Napoved

Tedenski horoskop: čustva se nam bodo ohladila

B.J./Novice Svet 24
28. 1. 2018, 21.09
Posodobljeno: 28. 1. 2018, 21.12
Deli članek:

Potem ko se je Merkur nekaj dni vrtel v kvadratu z Uranom, bo zdaj sam prestopil v Vodnarja ter prispeval k pogledu vse bolj v prihodnost, načrtovanju, pa tudi v svoj prav usmerjeni energiji.

Profimedia
Tudi lunarno gibanje ta teden ne bo šlo v smer topline, čustev, razumevanja in sočutja

Interes pred vsem drugim, bi lahko rekli. Tudi lunarno gibanje ta teden ne bo šlo v smer topline, čustev, razumevanja in sočutja. Potem ko bo Luno najprej oviral Saturn, ki hladi čustva in občutke, poudarjajoč namen in višje cilje, se bo po prehodu v Leva, ki naj bi prinesel nekaj več energije in vitalnosti, znašla v opoziciji s Soncem, ki tokrat ne bo le polna luna, ampak pravi mrk, prvi od kar petih v tem letu. Pri nas sicer ne bo viden, naši kraji bodo pravzaprav na samem robu »dogajanja«, a ne moremo izključiti, da bo ta mrk pomemben tudi za nas. Vsekakor za rojene v prvih dneh leva in vodnarja velja, da bodo v naslednjega pol leta doživeli večje, morda ključne spremembe, kakšne, pa je odvisno predvsem od njihovih lastnih potencialov, zapisanih v rojstni karti kot zemljevidu vsega, kar se jim dogaja v življenju.

Horoskop za teden od 29. 1. do 5. 2. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vedno bolj za vas štejejo prihodnost, načrtovanje in napredovanje. Najbolje bi ta teden »zvozili«, če se bi se vam uspelo izogniti sporom z vodilnimi, učitelji in drugimi avtoritetami. Dobro sodelovanje Marsa in hitrega Merkurja pomeni možnosti sprememb v korakih. Rojeni v zadnji dekadi znamenja boste ta teden bolj napeti kot po navadi, težnja po preboju bo močna, če pa boste res »usekali« naprej, je dobro imeti pripravljen kakšen rezervni scenarij, za vsak primer pač, če se kaj ne posreči ...

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Pričakovanje, da bo nekdo upošteval vaše dosedanje zasluge, se ne bo obneslo, na istem boste kot nekdo, ki je v ekipo prispel včeraj. Tekmovalnost v tako pregreti atmosferi nima smisla, saj je vojna vedno na koncu jezika. Od drugih boste imeli korist ali dobili podporo le, če bodo tudi sami imeli kaj od tega, sicer nanje raje ne računajte. V ljubezni so na vidiku spremembe, nekaj novega ali pa odhod nečesa starega. Prej dinamika kot dolgčas in rutina.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Za živahnost in dogajanje naj vas ta teden ne skrbi, ne bo vam dolgčas. Motilo pa vas bo, da nihče več nikogar ne posluša, da nikogar nič ne skrbi, nihče ne ukrene ničesar, nihče ne odgovarja za nič. Šefu ali učitelju boste v znatno pomoč, vprašanje pa je, ali bo dal vedeti, da to ceni, ali ne. Sicer pa je ta čas primeren za korenite spremembe v načrtih. Če vas bodo v to prisilile okoliščine, srečni ravno ne boste, a končni izplen bo veliko boljši, kot si mislite.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če ima izmenjava stališč smisel in namen, se spustite vanjo, vse drugo naj počaka na drug čas, vključno s sentimentom, čustvi in zanašanjem na druge. Vaša služba se bo zdela kot nekaj najpomembnejšega, a naj vas to ne zavede – vsi samo iščejo, kdo lahko kaj naredi, »da bo bolje«. Za rojene v tretji dekadi znamenja se stvari lahko iztečejo po pričakovanjih le, če zelo dobro vedo, kakšna so tveganja, in če so obenem dovolj trdni ter prilagodljivi, da jih nič ne more presenetiti.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Sredi tedna bo vaša občutljivost visoka, pazite na svoje odzive. Če kdo nasprotuje vašim idejam, to še ne pomeni, da je vaš sovražnik, se pravi ga ni treba takoj poslati na »morišče«. Torej slišati kakšno kritiko ni nujno slabo … V pravnih in upravnih zadevah lahko pride do škode, ne začenjajte ničesar in po možnosti prestavite tekoče zadeve na ugodnejši čas. Na srčnem področju bodite previdni, da druga stran ne izkoristi vaše sentimentalnosti.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vaš trenutno najmočnejši vzgib je – pomagati, urejati, organizirati. Se pravi bodite pri roki tistim, ki to znajo in zmorejo, pametni in spretni pomočnik je vedno dobrodošel. Device ste najboljša »desna roka« med vsemi znamenji, torej to izkoristite. Mrk, ki se bo dopolnil prav na tem področju, vam prinaša odlično priložnost, da v nekaj mesecih opravite korenite spremembe, tokrat takšne, da ne boste več samo »na voljo«, ampak bo to v prihodnje bolj cenjeno.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Naj vas ne moti, če se bo teden začel bolj živčno, vse se bo popravilo. Z nekaj pameti in previdnosti lahko ta teden le pridobite. Velik del sveta okoli vas je zmeden in potrebuje oporo nekoga, ki ve, kaj je storiti. Rojeni v zadnji dekadi znamenja se bodo v partnerstvu srečali s kakšno nenadno zadevo – ali pa jo bodo sprožili kar sami. Razrešitev ni kar na dlani, počakajte ugodnejši veter za to, saj se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V vašem horoskopu se mrk zgodi na polju uspešnosti, kariere in statusa, kar kaže, da boste v nekaj mesecih opravili pomembne korake. S polja komunikacije, odnosov z drugimi in prilagajanja se bo sredi tedna umaknil Merkur, ki je pomagal pri ravnotežju in zadrževanju ostrine besed, zato se poslej bolj kontrolirajte. V ljubezni je tokrat videti bolj računico kot pa zelo lep razvoj dogajanja, a v resnici se boste bolj osredotočili na druga področja.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vaša zgovornost in hitri odzivi na dogajanje vam lahko »prinesejo točke«, hkrati pa boste mislili bolj na svoje koristi kot na koristi drugih. Če nekomu večkrat ponudiš roko, pa je ne sprejme, očitno ne potrebuje ne pomoči ne nasveta, torej poiščite tiste, ki vas bodo veseli. Če nameravate prekiniti svojo ljubezensko zgodbo, boljšega časa za to ne boste našli kmalu, za kaj bolj srečnega pa se povlecite nazaj in počakajte na manj dinamične čase.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Po začetku tedna, ki ne bo najbolj prijazen, kvečjemu nemiren, sledijo dnevi, ko bo vse bolj predvidljivo ter s tem tudi zanesljivo in varno. Vaša trdnost in smotrnost bosta odpirali vrata pred vami in prinašali pozitivne točke. Teden je dokaj ugoden tudi za finance, bodisi glede zaslužka bodisi svetovanja drugim, kaj naj naredijo z njim. Ljubezenske zadeve bodo zelo pomembne, v odnosih z domačimi pa raje zategnite ročno zavoro, kot da bi naredili prehiter korak ali prehitro presodili.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V sredo prihaja k vam še Merkur, in to na dan mrka, ki bo tudi povezan z vašim znakom. Vsekakor je to čas za kak močan preskok ... Naprej, kam pa drugam? Spet se vam bodo rojevale »ideje pred časom«, ki jim bo sicer – nič drugače kot običajno – manjkala praktična, izvedljiva plat, a ste na to že navajeni. Vaš vladar Uran ob tem ni v dobrem položaju, zato bodo prehitevanje, pretiravanje in reakcije, preden kaj preverite, zelo verjetni, škoda zaradi tega pa tudi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Merkur bo ta teden združil energije s Sončevimi in Venerinimi, kar vam bo prineslo odličen občutek za druge oziroma za občutenje množice; instinktivno boste vedeli, kaj je treba narediti, komu in v katerem trenutku. V tem času boste kot svetilnik, ki se mu bodo približali tisti, ki se ne znajdejo najbolje. Kar zadeva finance, bodite zelo previdni; niso vse priložnosti dobre, po informacijski megli ta čas plava zelo veliko trnkov, na katere se da zlahka ujeti ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 8°58 do 16°04 Vodnarja.

Merkur bo prišel od 25°53 Kozoroga do 7°05 Vodnarja, v katerega bo vstopil 31. 1.  

Venera bo prišla od 13°40 do 22°27 Vodnarja.

Mars bo prišel od 1°29 do 5°46 Strelca.

Jupiter bo prišel od 20°55 do 21°38 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 4°31 do 5°13 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 24°51 do 25°02 Ovna.

Neptun bo šel od 12°40 do 12°54 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 19°43 do 19°56.

Luna bo 30. 1. vstopila v Leva, 1. 2. v Devico in 3. 2. v Tehtnico.

Polna luna in obenem lunin mrk bosta na nebu v sredo, 31. 1., ob 14.26 na 11°37 Leva.