Napoved

Tedenski horoskop: Olajšani bomo lažje zadihali

bj
10. 4. 2017, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Uran je odšel že predaleč, da bi se še povezoval z Jupitrom in Plutonom, prva dva dneva v tem tednu pa bosta polletno »delo« z napetostmi, ki jih je ves ta čas tvoril T-kvadrat med njimi, nadomestila Sonce in polna luna, ki se bo odvila prav tam.

Profimedia
Ovire bomo prestopili in tudi v ljubezni užili veliko lepega.

A tudi to je minljivo in že sredi tedna se bomo počutili razbremenjene, lažje bomo zadihali. V teh dneh se obrača tudi Venera, močna v Ribah, hkrati pa jo zavira Saturn. A ker je močnejša, bomo ovire prestopili in tudi v ljubezni užili veliko lepega. Zaradi Merkurja bo treba pred odhodom naprej še marsikaj popraviti in pospraviti, kar niti ni slabo, tako kasneje vsaj ne bomo imeli opravka z zastalimi zadevami. Sicer pa je ta teden odličen za trdne in premišljene odločitve ter dolgoročne poteze. Tudi če gre za vnašanje ali uvajanje česa povsem novega, se bo to prijelo bolj kot v drugih časih. Če bi se na globalni ravni v tem tednu zgodil kak večji premik, upor, sprememba, ne bi bilo nič nenavadnega.

Horoskop za teden od 10. do 17. 4. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Prva dva dneva bodo drugi igrali pomembnejšo vlogo, kot bi si vi želeli. Od njih boste tudi sicer v tem tednu prejeli veliko podpore in treznih nasvetov, in če jih boste spoštovali, se vam ni bati drugih vplivov, med katerimi naj omenimo predvsem hitrost na jeziku. Merkur bo poskrbel, da tok denarja ne bo usahnil, vendar pa bo obenem malo manjši kot navadno. Tudi srčne zadeve bodo ta teden obremenjene z denarjem. V službi se boste uklonili volji nadrejenih in se rešili nadaljnjih težav.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera se obrača naprej, potem ko je »priskrbela« čas za pregled in prevrednotenje narejenega, in zdaj prihaja čas za podvige, tako boste vsaj mislili. V resnici boste naredili prej manjše korake kot kak pravi preboj, na to bo treba kar še malo počakati. Za obračanje denarja je čas ugoden, tudi za nakupe večjih stvari, pri najemanju kreditov, vlaganju v papirje in podpisovanju pogodb pa bodite varčni in zelo previdni, ker se lahko kaj skriva v drobnem tisku.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Vseh sprememb, ki so pred vrati, si ne boste želeli, zato boste poskusili vsiliti svoje ideje, od katerih pa vse ne bodo sprejete. Veliko boste razmišljali o možnostih popravkov ali dopolnil, da bi morda na ta način spravili zadeve skozi. Zelo pomemben bo občutek, da vas kdo posluša in da soustvarjate dogajanje, pa čeprav ne bo vse samo lepo. V sredo in četrtek boste malo zastali in si napolnili baterije za konec tedna, ki bo precej pester.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Krog tistih, ki sprejemajo vaše pobude, se počasi in vztrajno širi, verjetno zato, ker razmišljate praktično in uporabno, pa tudi varčno. Prijateljica vam bo prišepnila, da si samo domišljate, vendar boste preveč napeti, da bi jo jemali resno. Morebitne težave s skupnim denarjem, dediščino ali investicijami boste rešili z dobrim dogovorom. Pazite pa na podpise in papirne zadeve, Merkur že »seka«, ker je njegova retrogradna pot na samem začetku.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Marsova ugodna povezanost s Plutonom vam tokrat lahko prinese preveč siline, agresivnost vam lahko onemogoči kak projekt ali uniči dobro poslovno zvezo, pa tudi na zasebnem področju si lahko naredite škodo. Ne bodite prehitri v ocenah, še posebej zato, ker kritiziranje drugih ne povečuje vaše vrednosti. Je pa po drugi strani res, da boste vse cilje dosegli z lahkoto, ne da bi se ozirali na ovire. Nadrejeni bodo cenili vaš prispevek in vas podprli.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Venerin obrat v Ribah bo prinesel nekaj skrbi, iz česar boste vi verjetno naredili večje probleme, kot bi bilo treba. Oborožili se boste z dodatnimi informacijami, toda čisto mogoče je, da vas bodo samo še bolj zmedle. Zato velja (in ne samo za vas): pamet v roke, razmišljajte s svojo glavo, in ne s tujimi! Družinski odnosi zahtevajo budnost in pozornost, hitro lahko kaj uide v napačno smer. Tudi glede zdravja bodo vaši pomisleki udarec mimo; izkazalo se bo, da vam ni nič.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Videti je konflikte s starši ali s kako drugo avtoriteto, tudi glede nepremičnin bi se lahko stvari obrnile na slabo, predvsem zaradi zavisti ali pa premočnih prizadevanj. Prijatelji in družba vas bodo vlekli iz težav in slabega razpoloženja, vendar ne dovolite, da prevzamejo od vas odločanje o vaših zadevah. Pazite na prehrano in kilograme, vaša Venera tega ne bo storila namesto vas, saj razmišlja le o užitkih. V srčnih zadevah nekakšna senca – ne pustite se zmesti ali zavesti!

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Prva dva dni boste nekako obrambno ali pasivno naravnani, potem boste prevzeli iniciativo. Iz nekega odnosa ste se nekaj naučili, zato ga boste postavili na stran ali pa celo prekinili. Namesto da bi vas to bolelo, boste hitro našli nadomestilo in se obrnili k novim projektom. V službi so zelo verjetni spori – nekateri ne dohajajo vašega tempa, lahko pa tudi nadrejeni ne razumejo vaših idej, pa če se še tako trudite. Na srčnem področju zatišje in podpora, morda celo nekaj sreče.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Spet enkrat vam bo Jupiter pokazal, da ste rojeni pod srečno zvezdo – ko bo že videti, da se vam je pošteno zalomilo, se boste izvlekli, ne da bi vsaj mignili s prstom; drugi pa zeleni od zavisti ... Le na jezik malo pazite, v tem tednu bo prehiter in preoster. Spet boste močno kritični do razlag, ki se vam zdijo plehke in puhle. V ljubezni neke čudne situacije, vroče-hladno, vmešavale se bodo prijateljice, v petek in soboto preobčutljivost, ampak na koncu bo tudi tu vse v redu.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Saturnove povezave bodo za nekaj časa razbremenile tudi vas, laže se boste posvetili svojim konjičkom in vsemu tistemu, za kar vam navadno zmanjka časa. Retrogradnost Merkurja, ki se je pravkar začela, bi znali ravno kozorogi izkoristiti najbolje med vsemi. V odnosih z ljubljenimi in otroki boste prejeli precej potrditev, da ste na pravi poti in da dobro skrbite zanje. V financah bo skrbi več kot resničnih težav – iz muhe boste naredili lepega slona.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Tokrat boste spet malo dvignili glavo in prišli na dan s svojimi idejami, a – kot bi se vrnili v napačen svet – ugodnega odziva ne bo. Še več, sto razlogov vam bodo navedli, zakaj to »ni dobro«; v resnici se je Saturn postavil neugodno v nasprotju z Venero, ki se ta teden obrača na poti in ne zna dobro preceniti, kaj je dobro in kaj ne. Če se vam ravno ne mudi, počakajte na boljši veter in si ne razbijajte glave po nepotrebnem.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Dela boste imeli čez glavo, čisto mogoče je, da boste morali opravljati še dodatno delo, na primer za kolega, ki manjka. Vaša mera razumevanja se zdi neizčrpna, marsikdo iz vaše okolice je bolj hvaležen, da ste tu, kot je pripravljen priznati. V ljubezni dobre energije, sproščujoči stiki. Drugi vaše filozofije ne bodo sprejemali najbolje, zato si je dobro ideje zapisati ali kako drugače shraniti za ugodnejše čase.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 20°16 do 27°07 Ovna.  

Merkur bo šel za začetek počasi retrogradno od 4°50 do 2°31 Bika.

Venera bo ta teden zaključila svojo retrogradno sekvenco poti in se 15. aprila obrnila direktno na 26°55 Rib.  

Mars bo prišel od 22°00 do 26°53 Bika.

Jupiter bo ta teden retrogradno prišel od 17°59 do 17°06 Tehtnice.

Saturn se bo ta teden komaj kaj premaknil retrogradno, prišel bo le od 27°46 do 27°42 Strelca.

Uran bo prišel od 24°12 do 24°37 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 13°06 do 13°08 Rib.

Pluton bo šel od 19°22 do 19°23 Kozoroga, naslednji teden se na svoji poti obrne retrogradno tudi on.

Luna bo 12. 4. vstopila v Škorpijona in 14. 4. v Strelca.

Polna luna bo na nebu v torek, 11. 4., ob 8.07 na 21°33 Tehtnice.