Nebesna znamenja

Kulinarika in horoskop: majhni prigrizki a veliki užitki

mb
9. 4. 2017, 15.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nujen del prav vsake zabave s prijatelji ali čisto običajnega večera, ki ga sami ali v dvoje preživimo na kavču pred televizorjem, so seveda drobni prigrizki.

Dreamstime
Stalnica vseh zabav ali posedanj na kavču so tudi prigrizki.

Krekerji, čips in pokovka, koruzne tortilje, ki jih pomakamo v salso, morda pražena bučna semena ali slane prestice s sezamom ... Kateri prigrizki so pravi za vas? Če težko odgovorite, si pomagajte z astrologijo.

Oven

Radi imajo prigrizke, ki »zažgejo«. Čim bolj pekoči so, tem bolje. Ko jim pridejo pod roke pekoči pečeni arašidi, jih brez težav pomlatijo na mah, za dodatno veselje pa poskrbi zarošen kozarec hladnega piva.

Bik

Ljubijo konkretnejše prigrizke, na primer krekerje z dodatki. Lahko postanejo celo izjemno razdražljivi, če jih ni pri roki, kadar jim zadišijo. Zato opozarjamo vse tiste, ki živite z bikom: imejte v omari vedno spravljen zavojček njegovih najljubših krekerjev.

Dvojčka

Pri prigrizkih imajo predvsem radi pestro izbiro. Običajno jih kupijo v embalaži, na kateri piše miks, saj to pomeni, da lahko izbirajo med več različnimi, kakor jim pač v danem trenutku ustreza: slane prestice, kratke bobi paličice, krhke ribice in podobno ...

Rak

Kar zadeva prigrizke, so »stara šola«. Čips je njihova prva izbira, zlasti če so zraven postrežene različne pomake. Ne trudite se rakom podtakniti čipsa, pečenega v pečici, ali tistega z manj maščobe, saj je njihovo vodilo naslednje: če že jem čips, naj bo vsaj pravega okusa!

Profimedia
Kokice in navijaštvo gresta z roko v roki.

Lev

Ima sicer izbran okus za hrano, a pri prigrizkih ostaja dokaj tradicionalen. Njegov najljubši je koruzni flips. Celo tako zelo mu tekne, da na koncu iz prazne vrečke poliže zadnje drobtinice.

Devica

Zdravstveno ozaveščenega znaka ne boste zalotili med grizljanjem čipsa, saj daje prednost prigrizkom, ki so polnovredni in tudi nasitijo (brez praznih kalorij). Njena prva izbira je pražena soja, ki je podobnega okusa kot kikiriki. Če jo kupite, pazite, da bo brez umetnih arom in konzervansov, pripravite pa jo lahko tudi sami.

Tehtnica

Teži k ravnovesju vseh stvari, tudi prigrizkov. Vrečka pokovke, bodisi slane, odete v karamelni ali čokoladni ovoj, jo najhitreje spravi v dobro voljo. In pazite: kadar tehtnica grizlja pokovko, jo zelo težko deli z drugimi.

Škorpijon

Obožuje slane prigrizke. Najbolj mu ustrezajo kruhki z olivnim namazom (tapenada) ali pa grizlja samo črne olive, ki naj bodo nujno s koščicami. Torej veste, kaj je treba dati na mizo, kadar povabite na obisk škorpijona: samo da so olive, pa bo zadovoljen.

Strelec

Navdušuje se nad mehiškimi prigrizki. Postrezite mu koruzne tortilje z omako gvakamole, pa bo v devetih nebesih. In še to: poje zelo veliko, zato če ga povabite na zabavo, pripravite en pladenj prigrizkov samo zanj in drugega za druge goste.

Kozorog

Rad ima prigrizke višjega razreda. V njegovi kuhinji zagotovo najdete skledico pistacij, ki so ne le drage, ampak tudi slastne. Obožuje hrano, v katero je treba vložiti malo napora, zato mu je lupljenje pistacij resnično v izziv.

Vodnar

Neodvisno znamenje prisega na malce nenavadnejše prigrizke. Imenitna se mu denimo zdijo pražena bučna semena, ki so povrhu vsega zelo zdrava (bogata z aminokislinami, ki spodbudijo dejavnost možganov).

Ribi

Rade imajo prigrizke, ki jih je treba dobro prežvečiti. Med njihovimi najljubšimi so trakovi sušene govedine (beef jerky), ribe vegetarijanke pa rajši sežejo po bananinem čipsu.