Napoved

Tedenski horoskop: Prehitevanje tudi na nebu

bj
27. 2. 2017, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tem tednu se bodo planeti v Ribah, Merkur, Sonce in Neptun, ves čas držali skupaj, razlika v njihovih hitrostih bo tokrat povzročila, da se bodo na nebu »prehitevali« in se na koncu tedna znašli zelo blizu.

Dreamstime
Marsikdo se bo znova ali še bolj poglobljeno posvetil duhovnemu iskanju, meditaciji, tudi tuhtanju, raziskovanju možnosti in korakov v prihodnje.

Če kdaj, potem bomo te dni lahko spoznali Neptunov vpliv in možnosti, ki nam jih prinaša, seveda ne samo v neugodnem smislu, ampak v smeri navdiha, umetnosti, občutka, tudi požrtvovalnosti in idealiziranja, kar pač vse pripada znamenju rib. Marsikdo se bo znova ali še bolj poglobljeno posvetil duhovnemu iskanju, meditaciji, tudi tuhtanju, raziskovanju možnosti in korakov v prihodnje.

V teh dneh se na svoji poti obrne tudi Venera, katere retrogradna pot (ki bo trajala do 15. aprila) se ne bo nujno poznala samo v ljubezenskih razmišljanjih in dogajanju, ampak tudi v vrednotah nasploh, recimo financah in materialnih dobrinah, pa tudi pri dojemanju sebe in drugih okvirih sveta, v katerem živimo. Teden se bo zaključil s prvim krajcem v Dvojčkih, in če je kaj dober obet za neizogibne spremembe, potem je to prav ta mena. 

Horoskop za teden od 27. 2. do 6. 3. 2017 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Z nekaterimi stvarmi se ne boste več obremenjevali, saj boste spoznali, da za marsikaj niste odgovorni vi, ampak drugi. Odprli boste neko novo komunikacijsko pot ali navezali stik (morda več stikov), ki vam bodo v prihodnje pomagali k večjemu uspehu. Delajte po občutku. Prav občutek za čas, odnose in prave poteze je tisto področje, na katerem imate ob vsej svoji silnosti še precej manevrskega prostora. Včasih intuicija odpre več vrat kot moč.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Prevzeli boste odgovornost, pripravljeni boste potegniti voz iz blata, zna pa biti, da bodo drugi zaradi tega obstali in čakali, kaj se bo zgodilo. Torej jih bo treba znati vpreči, saj skupaj lahko napravite več. Pazite na odtekanje denarja, predvsem če gre za prijateljstva ali družbo na splošno. Nekaj se bo izkazalo za manj vredno ali pa za manjši problem, kot ste mislili, ob tem spoznanju pa si boste oddahnili in se lahko mirneje odpravili naprej.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Razkorak med tem, kaj vse bi bilo treba narediti in kaj se v resnici narediti da oziroma kaj vas je volja delati, je vse večji. Pri poslih marsikaj ne bo teklo tako, kot je bilo zamišljeno, a če ne boste preveč komplicirali, ampak dojeli duh trenutka, se boste naprej pomaknili za več korakov, kot se je sploh zdelo mogoče. Kake nesmisle pri tem najraje kar spreglejte, izkazali se bodo za nepomembne. Strpno iskanje rešitev vas bo pripeljalo do spodbudnih odkritij.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu lahko predvidevamo kar nekaj napetosti, morda zato, ker boste neka opozorila vzeli preveč resno. Po nasvet boste odšli domov ali pa k nekomu, ki mu zaupate brez zadržkov, verjetno k nekemu učitelju ali kaki drugi modri osebi. Sprostitev in razbremenitev v današnjih napornih časih bo postalo nekaj dosegljivega, verjetno boste srečali nekoga, ki vam bo pokazal pot, ali pa našli osupljiv članek na spletu, ki vam bo dal misliti o sebi ter vas spravil v gibanje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Vam prvi krajec prinaša potencial, da ugledate prihodnost v novi luči, pa tudi pot do nje. Prejeli boste nekaj zelo dobrih odzivov, ugotovili boste, da je bilo vaše preteklo delo sprejeto za dobro. Po drugi strani boste tudi vi bolj spravljivi, vaše razdeljevanje nalog svojim bližnjim bo potekalo z manj pritiska in več prisluha njihovim rešitvam. Planeti v Ribah vas tiščijo – naredite rezultat, ne vrtite se v krogu ali namišljeni veličini, postanite raje prava veličina!

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Ta teden vas bodo drugi popolnoma okupirali, stalno bo na dnevnem redu kaj takega, kar boste postavili pred lastne dejavnosti in želje. Jasno, prioritete niso postavljene dobro. Če se jih boste lotili urejati, ne pozabite, da morate biti na prvem mestu vedno vi … Prvi krajec v spremenljivih Dvojčkih prinaša možnost dojeti svojo realizacijo (uspeh, kariero, službo) na svež in doslej neobičajen način – čez čas se boste vprašali, kako to, da se tega niste domislili že prej.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venera in Mars vam tokrat prinašata ustvarjalni potencial, iz nič lahko ustvarite veliko. Če bo šlo za kaj konkretnega, na primer neki izdelek, vas lahko to spodbudi k razvijanju te sposobnosti in še večjemu veselju. Zaželena razbremenitev je ta čas bliže kot kdajkoli, le nekaj ključnih točk se bo treba lotiti bistveno drugače, kot ste to počeli doslej. Odtajale se bodo dolgo zamrznjene vezi in v odnosih bo prevladalo ozračje sprave.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Planeti v Ribah vam prinašajo izjemno kombinacijo navdiha in ustvarjalnega naboja (če je oplemeniten še z učinkovitostjo, potem res ni videti vaših meja). Samo izberite si cilj ali zmago, le malo stvari vas lahko ustavi. Večina poudarka v vašem vsakdanu bo ta teden namenjenega domačim temam ali pa ljubezni oziroma spolnosti. Sicer je videti nekaj megle okoli vsega tega, a škorpijoni v takem okolju delujete odlično. Dokler imate stvari pod kontrolo …

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Strelci boste v tem času razmišljali o spremembah, marsikaj vam bo šlo na živce, od besed, ki jih poslušate, do odnosov, ki ste jih že prerasli ali pa vas obremenjujejo kako drugače. Da bo potem doma na programu kak spor, ni težko predvideti. V partnerstvu lahko vsaj na en način – najdite in izberite ga sami, saj dobro veste, kje so šibke točke – odprete novo poglavje, na primer da nečesa ne boste počeli več ali pa boste uvedli neko novo prakso.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Kozorogi se boste v času in okolju, ki skopari s toplino, občutki in sentimentom, znašli bolje kot drugi; solzavost vam gre itak na živce. Namesto tega boste odločno posegli v nesporazume ter zastavili naloge sebi in drugim tako, da bo rezultat čim boljši, predvsem pa da pri tem ne bo izgube ali škode. Planeti v Ribah poudarek vnašajo na polje odnosov in sprememb, resda manjših, in bi bilo ta teden odlično porabiti za urejanje vsega, za kar do zdaj niste imeli dovolj časa.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Prvi krajec v Dvojčkih je za vodnarje odlična priložnost, da pokažete vse razkošje idej in ustvarjalnosti, le pogum imejte in ne ustavljajte se ob vsakem mnenju, ki ni skladno z vašim. A pretiravati vseeno ni treba. Če že do zdaj niste bili kaj prida razumevajoči za težave in obotavljanje drugih, a tudi ne preveč prepričani, da veste, kaj je treba storiti in kako, saj je manjkala nota samozaverovanosti, vam zdaj planeti v Ribah to prinašajo v velikem košu.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Mars v kombinaciji s T-kvadratom med Plutonom, Jupitrom in Uranom prinaša razdražljivost in prepirljivost oziroma vsaj preostre reakcije – po nepotrebnem. Vzemite si čas zase in se naspite ali se odpravite v naravo. Akcije namreč ne bo manjkalo, morda je bo celo malo preveč in bi se znal odzvati vaš organizem. V odnosih z domačimi bo zavel nov veter, nekaj boste premaknili tako, kot doslej še niste, in koraki naprej bodo stekli sami od sebe. 

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 8°32 do 15°33 Rib.  

Merkur bo ta teden prišel od 1°45 do 14°36 Rib.

Venera se bo v soboto, 4. 3., obrnila retrogradno (na 13°08 Ovna), sicer pa prišla od 12°33 in do 13°05 Ovna.

Mars bo prišel od 21°57 do 27°03 Ovna.

Jupiter bo ta teden retrogradno počasi prešel od 22°28 do 21°57 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 26°18 do 26°59 Strelca.

Uran bo prišel od točno 22° do 22°19 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 11°35 do 11°51 Rib.

Pluton bo šel od 18°43 do 18°53 Kozoroga.

Luna bo 28. 2. vstopila v Ovna, 2. 3. v Bika in 4. 3. v Dvojčka.

Prvi krajec bo na nebu v nedeljo, 5. 3., ob 12.32 na 15°05 Dvojčkov.