Horoskop

Tedenski horoskop: gremo na vse ali nič

Bern Jurečič
27. 3. 2017, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Teden se bo začel z ogromno ustvarjalne in prodorne energijo, kot da bi želeli z enim udarcem rešiti vse probleme, kar jih je.

Profimedia

Že kar na začetku tedna bo v Ovnu mlaj kot začetek nekega novega ciklusa, skoraj istočasno pa bo v Bika prestopil Merkur in prinesel nekaj več praktičnosti v prizadevanjih, pa tudi trdnosti v namenih, saj se nam ne bo zdelo več toliko pomembno, da obvelja naša lastna zamisel, ampak bo pomembnejši izid, rezultat. Ta teden se bosta v natančen kvadrat postavila Jupiter in Pluton, kar zna povečati ambicije, v marsikaterem pogledu pa tudi prinesti odnos na vse ali nič. Njuna skupna povezava z Uranom lahko prinese kak prevratniški vzgib, pa naj gre za zasebne sfere ali globalna gibanja, države, družbo ali skupine. Marsova povezava z Neptunom, tudi na splošno značilna za leto 2017, bo prinesla duhovni napredek in naprezanje za skupno dobrobit. Druga polovica tedna bo bolj pestra od prve, pokazalo se bo več možnosti ali pa več rešitev problemov.

Horoskop za teden od 27. 3. do 3. 4. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Od torka naprej boste težili k bolj praktičnim in oprijemljivim rezultatom. Mlaj v vašem znamenju prinaša konec nečesa in začetek nečesa drugega – kot nalašč za ovne, da se lotite novosti. Vaše dobre namere bodo ta teden trčile ob skalo, ki se je vsaj na prvi pogled ne bo dalo premakniti ali razbiti. Toda to vas bo samo spodbudilo k večji zagrizenosti. Nekoliko samoljubja vam bo v tem času prišlo še kako prav. Izdatke imejte pod nadzorom, pa denarnih težav ne bo.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Če boste na kak način na udaru, vam ta teden ni mogoče svetovati drugega, kot da stisnete glavo med ramena in počakate, da mine. Gneča v dvanajsti hiši vam bo dajala občutek, da je nasprotnik nepremagljiv. Že naslednji teden bo drugače. Merkur bo omilil stvari v taki meri, da boste znali vsaj povedati, zakaj tako vztrajate pri svojem. V srčnih zadevah nekaj lepih besed, trdnosti in resnične podpore pa ni videti.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Po eni strani se vam zdijo vsaka vrata široko odprta, a ko stopite skozi, takoj naletite na težave. Na koncu ne boste hoteli vstopiti nikamor več. A težava ni v primernosti, bolj gre za napake v pričakovanjih; preveč si predstavljate, kaj vse se da storiti, bolje bi bilo zavihati rokave in se začeti boriti, kot pa iskati lažje poti. Pridružite se kaki skupini, ki zagovarja podobne cilje kot vi. Koreniti zasuki v zamislih vam lahko na široko odprejo vrata naprej.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Kaže se neki novi začetek, morda v službi oziroma karieri, morda pa kot prelomnica v življenju; s tem horoskopom bi to moralo biti dobro za vas. Pritisk na vas, češ kaj vse bi morali še narediti, pa bo kar velik. Jupiter vas vleče iz zagat, a le če ga ne izigravate. Za nekoga, ki ste ga smatrali za sovražnika, se bo izkazalo, da je imel le drugačne računice kot vi, ki sicer z vami nimajo nič. Če točite čisto vino, se boste ta teden izkopali iz še tako resnih situacij.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Preveč lepih možnosti je v zraku, da bi bilo mogoče na hitro spoznati, katera pot je prava. Izbira počasnejše in varne variante se bo izkazala za najboljšo, če boste le imeli možnost zanjo. V tem tednu si boste zaželeli zraka in prostosti, kot bi se hoteli znebiti napetosti in nalog, ki pritiskajo na vas. Poiščite nekaj, kar bi lahko smatrali za avanturo, dogodivščino, nekaj, kar vas bo sprostilo in pri čemer se boste obenem lahko izkazali ter poželi občudovanje.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Odlično boste čutili, kaj potrebujejo drugi, kaj jih obremenjuje in kaj si želijo doseči. Ker bodo vaš odnos začutili tudi oni, bodo spodbujali vašo pripravljenost posvetiti se in pomagati. Možne so tudi obveznosti z dokumenti ali dovoljenji, a vsaj za začetek ni videti, da bi šlo to slabo oziroma da bi naleteli na težave. Mlaj v Ovnu vam lahko prinese neko globlje spoznanje glede financ, vlaganja ali skupnega posla, nečemu se boste odpovedali – in naredili dobro potezo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V prvih dneh boste kar malo depresivni, vse bo videti tako težko in nepremagljivo. Merkurjeva selitev v Bika vam prinaša razmislek ali pa trezne poteze na finančnem področju, morda kot sklenitev posebej ugodnega zavarovanja, ugodnejši dogovor z banko ali pa manjši dobitek na lotu. Že s sredo prihaja ugodnejši čas, ko boste bolj mislili nase kot na druge, seveda pa boste še bolj veseli, če bo interese obeh strani mogoče združiti.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ta teden se boste odločili stvari peljati tako, kot je treba in kot ste bili prepričani že prej, sploh pa se ne boste več ukvarjali s tem, kdo v vaši okolici kaj zmore in zakaj ne, pa tudi malenkosti vas ne bodo več zanimale. Kdor tega ne bo dohajal, naj ostane zadaj, imel je dovolj priložnosti. Mlaj v Ovnu lahko prinese neke neželene spremembe pri delu oziroma v odnosih v službi, ki pa se bodo kmalu izkazale kot dobre za vas; ohranjanje prejšnjega stanja ne bi bilo tako ugodno ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Merkurjeva selitev v Bika lahko za vas pomeni spremenjene razmere pri delu oziroma v službi, morda nove sodelavce ali pa orodje za delo. Vzemite si čas zase, za počitek in spanje, potem bodo stvari videti veliko boljše. Veliko stvari v življenju boste ta teden vzeli bolj na lahko, nekatere celo kot igro ali zabavo. Kar bo pri tem najbolj zanimivo, pa je to, da rezultati sploh ne bodo slabši kot prej. Neki prijatelj se bo pokazal kot nezanesljiv.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Tudi če ste kozorogi po naravi počasni, boste ta teden naleteli na ljudi, ki bodo še počasnejši, kar bo potem pretilo, da nekatere naloge ne bodo končane pravočasno. Cilj bo ta teden pomembnejši od občutkov. Mlaj bo prinesel drugačen odnos do varnosti oziroma varnih poti, ki jih kozorogi radi uporabljate – vedno previdna hoja skoraj gotovo pomeni tudi manj uspeha, saj tveganja ni in s tem tudi ni možnosti za presežke in zmage.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Idej ne bo manjkalo, sčasoma bodo pa že večje težave. Najdite čas zase! Veliko odprtih vrat na enem samem hodniku pomeni tudi veliko opcij, a dokler vam uspe raziskati in preigrati vseh, bo vlak morda že odpeljal. Ta teden se je predvsem bati živčne napetosti. Ko bo najbolj težko, se odpravite ven in globoko nadihajte. Poglavitna težava bo v neprilagojenosti različnih principov, preveč stvari bi se moralo dogajati istočasno; nekaj bo treba odložiti na račun nečesa drugega.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Svoje želje boste težje usklajevali z drugimi, še posebej če bo pomembno, koliko kaj stane. V sredo in četrtek je odličen čas za dogovor, pa tudi za navezavo ali izboljšanje odnosov z okolico, sosedi, sorodniki, sorojenci. Drugi vas bodo sicer hoteli pridobiti na svojo stran, sladkih besed in obljub ne bo manjkalo. Previdnost velja. Izhoda sta najmanj dva: pogovor s starši ali s kom drugim, ki vam nudi varnost, ter brskanje za čim več informacijami. Tako boste lažje ločili zrno od plevela.

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 6°38 do 13°23 Ovna.  

Merkur bo ta teden prišel od 23°54 Ovna do 2°03 Bika, v katerega bo vstopil 31. 3.  

Venera bo ta teden prišla retrogradno od 3°59 do 0°01 Ovna in se bo na naslednji ponedeljek na kratko vrnila v Ribi.

Mars bo prišel od 12°07 do 17°05 Bika.

Jupiter bo ta teden retrogradno prišel od 19°45 do 18°53 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 27°22 do 27°47 Strelca in se bo skoraj že ustavil na svoji poti.

Uran bo prišel od 23°25 do 23°49 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 12°37 do 12°37 Rib.

Pluton bo šel od 19°14 do 19°19 Kozoroga.

Luna bo 27. 3. vstopila v Ovna, 29. 3. v Bika, 31. 3. v Dvojčka in 2. 4. v Raka.

Mlaj bo na nebu v torek, 28. 4., ob 4.56 na 7°37 Ovna.