Pogled naprej

Tedenski horoskop: iskrilo se bo od ljubezni

Bern Jurečič
24. 4. 2017, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tem tednu bo Venera zaključila svoje letošnje, tokrat nekoliko podaljšano gibanje po Ribah, kjer se vedno počuti dobro, in prestopila v Ovna, s tem pa v naša ljubezenska življenja, pa tudi v finančne loge prinesla nekaj več žara in odločenosti, sploh pa težnjo po konkretnih premikih.

Profimedia
Zaželeli si bomo dotika in objema, in to kar takoj, zdaj, zame.

Njena povezanost z Marsom nam bo prinesla več ljubezenskih iskric, tokrat ne v lepih mislih in sanjah o prelepih stvareh, ampak na čisto fizični ravni. Zaželeli si bomo dotika in objema, in to kar takoj, zdaj, zame. Plutonovo mencanje na mestu nam ne dela usluge, saj ni povezan z nikomer, občutek, da še nismo na cilju, nas bo motil ves teden, in šele v naslednjem bo glede tega bolje. Merkur se bliža koncu tokratne retrogradne poti, konec tedna bodimo zaradi tega pri komunikaciji, v prometu in s papirji še bolj previdni kot navadno.

Horoskop za teden od 24. 4. do 1. 5. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsovo potovanje po Dvojčkih vam prinaša sveže zamisli in svežo energijo, odličen čas za spoznanje, da samozadostnost ni nujno dober recept za uspeh. Že kar v ponedeljek vstopi v vaše znamenje Venera, po kratkem bivanju v sferi sanj si bo zaželela malo bolj konkretnega dogajanja, energija Ovna pa je kot nalašč za to. Četudi se kako vaše pričakovanje ne uresniči kar takoj, vztrajajte na začetem delu, saj se bo kasnejši uspeh izkazal za večjega, kot ste načrtovali.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venerin prehod v Ovna bo prinesel nekaj lepih, a ta čas neuresničljivih želja, vendar vas to ne bo ustavilo, prej nasprotno, v sebi boste vse bolj prepričani, da je pot prava in da je samo vprašanje časa, kdaj se bo uresničila. Glede financ bi morali imeti ta teden mir, za sproti se bo našlo, skrbi ne bo toliko, da bi vas to oviralo pri vsakdanjih rečeh. Preberite kako knjigo, odprla vam bo nove vidike in tudi domišljijo, od koder ne bo več daleč do novih zamisli.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Marsovo gostovanje pri vas, tokrat podprto s pozitivnimi energijami Venere, Merkurja in na začetku tedna tudi Lune, obeta veliko dogajanja in tudi kak prijeten dosežek, če se boste seveda izognili svoji običajni navadi več govoriti o aktivnostih kot pa jih izvajati. Ne delajte velikih zgodb iz vsakdanjih dogodkov. V petek se boste zdrznili in na hitro naredili ducate vseh tistih malenkosti, ki so vas vsak dan opozarjale nase, potem pa imeli konec tedna samo zase.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Zaradi Marsovega položaja boste stvari počeli bolj skrito, manj na očeh ljudi, in si tako vsaj zagotovili mir in nemoteno delo. V odnosih z drugimi lahko pride do pozitivnega preobrata, morda vam postane všeč kdo, ki ste ga prej odklanjali. Naučite se pogovarjati tako, da najprej malo potipate v smeri »kaj meniš, da bi bilo, če bi naredili tako in tako«. Ogroženo in užaljeno vztrajanje na svoji poti nikoli ni dobra popotnica za odnose. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ta teden vas bo preplavil občutek, da lahko še veliko naredite, dobili boste vpogled na celo pot od zamisli do realizacije in razmišljali boste tudi o tem, kdo vse bi bil primeren za to, da bi prišlo do uresničitve. Pri svojih zamislih in potezah ne oklevajte samo zaradi tega, ker se vaša okolica ne strinja z vašimi rešitvami. V srčnih zadevah lahko ta čas pride do trenj zaradi prevelikih pričakovanj ene strani. Pri financah boste uspešno reševali stvari za nazaj.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Znano dejstvo, da radi pomagate, bo nekdo izkoristil tako, da bosta imeli od tega korist obe strani, torej ne boste izkoriščeni. Ob tem pa se vsaj malo zamislite tudi sami. Srečo začutite tedaj, ko komu naredite uslugo ali ko opazite iskrico sreče v njegovih očeh. A vsako bitje, tudi vi, mora najprej poskrbeti zase, kar je še daleč od kakega egoizma. Če bo prvih nekaj dni tedna potekalo skoraj nekako v krču ali strahu, kaj vse lahko pride na pot, pa bo potem dosti bolje,

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden boste svojo sposobnost videti stvari z dveh zornih kotov koristno uporabili tako, da boste nekomu odprli oči in mu pomagali rešiti veliko težavo. Premik Venere v Ovna vam bo prinesel nekaj več agilnosti, zdrznili se boste, češ koliko čakanja je bilo zadnje tedne in koliko zanašanja, da bo nekdo nekaj naredil, pa na koncu ni. Radi izmenjujete izkušnje in zamisli. V odnosih z drugimi pride do težav šele tedaj, ko vam predlagajo, kaj naj napravite.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Marsovo potovanje po Dvojčkih za Škorpijone nikoli ni dobrodošlo, saj ne vodi naravnost k cilju, ampak zahteva predpriprave, dogovarjanje oziroma izgubo časa po vaših merilih. Zato boste poskušali ubrati kake bližnjice. Če drugim pustite možnost njihovega pogleda, samo pa zadržite svojega, je možnosti za konflikte manj. V petek se bo ustvarila odlična možnost povedati nekaj, kar vas že zelo dolgo tišči, in to boste storili s presenetljivo lahkoto.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Mars vam prinaša možnost potruditi se v odnosih in uskladiti mnenja tako, da bo to dobro za oba, vpletenost drugih planetov tokrat ne vodi h konfliktom, ampak k rešitvam. Predlagati, kako naj kdo naredi kaj, ni narobe, ni pa v redu, da pričakujete, da bo ta drugi tudi ravnal tako, kot ste rekli vi. V torek in sredo se boste zavedli neke ovire, a obenem tudi spoznali možnost rešitve oziroma izhoda, ne bo vam treba čakati, da bi se je znebili.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Pritisk, ki ga čutite ob vsaki omembi dosežkov (ki bi seveda »morali« biti večji ...), vam seveda ne koristi, napetosti se lahko naberejo vse do čisto fizičnih pojavov, na primer nespečnosti ali česa še bolj konkretnega. Ob sebi bi radi imeli ljudi, ki se vam znajo prilagoditi. Tako bi skupaj prišli do boljših rezultatov in manj sporov. Začetek tedna bo šel za vas bolj počasi, šele v drugi polovici se bo dogajanje malo pospešilo.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaša ustvarjalnost je ta čas v naponu, dosežete lahko vse, a ne na silo. Čeprav rek »potrpljenje je božja mast« za vas nedvomno ne velja, pa morda ne bi bilo slabo storiti kakega koraka v tej smeri ... Morebitna pričakovanja glede denarja lahko uresničite samo v ponedeljek ali morda še v torek, potem bodo stvari šle naprej brez vas. V sredo in četrtek boste malo zastali in morda poskrbeli za neko dogajanje doma ali pa dokončali pomembno zadevo, ki se že predolgo vleče.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Venerin prehod v Ovna za vas pomeni razmislek o morda bolj oprijemljivih, praktičnih potezah, nemara tudi zaradi tega, ker ste računali na koga drugega, da jih bo naredil. V sredo boste veliko komunicirali in izvedeli nekaj zanimivih stvari, morda boste tako celo srečali kako dobro priložnost zase. Tudi če bi v trenutku radi naredili vse, kar ste si zamislili, bo pot do uspeha tokrat šla bolj počasi, po odmerjenih korakih. Niso vedno samo zajci zmagovalci, tudi želve so ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 3°57 do 10°46 Bika.  

Merkur bo šel retrogradno od 27°46 do 24°33 in se ustavlja na svoji poti.

Venera bo prišla od 26°18 Rib do 1°08 Ovna, v katerega bo vstopila 28. 4.  

Mars bo prišel od 1°44 do 6°33 Dvojčkov.

Jupiter bo ta teden retrogradno prišel od 16°14 do 15°27 Tehtnice.

Saturn bo šel ta teden počasi retrogradno, tokrat od 27°32 do 27°18 Strelca.

Uran bo prišel od 25°00 do 25°24 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 13°30 do 13°41 Rib.

Pluton bo ta teden praktično stal na mestu, retrogradno se bo premaknil komaj kaj, od 19°23 do 19°22 Kozoroga.

Luna bo 24. 4. vstopila v Ovna, 26. 4. v Bika, 26. 4. v Dvojčka in 30. 4. v Raka.

Mlaj bo na nebu v sredo, 26. 4., ob 14.15 na 6°27 Bika.