Dobra novica

Vsi lahko stopimo v stik z angeli varuhi

Neja Kralj
17. 3. 2023, 11.33
Posodobljeno: 17. 3. 2023, 11.35
Deli članek:

Nihče skozi življenje ne potuje sam, vsak od nas ima svojega angela varuha. A angeli se nam javljajo le, če odpremo srce za njihova sporočila.

Profimedia
Na upodobitvah so angeli varuhi po navadi ob otrocih, a nas varujejo vse življenje.

Obstoj angelov je leta 2012 javno priznal tudi papež Frančišek. V svojem govoru v Vatikanu je poudaril, da so čudovita krilata bitja zaščita, ki nam jo je podelil Bog. Ker so večni, nihče od nas nikoli ni bil, ni in ne bo prepuščen sam sebi.

»Doktrina o angelih nikakor ni fantazija. Oni nas varujejo in nam tudi pomagajo razumeti stvari in življenje,« je še dejal. Brez dvoma pa so ob nas ob smrti, saj je nastalo nešteto pričevanj ljudi, ki so v trenutkih, ko so bili blizu smrti, ob sebi zagledali in začutili svetleče bitje v obliki angela, kot si ga predstavljamo.

Pojasnila angelologinje

»Vsem tistim, ki skozi izkušnjo bližnje smrti niso šli, je verjetno težko razumeti zgodbe o tunelu, beli svetlobi, nežnem ljubečem glasu in žarečih bitjih s krili,« priznava tudi najbolj znana svetovna angelologinja, sicer jasnovidna doktorica psihologije Doreen Virtue. A skorajda ga ni človeka, ki ne bi doživel tistega nenavadnega trenutka, ko smo bili fizično prisotni, a se nam je zdelo, da prav nič ni odvisno od nas, temveč se stvari enostavno kar dogajajo, ker nekaj ali nekdo na to vpliva.

Profimedia
Najbolj znana angelologinja na svetu dr. Doreen Virtue

Dr. Doreen navaja tudi pogost primer, ko prejmemo zaščito, informacijo iz višje zavesti in duhovno vodstvo, četudi nismo duhovno ozaveščeni, kaj šele, da bi verjeli v bitja, kot so angeli: »Ne veste, zakaj, a med vožnjo kar zapeljete na povsem drugo cesto, kot ste nameravali ob svojem odhodu od doma. Kot da vas je tja napotil neki skrivni notranji glas. Pozneje izveste, da se je na cesti, po kateri ste mislili sprva peljati, zgodila huda prometna nesreča.«

Vedno pripravljeni

Za angele odprto srce imajo tako verniki kot neverniki. S tem se strinja tudi papež. »Angele je treba samo pozdravljati, jih povabiti v svoje življenje in se jim od časa do časa zahvaliti za to, da so ob nas,« preprosto pove Frančišek. »Vsekakor pa boste zelo izboljšali svoj odnos z njimi, če vam pride v navado, da jim že navsezgodaj rečete dobro jutro in jih pred spanjem poprosite, da vas čuvajo tudi ponoči,« še pove sveti mož.

Angelologinja dr. Virtue še opozori, da vsak človek pač poišče svojo pot do angelov. In vsak trud, če je iskren in s poštenim namenom, pokaže pravo pot. Napačna smer ne obstaja. Osebna molitev s preprostimi besedami je menda celo najbolj učinkovita za njihov priklic.

Ker smo pogosto obremenjeni in zaposleni z naglico in vsakodnevnimi težavami, ki se nam zdijo nadvse pomembne (služba, denar, družbeno priznanje …), pogosto ne prepoznamo sporočil, ki nam jih angeli pošiljajo. Zato se je pomembno naučiti, kako jim čim širše in globlje odpreti srce, v katero bomo prejeli njihovo pomoč.

Zbrali smo sedem navodil, ki vam bodo v želji, da angelom odprete svoja srca, prišla še kako prav. In morda komu tudi spremenila življenje – na bolje in v prebujenje v ljubezen.

Zaupajte intuiciji

Posvetite svoj čas in energijo aktivnostim, v katerih uživate, in opustite vse tisto, za kar vam intuicija govori, da ni za vas. Kar naenkrat nezadovoljstva v vašem življenju ne bo več, pozabili boste, da je sploh obstajalo.

Angeli nas učijo, da brez težav lahko dobimo tudi delo oziroma službo, ki bo ustrezalo našim resničnim potrebam in ciljem. Sploh če bomo spremembo na poslovnem področju naredili na hitro, je to običajno znak, da ravnamo pravilno, ker sledimo intuiciji.

Dreamstime
Naša naloga ni, da angelska znamenja iščemo, ampak da jih opazimo.

Obstaja samo sedanji trenutek

Angeli nam vedno znova prigovarjajo, da smo popolno in celostno bitje, zato se nikar ne obremenjujmo s tem, kaj bo jutri, kaj se bo zgodilo, kako se bomo na to odzvali … Namesto da bi uživali v trenutnih blagoslovih, se ukvarjamo z nečim, česar tako ali tako ne moremo predvideti niti na to vplivati.

Ko se zavemo, da življenje obstaja samo v sedanjem trenutku, tedaj šele lahko začnemo v njem v popolnosti uživati. Zvečer si v postelji pred spanjem v glavi naredite seznam stvari, za katere ste hvaležni. Zahvalite se angelom, ker so vas vodili po poti, ki vam je vse to prinesla. In prosite jih, naj vam pomagajo tudi v prihodnje.

Vsak spor je preslikava vašega ega

Dejstvo je, da je svet v popolnem miru, mi pa svoj strah za mir projiciramo vanj. Tako se tudi ne znamo spopasti s svojimi notranjimi stiskami in jih preslikavamo na druge ljudi, kot da so oni krivi za naše neugodne občutke.

A drugi ljudje so nevtralni, snežno beli listi papirja, ki jih barvamo z opisi in definicijami, ki jih mi namenjamo njim. In potem nanje reagiramo, kot da so ta barvna paleta in definicije del njih – oni pa problem, ki muči nas. Vedno se zavedajte, da v neskončnost lahko izbirate občutke in projekcije, ki jih pripisujete svetu okoli sebe.

Profimedia
Frančišek je prvi papež, ki je javno spregovoril in priznal obstoj angelov. Mnogo ljudi angele razume kot tiste, ki vzpostavljajo most med nebesi in zemljo.

Slavite Boga v vsem

Ne iščite hvalospevov zase. Saj če slavite Boga, slavite tisti del v vas, ki je eno z njim. Če dobite pohvalo, če ste v nečem najboljši, če ste nekaj osvojili, slavite Boga in angele, ki so vam s svojim vodstvom pomagali, da ste uspeli. Zavedajte se, da je vaš uspeh njihova zasluga, bodite hvaležni in odprti za smernice, s katerimi vas bodo popeljali naprej in še višje.

Prečistite hrano, ki jo jeste

Vsaka hrana ima vibracijo, vi pa si verjetno želite vibrirati kot nekdo, ki je usklajen z naravo. Zato jejte sveže sadje in zelenjavo, oreščke in žitarice, ki imajo visoko vibracijsko frekvenco. Izogibajte se mesu, mlečnim izdelkom, alkoholu, sladkorju, čokoladi in kofeinu, ki imajo najnižje možne vibracije.

In zapomnite si, da hrana, ki jo jeste, vpliva na vas še dolgo po zaužitju in celo po tem, ko ste jo že prebavili in izločili iz telesa. Če boste prečistili svoj seznam jedi, boste imeli sčasoma več energije, hkrati pa boste očistili svojega duha in um.

Ne navezujte se na materialne stvari

Angelom varuhom je popolnoma jasno, da v materialnih dobrinah, ki nas obkrožajo, ni popolnoma nič slabega. Vsa materija je namreč nevtralna. Angeli tudi razumejo, da imamo ljudje veliko materialnih potreb, kot so hrana, obleka, stanovanje …

Vendar če pretirano razmišljamo samo o materialnih stvareh, posebno o denarju, smo usmerjeni na našo nižjo nrav namesto na višji jaz. Skratka: ko se navezujemo na stvari, ostanemo priklenjeni na ego in ne moremo napredovati.

Dreamstime
Obstaja ogromno resničnih izpovedi o tem, kako angeli uresničujejo prošnje.

Živite tisto, na kar so usmerjene vaše misli

Če ste prežeti z mislimi, ki niso utemeljene na ljubezni, oziroma če je vse vaše mišljenje v duhu tekmovalnosti, zavisti in skrbi ter občutite bolečino – boste vse to doživeli in živeli. A vi si ne želite čutiti bolečin, zato se odločite spremeniti svoje misli – osvetlite jih z ljubeznijo. Morda se vam bo to zdelo težko, ker nas žal veliko verjame, da so drugi odgovorni za našo srečo. No, angeli nas učijo, da mi s svojimi mislimi ustvarjamo in barvamo svet, v katerem živimo.

Molitev angelu varuhu

Obstaja več molitev, s katerimi se lahko zahvalimo svojemu angelu varuhu za to, da nam brezpogojno in ljubeče stoji ob strani. Nekatere od molitev so tudi zapisane, vsakdo pa si lahko zamisli svojo. Ker pride iz srca, je tudi najbolj iskrena in zato najbolj učinkovita.