Astrologija

Tedenski horoskop: Merkur še kar ne bo dal miru

Bernt Jurečič
18. 4. 2017, 17.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ta teden do neke mere pomeni korak naprej, saj se na nebu tvorijo drugačne kombinacije od pol leta trajajočega T-kvadrata, ki je marsikaj hromil in tudi odpeljal v negativno smer.

Profimedia
Merkurjev vpliv bo temu dodal bistrost in hitrost uma, vsekakor dober čas za umske dosežke vseh vrst.

Poleg tega se bo sredi tedna zgodilo več premikov drug za drugim, od prestopa Sonca, Merkurja in Marsa v sosednja znamenja do Plutonovega obrata nazaj. Merkur gre na kratko nazaj v Ovna, Mars pa praktično sočasno v Dvojčka, torej si bosta izmenjala domovanji in bosta tako močnejša kot po navadi. To prinaša nov veter v komunikaciji, tudi nova prizadevanja za dogovor in pogajanja, karkoli že bo v naših namenih. Merkurjev vpliv bo temu dodal bistrost in hitrost uma, vsekakor dober čas za umske dosežke vseh vrst. Zaradi njegove retrogradnosti pazimo nekoliko na zapisano, da ne bi prišlo do nesporazumov ali izgube podatkov, a ta teden hujšega glede tega ne bi smelo biti. 

Horoskop za teden od 18. do 24. 4. 2017 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Finančna plat bo ta teden veliko pomembnejša kot zadnje čase, skrbelo vas bo, da ne bi česa zamudili, a vseeno pomislite na varnost, Merkur čaka, da ga boste kje pobiksali. Če ne boste preveč agresivni, se boste težavam izognili s pomočjo intuicije, ki vas bo vodila mimo vseh čeri. V ljubezni je videti veliko prizadevanj, pripravljeni pa bodite na kompromise, če naj bi vse teklo lepo, pa še hitro se bo treba odločiti. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Sonce tokrat svojo pot začenja v Ovnu, a se potem preseli v vaše znamenje, zaradi česar se bo teden iztekel veliko bolje, kot pa se bo začel. Nekaj več poudarka na dvanajsti astrološki hiši prinaša tuhtanje, planiranje, analize, samoizpraševanje, morda komu tudi kak obisk pri zdravniku. Toda vse to bi moralo potekati na aktiven način, torej z veliko vaše dejavnosti in odločitev, ne pa da ste zgolj opazovalec ali celo žrtev česa. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Marsov prehod v vaše znamenje prinaša nov zagon, iniciativo, tudi če je samo mentalna ali verbalna. Razmišljali boste samo vnaprej, samo o prihodnosti in potezah, ki bi jih lahko naredili ter se pomaknili naprej, višje. Pri tistih bolj običajnih, rutinskih opravilih se boste počutili omejene, raje bi videli, da bi jih opravil kdo drug, ko pa imate toliko zamisli ... Rojeni v zadnjih dneh znamenja bodo v partnerstvu dosegli zelo dobro raven dogovora, vse se bo uredilo. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Po eni strani se vam odpirajo novi vidiki in vizije, prijatelji in zveze prinašajo ugodne informacije, a vi se začenjate spraševati, ali je vse to sploh res. Po drugi strani razmišljate o trdnosti, varnosti, zagotovilih ... Tako bodo nekateri (močni) raki stopili svojim željam in vizijam naproti, tisti šibkejši in zelo pasivni (kakršnih med raki seveda ne manjka) pa bodo najverjetneje ostali kar pri željah, ki bodo počakale na kak »ugodnejši« čas … 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Polna področja kariere, službe in znanja vam prinašajo odlične obete, za katere pa boste morali nekoliko obrzdati svojo trenutno silovitost. Uranove dobre povezave kažejo na sposobnost hitrega dojemanja položaja in reakcijo pred drugimi, kar prinaša pomembno prednost. Saturn temu dodaja preudarnost in trajnostno naravnanost početja, kar skupaj pomeni odličen čas za dosežke, ki bodo veljali dlje časa. V ljubezni zelo dobro kaže, a je treba znati tudi poslušati. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Tokratni prestop Merkurja vam prinaša nekaj več ostrine in tudi nestrpnosti pri vsem, kar vas moti že dlje časa. Istočasno vam bo Merkur omogočil dober vpogled v zapleteno in s preteklostjo obremenjeno stanje, pri čemer boste prejeli veliko koristnih informacij z vseh vetrov – tudi take, ki vam bodo prišle prav pozneje, ko bo Merkur že nehal sitnariti. Ta teden boste precej odvisni od drugih, njihovih hotenj, navad in sposobnosti. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Vrata se vam odpirajo druga za drugimi, a za njimi dvom in negotovost, ali se ponudba lahko izteče dobro ali ne. Saturnovo tokratno delovanje je za vas zelo ugodno, saj omogoča počasne, a korenite in trajne spremembe na različnih področjih, predvsem pri odnosih z bližnjimi, prometu in komunikaciji. Lahko boste postorili tisto, kar čaka morda že leta dolgo. Če gre za kako zadevo, ki vas čaka že več let, bo tokratni vpliv naravnost odličen. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Odnosi z dragimi osebami in otroki bodo ta teden v ospredju vašega zanimanja, povezano pa bo s skrbjo in tisoč malimi opravili, ki bodo pomenili pozitiven prispevek k dobrobiti tistih, ki so vam najbližje. Za študente med škorpijoni je čas ugoden, če je treba vložiti veliko truda, in manj ugoden za izpite, saj bodo napetosti prevelike. Tudi v službi bo frekvenca malo višja, a se ne bojte, vmes bo nekaj takih izzivov, da jih boste prav veseli. In še izkazali se boste lahko. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Prezaposleni ste z urejanjem vseh mogočih vtisov in odnosov ter opravljanjem nalog, moti pa vas tudi to, da trenutno nimate polnega vpliva na dogajanje. V srčnih zadevah je možen nenaden, a ugoden preobrat, lahko nekaj čisto na novo ali pa hitra sprememba. Pojavil se bo neki stari prijatelj, nekaj sentimenta bo zraven in tudi razmišljanja o denarju, pri čemer pa bodite izdatno previdni, kajti morebitna posoja v tem času zna biti problematična.   

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.) 

Pritisk na vas bo v tem tednu manjši, kot da so drugi podstavili hrbet. Po drugi strani pa boste ves čas pripravljeni, če pride do česa manj prijetnega, kar bo videti navzven in vas bodo drugi verjetno raje pustili pri miru. Svoje odnose z njimi postavite na višjo raven, predvsem zato, da se boste počutili samozavestnejše in uspešnejše. Jupiter vam ponuja dobre rezultate, a ne pojdite proti njim preveč naravnost in hlastno. Rek »počasi se daleč pride« vam bo tokrat še posebej prišel prav. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vodnarjem dolgčas v tem tednu prav gotovo ne bo. V astrološki hiši dogajanja in sprememb je prava gneča, potovanja, telefoniranje, premiki v odnosih, pisanje, branje – vsaj nekaj od tega bo ta teden predstavljalo žarišče vašega početja, toda z uspehom. Kar se daljših potovanj tiče, študija pa tudi sodnih zadev, je možnost spregleda ali hitrice večja kot kdajkoli, korake in poteze merite previdno! V sredo in četrtek boste zelo občutljivi, živci vas lahko izdajo pri malenkostih. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Merkurjeva vrnitev v Ovna bo vam prinesla nekaj več živahnosti in poskus bolj praktičnega delovanja, rezultat česar naj bi bili bolj oprijemljivi dosežki, ne le ideje in občutki. Vaša domišljija bo ta teden izjemna, pazite le, komu boste kaj govorili o tem; niso vsi ljudje dojemljivi za nepredstavljivo, pa če jim še tako želite dobro ... V finančnem smislu pazite na curljanje denarja, s prihodki ne bo nič narobe. V srčnih zadevah pa bolj burno, kratkotrajno in spremenljivo. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 27°07 Ovna do 3°57 Bika, v katerega bo vstopilo 19. 4. ob 23.26.  

Merkur bo šel retrogradno od 2°31 Bika do 27°46 Ovna, v katerega bo vstopil 20. 4.

Venera bo ta teden še počasna in bo prišla od 26°55 do 26°18 Rib.  

Mars bo prišel od 26°53 Bika do 1°44 Dvojčkov.

Jupiter bo ta teden retrogradno prišel od 17°06 do 16°14 Tehtnice.

Saturn bo šel ta teden počasi retrogradno, tokrat od 27°42 do 27°32 Strelca.

Uran bo prišel od 24°37 do 25°00 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 13°18 do 13°30 Rib.

Pluton bo ta teden praktično stal na mestu, na 19°23 Kozoroga, pred obratom v retrogradno smer.

Luna bo 17. 4. vstopila v Kozoroga, 19. 4. v Vodnarja in 21. 4. v Strelca.

Zadnji krajec bo na nebu v sredo, 19. 4., ob 11.56 na 29°32 Kozoroga.