Astro

Tedenski horoskop: Idealen čas, da končamo slabe navade

Bern Jurečič
7. 1. 2018, 16.33
Deli članek:

Teden se bo začel z odličnimi energijami sodelovanja kar petih planetov na zelo ozkem pasu okrog 17–19 stopinj Kozoroga in Škorpijona, ki jih bo v sredo še spodbudil prehod Lune.

Dreamstime

Luna se bo pri marsikom, ki ima v horoskopu potenciale, povezane s temi stopinjami, izkazala kot sprožilec močnih in pomembnih sprememb. Priložnost za prestrukturiranje, novi red, ki bi nadomestil nekaj, kar ne deluje dobro, je boljša kot kdajkoli prej; pol od vseh planetov se na nebu znajde v dobrih povezavah zelo redko ... Bi radi odpravili slabo navado, na primer kajenje, spremenili prehrano ali pa kakšno lastnost, morda tisto, ki ste se je lotili že večkrat, pa se ni obneslo? Morda odnos, ki vas moti že dolgo časa? Odvisno od področja, kam te stopinje padejo v neki horoskop, prinašajo odlične potenciale. Za rojene okrog 12. novembra in januarja, kot tudi za rojene 12 dni pred koncem vodnih, zemeljskih ali pa stalnih in glavnih znamenj, skratka, za večino med nami pa te energije pomenijo lepo priložnost za korak naprej.

Horoskop za teden od 8. do 15. 1. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Če lahko kaj skazi uspešno sliko tega tedna, je to poudarjanje lastne vloge in kvalitet, preden pridejo rezultati; zlasti v prvi polovici tedna bi lahko koga odvrnili od sebe ali pa si zapravili sodelovanje, ko je tega najmanj treba. Potem pride v Kozoroga še Merkur in te nevarnosti bo več, koraki pa bodo postali trdnejši. Finančno področje prinaša velike izzive in tudi ideje, v torek in sredo pojdite v to smer raje malo počasneje, in ne preveč pogumno, potem boste vse prinesli noter.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Ta teden bo pester in uspešen, ne pa tudi miren in rutinski, kar precej se bo treba obračati in prilagajati. Ne bo vse odvisno samo od vas, pa tudi čakali vas ne bodo, ali bo kaj ali ne, toda če imate dobre odnose z okolico in ste doslej razvili uspešno stopnjo sodelovanja, se ta čas nimate česa bati; če ne boste naredili koraka dalje vi, bodo to storili drugi, seveda z vašo pomočjo. V ljubezni se nekaj odpira na novo, a kakšnega navdušenja ni videti, nekoliko preračunljivo bo šlo in mirno, a za vas dobro.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Po ponedeljku, ki bo verjetno vsaj malo zavrt in bo kazalo, da se ne bo dalo iti naprej, bo prišlo nekaj dni, ko boste ravno nasprotno – opravili vse, česar se boste lotili, vsaka poteza bo koristno uporabljena. Prehod Merkurja v Kozoroga bo temu dodal še veliko mero računa in hladnokrvnosti, tako da se vam neuspehov ni bati. V ljubezni bo začetek tedna malo bolj hladen, potem se bodo stvari postavile v red, a tudi pričakovanja bodo zrasla, možnost pritiskov pa tudi.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Za rake velja, da vam bosta Mars in Jupiter družno omogočila postati močnejši in odločnejši ter povleči poteze, ki se jih sicer bojite. To odpira celo paleto novih možnosti, pa tudi daje misliti o korakih, ki bi se jih lahko lotili v prihodnje. V ljubezni je čas za jasnost in obračanje novega lista v zgodbi, v veliki meri po vaših notah in pričakovanjih. Konec tedna lahko prinese kak preobrat v službi, velja biti previden, da ne bi bili sami razlog za kakšne težave.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Pri vseh močnih energijah tega tedna vas bo motilo le to, da sami ne boste mogli obvladovati položaja, ampak se bo treba ali posvetovati ali pa prisluhniti zahtevam in željam okolice. Za razreševanje stvari za nazaj je čas odličen, a kaj ko se vi s tem ne bi radi ubadali ... V srčnih zadevah boste močni in prevladujoči, tudi zavojevalski, če bo treba, težko se vam bo upreti. Čas za spremembe v navadah in/ali prehrani boljši ne bi mogel biti, kot je.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjeva tokratna pot se bo poznala na dveh področjih, najprej v obliki korenitih in presenetljivo hitrih odločitev doma, ko boste neke dolgotrajne zadeve preprosto presekali in končali, potem pa na področju ustvarjalnosti in vitalnosti, kjer boste sprejeli nekaj mirnih odločitev, kako boste delovali in poslovali naprej. V ljubezni se bodo zadeve umirile in šle v predvidljive tirnice, kar vam čisto ustreza, druga stran pa ... to bomo pa še videli.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tehtnice sicer niste izjeme v tednu, ko je mogoče narediti veliko koristnega, bodo pa pri vas zadeve potekale precej počasi in bi bilo verjetno še najbolje poiskati nekoga, s katerim bi sodelovali in si potem tudi delili dosežke, sami morda ne boste zmogli tempa. Na splošno je ta čas odličen tudi za stabilizacijo v denarnici. V ljubezni bodite zelo previdni, raje se skrijte v mišjo luknjo, kot da bi prav ta teden vlekli na dan kakšne zamere ali iskali kakšne resnice ...

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Imeti Marsa na svoji strani in Jupitra, ki mu pomaga brez zadržkov, je potencial, ki ga ne gre zamuditi. Ko bo še Merkur prešel v Kozoroga, boste imeli ob sebi še druge, ki bodo prispevali svoj delež – za skupno in tudi za vaše dobro. Za poslovna in delovna okolja pa velja opozorilo, da se konec tedna lahko odnosi močno skrhajo, verjetno zaradi prehitrih korakov nekoga ali besed posameznikov, morda zaradi soliranja, ki za ekipo ne pride v poštev ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Za strelce je ta horoskop nekoliko nenavaden. Jaz je dovolj močan, da vam samozavesti in prepričanosti v svoj prav ne bo primanjkovalo, daleč od tega, a koraki ne bodo šli čisto naravnost, bolj je videti, kot da bi se držali doseženih pozicij in svetovali kje od strani; roke naj si mažejo raje drugi, boste rekli. V ljubezni, zlasti pri rojenih v drugi polovici znamenja, ne bo mirnega vetra, v drugi polovici tedna se lahko zgodi tudi preobrat ali pa prekinitev zveze, previdni bodite.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Vašemu Saturnu bo novo energijo prinesel bližajoči se Merkur, s tem pa boste tudi vi deležni odličnih možnosti tega tedna, povezane bodo s prihodnjimi potezami in korakanjem naprej. Prodornost, treznost in učinkovitost so aduti, ki lahko visoko postavijo letvico, kaj vse se da narediti. V srčnih zadevah ne boste čakali, naredili boste odločne in uspešne korake. Morda pozicija prijateljstvo-ali-ljubezen ne bo najbolj jasna, vseeno pa bo lepo.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Poti do cilja vas v tem času ne vodijo naravnost, bolje je ne izpostavljati se, dosežki so vseeno lahko znatni. V poslih in službi se kombinirana in z dobrimi energijami podprta kombinacija Marsa in Jupitra lahko izkaže kot ključna za poteze, ki si jih še pred kratkim niti predstavljati ne bi mogli. Bodite pozorni, in če se pojavi priložnost za stopnico navzgor, se ne obotavljajte, prav posreči se vam lahko; kot bi nekaj čakalo prav na vodnarje ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Čas je za načrte, velike načrte. Ob morebitnih težavah se obrnite na prijatelje, iz zaprašenega telefonskega imenika izbrskajte zveze, ki ste jih nekdaj uporabljali, po možnosti take, ki ste jim naredili v življenju že veliko dobrega. Merkurjev prehod v Kozoroga vam s seboj prinaša nekaj več treznega razmišljanja, skupaj z vašim odličnim občutkom pa je to lahko res dobitna kombinacija. Ne razmišljajte v tem času o tem, da se lahko vse slabo konča – sami si boste zapravili dobre energije.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 17°35 do 24°13 Kozoroga.

Merkur bo prišel od 25°47 Strelca do 5°06 Kozoroga.  

Venera bo prišla od 17°16 do 26°05 Kozoroga.

Mars bo prišel od 18°30 do 22°50 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 18°04 do 19°07 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 2°11 do 2°59 Kozoroga.

Uran se bo ta teden komaj vidno premaknil naprej po poti, od 24°34 do 24°38 Ovna.

Neptun bo šel direktno od 12°03 do 12°15 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 19°00 do 19°15.

Luna bo 9. 1. vstopila v Škorpijona, 12. 1. v Strelca in 14. 1. v Kozoroga.

Zadnji krajec bo na nebu v ponedeljek, 8. 1., ob 23.24 na 18°36 Tehtnice.