični. V prvi polovici tedna boste malo bolj vase zaprti ali pa razdraženi, a vseeno vam ne primanjkuje idej. V poslih lahko pričakujete pomoč močne osebe. V ljubezni so zelo verjetne prehitre ali ostre besede, morda prehitevanje dogodkov ali pa reakcije, ki lahko naredijo škodo; vsekakor se raje malo potegnite nazaj, kot da bi se urejanja odnosov lotili ravno zdaj.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkur in Sonce v tem času potujeta skupaj, energije vam ne bo primanjkovalo. Le prepametni ne bodite ali arogantni, da si ne nakopljete kakega sovražnika. Nekako vmes boste – radi bi si pridobili naklonjenost nadrejenih in ste pripravljeni marsikaj narediti za to, po drugi strani pa se bojite, da svojega glavnega dela ne boste mogli narediti dovolj dobro. V ljubezni je videti spremembe, morda se v vašem življenju pojavi še kaka oseba.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Zaradi planetarne gneče v Ribah bi morali biti vse bolj sproščeni in prepričani o dobrem izhodu, toda pred kakim konkretnejšim uspehom se bo treba še marsikaj naučiti. Prav tako ne bo dovolj zgolj vedeti, kaj je treba narediti, treba bo zavihati rokave in se bolj truditi. Morebitni stiki s tujino so lahko odličen začetek za vaše prihodnje poslovne korake, čas pa je ugoden tudi za vse vrste pravnih in upravnih zadev. V ljubezni se kažejo svetlejši toni, morda kot posledica treznega pogovora.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Natančno veste, kaj je treba narediti, vaše akcije so jasne in zelo učinkovite, rezultati bi morali tudi biti dobri. V financah vas zanimajo nadgradnja, investicije, obračanje denarja. Celo v lotu bi vam lahko uspelo. V srčnih zadevah je videti veliko strasti in hotenja, žal pa je čisto mogoče, da nekaj zgori zaradi prevelike vročine. Za študente ni najboljši čas, ker so pričakovanja previsoka, prave discipline za učenje pa ni. V nekaj tednih se bo to spremenilo na bolje.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Zelo vas zanima, kaj mislijo drugi, pa ne le o vas, tudi o splošnih zadevah, drugih ljudeh in podobno. Kot da si ne bi upali izraziti lastnega mnenja oziroma kot da vaše mnenje ni dovolj dobro. V drugi polovici tedna bo Saturn dobro povezan z Merkurjem in še Soncem, kar bo nedvomno pomembno prispevalo k vaši samozavesti. V odnosih z domačimi se pazite vzkipljivosti in prehude natančnosti, bolje bi bilo, če ta teden ne bi vlekli stvari na dan.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V času gneče planetov v Ribah tehtnicam ne more iti najbolje, tudi Mars in Uran vam ta čas ne koristita najbolj. V nekaj tednih bo bistveno drugače in marsikaj boste spremenili, zdaj pa se ne izpostavljajte, mirno urejujte informacije in vtise ter vzdržujte odnose, ki so vam všeč ali za vas koristni. V financah bi moralo sijati sonce, Jupitrove povezave vas ščitijo pred okoliščinami in vplivi od zunaj, ne pa tudi pred lastnimi napakami, zato previdno.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Reagirali boste na vse okoli sebe, tudi kaka malenkost vas zna spraviti iz tira. Uporabite to v svojo korist: s tolikšno senzibilnostjo zlahka začutite, kaj mislijo ali nameravajo drugi, začutite lahko tudi premik v mišljenju množic, kar lahko pomeni veliko prednost; drugi se do takih spoznanj lahko dokopljejo le z uporabo anket ali statistike, vi pa zgolj z občutkom. V srčnih zadevah veliko sprememb, dogajanja in marsikaj dobrega, tudi malo megle, če vam to pride prav ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Občutek, da nekaj »morate« storiti, vam bo v tem tednu vezal roke. Marsov napeti položaj vas kaj lahko pripelje do kake resne napake, zato bodite zelo zadržani. Resno se sporeči s kom ni v tem horoskopu nobena umetnost, popravljanje storjenega pač. Čisto mogoče je, da se bo napetost poznala tudi v financah – tokrat bodite dvojno previdni. V ljubezni bo pestro, ne pa nujno tudi slabo, pazite le, da ne pade kaka nepotrebna beseda preveč …

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Pred vami je spet kup nalog, vi pa nekako razmišljate, ali bi vse to naredili ali ne, celo o dopustu ali odhodu na bolniško. Kot bi čutili, da ste prišli do roba zmožnosti … Posvetovali se boste z drugimi, razmišljali o spremembah in kupčkali, kaj bi se dalo narediti. Zelo živahni boste in v gibanju, previdno pa v prometu, kjer niste sami. V ljubezni ne bo vse jasno, a preden potegnete kako radikalno (ali pa zamerljivo) potezo, počakajte, da se situacija zbistri.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Trmasto boste vztrajali pri svojih stališčih, ne boste se dali pregovoriti. Kar zadeva denar, imate neke svoje želje, ki se nanašajo v veliki meri na večje ugodje, pri tem pa ne opazite, da je čas vse manj ugoden za to. V službi so možne spremembe na bolje, toda ne toliko glede položaja kot vzdušja, morda tudi usmeritve. Zna biti, da prejmete pohvalo ali pa kako ugodno ponudbo, tudi za kako novo službo je čas zelo primeren, če so seveda le pogoji zanjo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vam pa s tem horoskopom ne more biti dolgčas! V središču pozornosti boste, plenili boste s svojim razpoloženjem, dobro voljo, dovtipi in pripravljenostjo razumeti vsakogar, mu pomagati in svetovati. Pri sklepanju novih »večnih« prijateljstev bodo imele veliko sreče ribe prve dekade, drugim pa velja priporočiti malo previdnosti glede tega, saj dolgoročno gledano take zveze lahko veliko stanejo, če bo začetek preveč optimističen in idealističen.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 0°14 do 7°17 Rib.

Merkur bo prišel od 1°24 do 14°29 Rib.  

Venera bo prišla od 9°59 do 18°44 Rib.

Mars bo prišel od 14°15 do 18°26 Strelca.

Jupiter bo prišel od 22°42 do 23°01 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 6°31 do 7°15 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 25°30 do 25°47 Ovna.

Neptun bo šel od 13°25 do 13°44 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 20°21 do 20°32.

Luna bo 20. 2. vstopila v Vodnarja, 23. 2. v Ribi in 25. 2. v Ovna.

Zadnji krajec bo na nebu v petek, 23. 2., ob 10.08 na 4°39 Dvojčkov.