Pravo prehranjevanje

Ovnom gredo v slast sladice, levi so ljubitelji luksuza

mb
20. 3. 2017, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zdravje je v veliki meri odvisno tudi od tega, kaj vnašamo v svoje telo. A glede na to, kako in kaj nam ugaja jesti ter kako določena hrana vpliva na naš organizem, se ljudje med seboj zelo razlikujemo.

Profimedia
Opozorilo škorpijonom: kadar vas v svoje kremplje ujame slaba volja, obstaja nevarnost, da boste tolažbo iskali v picah, hamburgerjih in kolah.

Tudi pri prehranjevanju datum našega rojstva igra pomembno vlogo. Če poznamo značilnosti svojega astrološkega znaka, namreč lažje presodimo, kaj je za nas dobro in s čim si škodujemo.

Pogledali smo v zvezde in v najboljši veri, da vam bodo naši izsledki prišli prav, vam želimo prijetno branje ter čim več užitkov ob uživanju hrane – čim boljše za vaše nebesno znamenje.

Vsi ognjeni znaki občasno potrebujete tudi nekaj, kar vas ohladi. Jesti bi morali več grenke zelenjave ter živil, bogatih s kalcijem.

Oven

Ne boste se obremenjevali s posledicami bogate hrane, od katere vam bodo šle najbolj v slast sladice. Precej zapravljivi ste, malce bolj nadzorujte stroške za živila. Kuhanje načrtujte vnaprej in pripravljajte jedi v večjih količinah, na zalogo, da bodo cenejše.

Nasvet: preizkusite sendviče različnih kombinacij in z dodatkom zelenjave, da bo vaša prehrana bolj zdrava, v prehrano vključite tudi več beljakovin in kalcija za regeneracijo mišic in kosti.

Bik

Biki poskušajte v jedilnik vključiti več bazilike in podobnih zelišč, ki imajo tudi medicinsko moč.

Hrana je za vas eden največjih užitkov v življenju, kljub temu pa ste pri okušanju novosti zelo zadržani. Čeprav se težko spravite k iskanju bolj zdravih nadomestkov za svoje najljubše jedi, pa vaša ljubezen do kuhanja zase in za druge vseeno kdaj stopi v ospredje in se predate preizkušanju novih jedi ter eksperimentiranju s hrano. Dobro bi se bilo sicer izogibati obedovanju v restavracijah, saj pretirano slana hrana slabo vpliva na vaše zdravje, a ta pomislek vas v resnici ne bo oviral, da bi kdaj zavili v najljubšo gostilno.

Melona in kumare vsem znakom pomagajo odpraviti stres in zastajanje vode v telesu.

Dvojček

Ste družabni in čutite veliko potrebo po tem, da obedujete v družbi sodelavcev, prijateljev, družinskih članov. Rad se prehranjujete tudi na poti, obožujete hitro hrano in restavracije ob cesti. Pri hrani niste preveč izbirčni, vendar bi jo morali zaužiti počasi in vsak grižljaj večkrat prežvečiti. A zaradi svoje energične narave težko sedite pri miru in dovolj dolgo, da bi v obrokih lahko zares uživali.

Sicer pa se dvojčki pogosto trudite shujšati: energijski napitki, sadje, solate ter jedi, ki so hranljive in brez praznih kalorij, tako vse bolj postajajo vaša stalnica.

Rak

Za vse dvojčke

Ščepec čilija, paprike v prahu ali popra bo dal jedem poseben okus in zmanjšal možnosti za sladkorno bolezen in povišan holesterol.

Živite precej zdravo, pomembna se vam zdi polnovredna in pestra prehrana. Ste pa tudi precej pogumni pri preizkušanju nenavadnih kombinacij hrane: ne bodite presenečeni, če vam bodo zadišali hamburgerji s sladoledom.

Ker ste čustveni, se radi radi tolažite s tortami in drugimi slaščicami, kar pa ni dobro za vašo postavo. Kadar sta služba in kariera stresni, se na poslovne izzive pripravite z uživanjem več beljakovin in energijskih pijač. Svojo hrano naredite okusnejšo z dodajanjem limoninega soka, čilijeve omake, česna in ingverja.

Lev

Ste ljubitelji luksuza in gostij v restavracijah s petimi zvezdicami. Ker cenite dobro življenje, kupujete organsko pridelana živila in pri nakupu hrane redko gledate na ceno. Ker pa ste tudi precej spontani, radi pojeste preveč dobrega, zaradi česar hitro pridobite težo.

Kadar se odločate za diete, naj v njih prevladujejo kombinacija pustega mesa in zelenjave ter sadne solate, ki so vir energije. Zaradi vesele narave vas ljudje radi vabijo na zabave, kjer pa se poskušajte odreči kakšni dobroti.

Device: če slabo spite ali imate motnje razpoloženja, jejte češnje, pomirjajo in zazibljejo v spanje.

Devica

Po naravi ste konservativni, in kadar je vprašanje hrana, ste precej tradicionalni. Niste ljubitelj novih receptov in kuharskih tehnik, raje tičite pri zrezkih, solatah in krompirju ter pri preštevanju kalorij.

Na srečo pa ste kdaj tudi gurmansko razpoloženi, a kaj ko se potem hitro vdate pregreham. Poskusite se izogniti vsaj alkoholu z veliko kalorijami in raje sezite po rdečem vinu. Sicer pa pogumno sezite po eksotičnih začimbah, dobro vam bodo dele.

Tehtnica

Družabne tehtnice ste vedno rade v središču dogajanja. Zato ni nenavadno, da pogosto prirejate koktajl zabave, piknike in pojedine za prijatelje. Če se kdaj zgodi, da ostanete zvečer sami doma, večerjo najraje kar preskočite.

Tehtnice: vsakodnevno pitje slane limonade bo pripomoglo k redni prebavi.

Vaša glavna skrb naj zato postanejo redni obroki ter pitje veliko vode in sveže iztisnjenih sokov, da se v telesu ne bodo nabirali strupi. Astrologi vam vsekakor svetujejo zdravo prehrano; v jedilnik vključite čim več solate in zelenolistne zelenjave, ki vam bo pomagala vzdrževati idealno telesno težo. Potrebo po sladkem pa krotite s suhim in svežim sadjem.

Škorpijon

Poskušajte omejiti uživanje hrane, ki vsebuje nasičene maščobe. Jejte pisano sadje in solato ter pijte sokove, nepredelana organska hrana bo vaša glavna mantra. Olivno olje vam bo zagotovilo dodatno energijo, jedi s prekajeno salamo, gorčico, majonezo ali sirom pa naj bodo na jedilniku le, če potrebujete tolažbo.

Kadar vam srečanja z ljudmi iz visoke družbe prinesejo priložnosti za degustiranje izbrane, luksuzne hrane, kot so ostrige in kaviar, jo pokusite brez slabe vesti.

Strelec

Kadar ste v stresu, ste k slabi prehrani nagnjeni bolj kot druga nebesna znamenja. Izogibajte se vsemu nezdravemu in predelanim mesninam, raje segajte po pusti perutnini, govejih zrezkih ali poskusite z vegetarijansko prehrano. Tudi če niste ljubitelj kuhanja, se lahko preizkusite v pripravi preprostejših jedi, saj vam bodo zvezde pomagale vihteti kuhalnico – začnite z različnimi juhami in omakami, varčujte pa pri uporabi masla. Zaradi nagnjenosti k stresu se lahko pri vas razvije alergija na nekatera živila.

Kozorog

Radi veliko kuhate, v prostem času prebirate in zbirate recepte, se ukvarjate s fotografiranjem skuhanih jedi, obroke pa načrtujete že tedne vnaprej.

Ker ste med vsemi znamenji najbolj predani službi in karieri, pa vam časa za kulinarične užitke pogosto zmanjka. Preprosti in hitri recepti vas bodo marsikdaj rešili lakote, postali boste mojster v pripravljanju raznih zavitkov, sendvičev in palačink ... Poskrbite, da bo vaša prehrana vsebovala dovolj vlaknin, kalcija, železa in mineralov, saj boste le tako lahko kos vsem izzivom v službi in družbi.

Profimedia
Rojeni v znamenju kozoroga izjemno uživate tako v uživanju hrane kot v kuhanju, kadar nimate finančnih težav in si lahko daste duška.

Vodnar

Kadar vam delo in obveznosti jemljejo čas in energijo, pravila zdrave prehrane potisnete na stranski tir, preskakujete obroke in pozabljate na zajtrke. Ne počnite tega, po potrebi obrok shranite v plastično posodico in ga odnesite s seboj na delovno mesto – že sendvič z lososom in solato je odlična izbira. Če boste temu dodali še sezonsko sadje in zelenjavo, pa boste lahko vse leto računali na trdno zdravje.

Pa še to: če imate težave s slabo prekrvitvijo, jejte več začinjene hrane, ki požene kri po žilah.

Ribi

Se ne morete upreti hrani? Potem ste po horoskopu zanesljivo riba. Ribe naravnost obožujete sladkarije, prigrizke in vse, kar označujemo za nezdravo. Hrana je za vas tudi družabna izkušnja, zato po navadi obedujete v družbi in ste vedno na tekočem, katere restavracije blizu in daleč so najbolj popularne.

Dajte si duška, s tem boste ustregli duši in srcu: preizkusite libanonsko, indijsko in filipinsko kulinariko – če se le da, v deželah, od koder jedi prihajajo, kar pomeni, da boste tudi veliko potovali – in vaše zadovoljstvo bo popolno.