Pogled naprej

Tedenski horoskop: idealno za izgubljene duše

Bern Jurečič
4. 2. 2018, 18.29
Posodobljeno: 4. 2. 2018, 18.34
Deli članek:

Mrk smo nekako preživeli, življenje gre naprej. Verjetno bolj v duhu razmišljanja o prihodnosti, a to ni posledica ali »zasluga« mrka, temveč gostote planetov v znamenju Vodnarja, ki razmišlja na podoben način.

Profimedia

V prvi polovici tedna je mogoče pričakovati zahtevne okoliščine in pogoje, pa tudi sami sebi bomo letvico postavljali precej visoko. Kasneje se bo ta vpliv umaknil bolj ugodnim kombinacijam planetov, ki se bodo nagibali k trajnejšim rešitvah in konsenzu, pa tudi k mehkejšemu načinu dogovarjanja in ukrepanja. Sobota bo potem spet precej zahtevala od nas, če naj bi se odpočili, ne bo ravno tako, spoprijeti se bomo morali z zadevami, za katere prej ni bilo časa. Za sanjače, umetnike, boeme in različne izgubljene duše pa je teden ravno pravšnji ...

Horoskop za teden od 5. do 12. 2. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V prvi polovici tedna bo dosežen neki pomemben dogovor o sodelovanju, nakar boste kar poleteli in vas ne bo lahko ustaviti. V ljubezni se vam bo nekam mudilo ali pa se boste nekaj odločili početi oziroma izpeljati čisto po svoje. Čas za to, da drugi strani pokažete, da vas ni dobro ignorirati, skoraj ne bi mogel biti boljši. V financah nekaj malega oblačnosti, a brez strahu – pod vprašajem bodo bolj kot zaslužek stroški, tam imate še kar nekaj rezerve.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera, vaša vladarica, v soboto vstopi v znamenje rib: za prijateljstvo in ljubezen je to vsekakor dobro, saj prinaša razbremenitev, morda tudi razmišljanje o viziji tega odnosa, a na neobremenjen način. Vaša očala bodo pri tem morda za odtenek preveč rožnata, a slabega vam planeti glede tega ne bodo prinesli. V službi in pri poslih je možnosti več, ne samo ena, v prvi polovici tedna je priložnost za odločne korake naprej zelo dobra.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Dejstvo, da ste ta čas v veliki meri odvisni od drugih, vas niti ne bo motilo toliko kot spoznanje, da se na marsikoga ne morete zanesti. Vaši odzivi bodo nestrpni, a spet ne toliko radikalni in neprijetni, da bi se kje onemogočili. V službi nekaj nepredvidljivosti ali megle, v pomoč vam bo prilagodljivost okoliščinam. V srčnih zadevah nekaj več nihanja in sentimenta kot navadno, morebitni strah za zvezo je možen konec tedna, ko bo v dogajanje vpleten Pluton.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Četudi sta Sonce in Jupiter v načeloma neprijetnem položaju in prinašata gledanje sebi skozi prste, morda tudi pričakovanje, da bodo drugi rešili zagate, pa jima bo predvsem v drugi polovici tedna pomagal Uran in boste izkazali hipno odločnost, ki je ni pričakoval nihče, niti sami ne. Res bo pri tem nekaj malega strahu, kako se bo izteklo, a končne odločitve ne bodo napačne. Za rokovanje s financami je čas odličen, a potrebna je izdatna previdnost pri korakih.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu je videti manj napetosti kot v prejšnjih, še najbolj zato, ker boste zdaj tudi sami delovali in reagirali malo drugače kot do zdaj. Z drugimi boste bolj sodelovali, pa tudi dogovori bodo trdni in koristni. Res je sicer, da vse ne bo moglo iti tako, kot si boste zamislili vi, a poskusite to – namesto užaljenosti in zatekanja k samoljubju – pogledati z drugega zornega kota, pa bo bolje. Na primer tako, da tudi drugi prispevajo k vaši uspešnosti …

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu boste malo bolj kot običajno razpeti med zahtevami in dejanskimi zmožnostmi, s tem da boste v drugi polovici tedna že mirnejši, metodično in potrpežljivo boste peljali svoje poteze, zavedajoč se pri tem tudi svoje vrednosti – a če so tisti, za katere delate, nestrpni, je čisto mogoče, da svoje naloge ne boste mogli dobro opraviti. V ljubezni bolj zahtevna in hladna prva polovica tedna ter otoplitev in boljše počutje v drugi. Težave se kažejo z denarjem drugih, s prihodki pa ne.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V službi so možne kakšne restrikcije, a vas to ne bo prizadelo, saj jih pričakujete že nekaj časa. Korist imate lahko od telefona, družbenih omrežij in kratkih poti. V ljubezni se nakazuje pozitiven premik, in če le ne boste pričakovali preveč naenkrat, se zna odnos obrniti v čisto pravo smer. Čas je dober tako za utrditev zveze in trasiranje zanesljive prihodnosti partnerstva kot za kako pomembno spremembo, takšno, ki bo ugodna za vas.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Svojo okolico ste počasi pripravili do tega, da reagira na vaš mig. Njihovo morebitno obotavljanje boste povozili na vsej črti, ne da bi se kaj posebej žrli zaradi dejstva, da oni pač na vse skupaj gledajo drugače. V službi odnosi ne bodo najboljši, ker bo nekdo vozil svojo pot in upal, da se bo izteklo, vi pa ne boste prenesli misli na tveganje, ki ga s tem prinaša, zato se boste oglasili. Za srčne zadeve je boljša druga polovica tedna, ko se »megla« malo dvigne ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Mars vam skupaj s svojimi povezavami ponuja možnost prodora, zmage in napredovanja. A da bi šlo čisto vse tako, kot si želite, bi bilo le prelepo. Bolje se je zbuditi iz lepih sanj, kot da bi vas tepla prevelika pričakovanja. Sicer pa se vam noben problem ne bo zdel nerešljiv, vse boste obvladovali skoraj z levo roko, obenem pa še poskrbeli za boljše vzdušje v družbi. V srčnih zadevah vas bodo nesle neke laži iz preteklosti, razen rojenih v zadnji dekadi, ki bodo imeli zelo jasne odnose.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Močni Saturn v vašem znamenju počasi dobiva pozitivno podporo, lahko se boste odločili za drugačno pot, če bo smiselna, za ustavitev akcije ali pa za nadaljevanje s še večjo močjo. Popazite malo na čustva in sentiment, ki jih sicer uspešno skrivate, v tem tednu pa se bodo naenkrat pojavili in vam seveda ne bodo koristili. V ljubezni je videti razmišljanje o spremembah, a brez kake velike teže, bolj v smislu »da vidimo, kam to lahko pelje«.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Z egom v tem času ne bi smeli imeti težav. Vaše razlage situacije bodo plenile pozornost, razumeli jih bodo vsi, celo strinjanja bo veliko več kot navadno, zaradi česar boste vedeli, da ste na pravi poti. V službi in pri poslih bodo zadeve videti neprimerno bolje, kot se bo izkazalo na koncu. V financah bo zelo pestro: od tega, da nimate za sol, do tega, da si boste privoščili nekaj, kar si že dolgo želite – in bili potem nekaj dni spet na kruhu in vodi …

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Gneča planetov je ta čas v Vodnarju, kar za vas pomeni zasuk v ideje, iluzije, sanje in iskanje lažjih izhodov. Ni slabo, še posebej če niti tisti, ki vodijo vso stvar, niso čisto prepričani, ali je smer prava. A konec tedna se stvari spreminjajo v vaš prid, Venera prihaja v vaše znamenje, kjer se sicer zelo dobro počuti, to pa se bo preneslo tudi na vas. Na finančnem in tudi na ljubezenskem področju perspektiva sicer ni slaba, še posebej ker se znate prilagoditi tudi slabšim razmeram.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 16°04 do 23°10 Vodnarja.

Merkur bo prišel od 7°05 do 18°55 Vodnarja.  

Venera bo prišla od 22°27 Vodnarja do 1°14 Rib, v kateri bo vstopila 10. 2.

Mars bo prišel od 5°46 do 10°01 Strelca.

Jupiter bo prišel od 21°38 do 22°14 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 5°13 do 5°53 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 25°02 do 25°15 Ovna.

Neptun bo šel od 12°54 do 13°09 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 19°56 do 20°09.

Luna bo 6. 2. vstopila v Škorpijona, 8. 2. v Strelca in 11. 2. v Kozoroga.

Zadnji krajec bo na nebu v sredo, 7. 2., ob 16.53 na 18°48 Škorpijona.