Napoved

Tedenski horoskop: Loncu lahko odnese pokrov

Bern Jurečič
12. 11. 2017, 17.25
Posodobljeno: 12. 11. 2017, 17.28
Deli članek:

Ne samo zato, ker je v Škorpijonu ta čas Sonce, tudi druge energije med planeti so te dni toliko škorpijonske, da se lahko nadejamo tako radikalnih korakov in potez kot dogodkov.

Profimedia
Pazimo na to, kaj se slabega nabira okrog nas, ekonomloncu lahko odnese pokrov ...

Pri tem si na kaka skrajna vremenska dogajanja ali spet kak nesmiseln pokol kje po svetu ne upamo niti pomisliti – a do njih v takih konstelacijah vsekakor lahko pride. Saturn in Uran sta tokrat povezana samo s seboj, skrbita pa za to, da bi bile dosežene koristne, sistemske in daljnosežne spremembe višjega pomena, globalni ali vsaj meddržavni dogovori, nekaj na področju pravil in dokumentov. Vse to lahko pod določenimi pogoji poteka tudi na osebni ravni, če sta ta planeta povezana s potenciali v rojstnih kartah posameznikov. Mars in Pluton zvišujeta napetost, kulminirala bo konec tedna ali v začetku naslednjega, ko bo tudi Sonce na samem koncu Škorpijona. Pazimo na to, kaj se slabega nabira okrog nas, ekonomloncu lahko odnese pokrov ...

Horoskop za teden od 13. do 20. 11. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Kar takoj opozorilo: vaš Mars je v tem tednu postavljen izrazito napeto, in ker se vrti po sedmem polju, to pa predstavlja partnerstva vseh vrst, bodite skrajno zadržani, ko bo šlo za pregovarjanje, dopovedovanje, sklepanje kompromisov ali timsko delo. Ne počutite se takoj ogrožene, če nekaj ne bo šlo tako, kot bi vi želeli. Možnosti, da odstopite ali pa sprožite kak zelo boleč spor, so preprosto velike. Na kake dosežke bo treba počakati teden ali dva.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Na začetku tedna je videti, da boste želeli narediti vtis ali pa kaj »velikega«. Sredi tedna se bodo vaše akcije spremenile v kontrolirana in zelo premišljena dejanja, ki ne bodo dovoljevala udarcev mimo, pa tudi ne odvečnega besedičenja. Za finance, tako za zaslužek kot za obračanje denarja, je ta teden ugoden, z določeno mero preračuna, seveda. Rojeni v zadnjih dnevih znamenja se bodo odločali o obetavnem in koristnem dolgoročnem finančnem projektu.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Načrtali si boste pot ali vizijo ter celo razmišljali o korakih, ki so potrebni do uresničitve. Tega ne boste zmogli sami, zato si boste našli ljudi, s katerimi se lahko posvetujte. V finančnih vodah je videti obračanje denarja in razmišljanje, kaj bi lahko naredili iz njega oziroma z njim. Zna biti, da boste v kateri točki čisto na robu, a tako kot akrobat nikoli ne pade z vrvi, tudi vi ne boste. V ljubezni bo pihal precej spremenljiv veter, čez teden bo bolj stabilno.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Planeti v Škorpijonu rakom prinašajo energijo, vitalnost, ustvarjalnost in malo večjo mero prepričanja o sebi. Morda se boste lotili kake naloge, s katero ste dolgo odlašali, saj niste bili prepričani, ali boste zmogli. Za svoje delo boste nujno potrebovali druge, zato boste ves čas v stiku z ljudmi, ki so ključni za vaš uspeh. Kombinacija Plutona in Marsa vam prinaša energičnost tudi v domu in družini; pazite, da se kak spor ali nesporazum ne prelije v nezaželeno fizično akcijo!

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Planetarne energije vam gredo na roko, zlasti Mars, ki bo ta teden zelo ugoden za vse, česar se boste lotili, saj vam bo prinesel ne samo iniciativnost in prodornost, ampak tudi nemalo prilagodljivosti za obvladovanje več aktivnosti in izzivov hkrati. Seveda ne boste čakali, da bo kdo začel delo, ampak boste sami spodbudili druge. V ljubezensko življenje boste vložili več energije, bodisi za novo osvajanje bodisi za vzpostavitev reda v obstoječi zvezi.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V ponedeljek pa tudi konec tedna vam napetosti ne bo manjkalo, obakrat boste preobčutljivi na vse, kar se bo dogajalo okrog vas. V omenjenih dneh boste zelo dobro razumeli, kaj čutijo in potrebujejo drugi. Vmesni dnevi bodo nekoliko bolj stabilni, a tudi raznoliki, četrtek bo od vas zahteval nekaj več prilagodljivosti. Vaši koraki bodo bolj umirjeni, rezultati pa precej boljši. V ljubezni je odprtih veliko vrat, povratne informacije bodo zelo ugodne za vas.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden, še najbolj torek, vam bo prinesel notranjo moč in pripravljenost spopasti se z izzivi, toda tudi razdražljivost in nemir, zato pazite na svoje odzive, ki bodo tokrat precej hitri in morda celo ostri. V drugi polovici tedna boste bolj stabilni in spravljivi, drugim boste pomagali razumeti svoje stanje in postaviti stvari na svoje mesto. Precej boste v gibanju, na poti. V partnerstvu in zakonu vas bodo zanimale samo trdne, uhojene poti.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Če stvari vsaj približno nimate postavljenih na svoja mesta, vam prijetnega tedna ne moremo napovedovati. Kljub vsemu se vam stvari precej dobro odpirajo, izzive lahko nastavite na višje ravni. V zvezi z denarjem in imetjem bo dogajanja kar nekaj, in četudi ni videti, da bi šlo vse kot podmazano, boste zelo hladnokrvni, ko bo treba sprejeti najbolj tvegane odločitve. Komunikacija z drugimi in kratka potovanja vam bodo ta teden prinesli kako težavo ali vsaj skrb.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Kako se lahko do uspehov pride z lahkoto, besedami in prilagodljivostjo, bi se svet moral učiti prav od vas. Ko se nekateri drugi mučijo, se vi obrnete in že je drugače, že imate kaj pokazati. V ljubezni bodo pričakovanja prevelika, lahko se zelo zaplete. Zlasti rojeni v zadnjih dneh znamenja bodo stvari jemali zelo zares, to pa je tudi predpogoj za miren veter. Morebiten odnos, ki bi ga začeli ta teden, bo trajal zelo dolgo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Vsakdo vas bo moral videti in upoštevati, še najbolje – pohvaliti. Vaši rezultati ne bodo slabi, pri tem pa boste verjetno kar zamolčali vse tiste, brez katerih ne bi bili tako uspešni. Vsekakor boste živeli in delali bolj z mislijo na jutri kot na danes, kaj šele na včeraj ... Morebitni dogovori, sklenjeni ta teden, bodo zelo trdni in dolgoročno naravnani. V službi bi bilo dobro vedeti, kdaj je bolje nehati oziroma odnehati, možnost pregoretja je tokrat večja kot navadno.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Ob vseh napetosti v zraku zadnjih nekaj tednov bo v tem tednu kar precej bolje, saj bo kombinacija Plutona, Sonca in Lune prinesla smiselnost, preudarnost in koristnost dejanj, to pa je – ob vaši učinkovitosti in dobrem načrtovanju – tudi predpogoj za odlične rezultate. Naj se te dni zgodi še kaj tako slabega, boste vsak trenutek ohranili mirno kri in vedno vedeli, kam mora iti korak, da bo dobro za vse. Glede financ ničesar ne delajte na hitro.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ker sta si Mars in Pluton na nebu postavljena neugodno, bo vaše prizadevanje nekako udarilo mimo; ali boste vložili preveč energije in po principu slona v trgovini s porcelanom dosegli več škode kot koristi ali pa preveč pritisnili na tiste, ki naj bi sodelovali z vami, in jih s tem obrnili proti sebi. Veliko boste razmišljali o tujih krajih in potovanjih, pa o tem, kako bi bilo lepše živeti z manj pritiska. V srčnih zadevah bo ta teden več megle kot jasnine.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 20°45 do 27°48 Škorpijona.

Merkur bo prišel od 10°08 do 19°13 Strelca.

Venera bo prišla od 6°51 do 15°38 Škorpijona.

Mars bo prišel od 13°22 do 17°17 Tehtnice.

Jupiter bo prišel od 7°15 do 8°45 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 25°47 do 26°31 Strelca.

Uran bo šel v retrogradni smeri od 25°34 do 25°20 Ovna.

Neptun se bo ta teden praktično že ustavil na svoji retrogradni poti, prišel bo le še do 11°28 Rib in se obrnil naslednji torek.

Pluton se bo počasi premikal po Kozorogu, tokrat od 17°21 do 17°30.

Luna bo 14. 11. vstopila v Tehtnico, 16. 11. v Škorpijona in 18. 11. v Strelca.

Mlaj bo na nebu v soboto, 18. 11., ob 12.14 na 26°19 Strelca.