Napoved

Tedenski horoskop: Hrepenenje po svobodi!

bj
20. 2. 2017, 16.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tem tednu si bomo bolj kot kaj drugega želeli oditi, osvoboditi se (ovir, jarma, problemov, pripadnosti, negotove prihodnosti ...).

Dreamstime
Svet bo šel ob tem svojo pot naprej, večinoma v smeri, ki je ne odobravamo najbolj.

Soncu, ki je že v Ribah in bo v prvi polovici tedna prinašalo močne težnje po priznanju in svobodi, se bo konec tedna pridružil Merkur. Skupaj bosta laže obvladovala napetosti, ki se bodo pojavile zaradi razkoraka med zamislimi, željami, pričakovanji in upanjem na eni strani ter manj navdahnjeno realnostjo na drugi. Vsi tisti, ki stojijo trdno na tleh in imajo perspektive ter možnosti jasno začrtane, se ta teden ne bodo ustavljali, ampak dosegli še več kot prej, z vso podporo zvezd in planetov.

Svet bo šel ob tem svojo pot naprej, večinoma v smeri, ki je ne odobravamo najbolj. Energija združevanja mišljenj in stališč je vse močnejša, in kolikor močnejši bo glas, tem več bo možnosti, da se vseeno kaj obrne, premakne, popravi.

Horoskop za teden od 20. do 27. 2. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Teden pred nami je za ovne čas za konkretno akcijo, mirno, trezno, premišljeno in odgovorno. Četudi vam živahnosti in iniciativnosti, celo strasti do uspeha in življenja ne bo primanjkovalo, zaletavanja ne bo, zato pa boste znali dobro uporabiti svojo intuicijo in tudi občutek za pravo mero. Sončni mrk v Ribah naj bi prinesel razmislek o tem, da poleg konkretnega materialnega življenja obstaja še kaj pomembnega, od duhovnosti do notranjega počutja in skrbi čisto zase.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Na eni strani bodo čisto stvarna opravila in naloge, ki zahtevajo celega človeka, na drugi strani pa vizije in razmišljanje o možnih izboljšavah ter rešitvah, to pa na način, ki ga je treba šele predstaviti, torej nič rutinskega, znanega. Vaše srčne zadeve bodo tokrat v drugem planu, velika večina planetov na zgornji strani horoskopa kaže na močne težnje k napredovanju in rasti, nekatere zasebne sfere bodo počakale na boljše čase.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Za vas je ta teden kot naročen. Večina planetov bo v astroloških hišah posla, kariere, uspehov in načrtovanja, zaradi dobrih odnosov med vpletenimi planeti in Saturnom je čisto mogoče, da boste dosegli uspehe, ki se vam bodo poznali še dolgo časa. Ker bo v hiši kariere tudi sončni mrk, se lahko zgodi preusmeritev ali kaka druga pomembna odločitev, ki pa ne bi smela biti prehud zalogaj, niti usodna, saj mrk pri nas ne bo viden in bo zato njegov vpliv v naših krajih manjši.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Razsvetlilo se vam bo. Sončni mrk se pridružuje planetom v vaši hiši znanja, filozofije in tujih svetov, kar lahko pomeni velik korak naprej na poti, saj boste nekatere zaostale obveznosti ali pa čustva prežvečili do te mere, da vam ne bodo več potrebna in se vam ne bo več treba vračati. V financah je videti veliko razmišljanja in kombiniranja, dobro je, če se vam glede odločitev ne mudi. V ljubezni strast in veliko lepega, tu in tam si boste želeli malo oddahniti ...  

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Mars, ki se pridružuje Veneri in Uranu, bo v tem tednu prinesel zadosti napetosti in ustvarjalnega naboja, da ne boste stali križem rok, ampak se boste namenili in potrudili napraviti čim več, vse pa z dovolj takta in premisleka, da bo to ustrezalo tudi drugim in bodo stali za vami. Še več, planeti v Ribah bodo povečali vašo intuicijo na eni strani ter prodornost in učinkovitost na drugi. Mrk, ki se bo dovršil prav tam, bo samo dodal pomembnost trenutka – in vi ga boste dobro izkoristili.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Zganite se že, obrnite se in začnite drugače razmišljati o sebi! To je bolje, kot pa da vedno znova ugotavljate, kako drugim gre, vam pa ne. Lepo življenjsko načelo o pomoči drugim je v današnjem vse bolj razosebljenem času treba zamenjati s parafrazo »pomagal/-a bom vsem, ki si to zaslužijo« – del od vejice naprej je bistven, čeprav ga device ne dojemate najbolje. Pri financah izdatno pazite, kaj počnete, odločitve prenesite na kak drug teden.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tudi vaše iskanje ravnotežja in harmonije z drugimi bi moralo imeti svoje meje. Pol horoskopa vam govori »najdi si drugačno ravnotežje!«, Jupiter teži k osvobajanju, Uranu se v hiši partnerstva pridružujeta Mars in Venera, tako da bo razmišljanja o preobratu dovolj, Pluton pa pravi, da ni čas ali da je dobro raje trikrat premisliti. Lunino in Saturnovo delovanje napeljuje misli k dolgoročnosti odločitev, to pa je za tehtnice dobro – za odločitve, ki bodo potem trdne kot kamen, potrebujete čas.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V službi boste imeli dela prek glave, nekatere druge – tudi pomembne – stvari bodo morale malo počakati. Vaša okolica bo spet enkrat spoznala, da za vas ni meja, če si jih seveda ne določite sami. Vaša prizadevanja bodo šla tokrat v taki smeri, da bo varno predvsem za druge – s tem pa jih boste pritegnili na svojo stran. V ljubezenskih zadevah bo pestro – mrk na tem mestu lahko prinese nekaj sprememb, morda nove ljudi, napletanje, osvajanje, toda vse pod vašim nadzorom.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

S problemi se bolj ukvarjajo drugi, glede varnosti pa bo v tem tednu tako tako. Zbiranje planetov v Ribah konec tedna zna v marsikaterem pogledu izpasti kot »kaj mi je bilo pa tega treba«, a obenem brez kakih večjih težav, samo čudenje. Pravzaprav bo vaš še največji »problem«, da vas nič ne sili k rasti in razvoju. Kar dobro je tako, kot je … V ljubezni bi moralo biti te tedne zelo živahno, osamljenih med strelci s tem horoskopom res ne bi smelo biti veliko.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Ker ste se v preteklosti izkazali kot trdni in neproblematični v primerih, ko marsikdo odpove, bodo rezultati zdaj boljši, vaša samopodoba pa tudi. V zadnjem času so vrednote na udaru, mnogi se iščejo in se ne najdejo, vi pa ste kot svetilnik – pri vas človek vedno ve, pri čem je. V teh zmešanih časih je to precej dragocena kvaliteta, izmislite si način, kako jo unovčiti! V ljubezni je videti nekaj sprememb, Venera in Mars sta vedno bolj skupaj, prihajajo strastni trenutki.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Izkoristite ta teden in ugodnost položaja mrka za samopromocijo, za razlago svojih zamisli in vizij; zdaj je možnost, da prodrete z njimi, zelo velika! Nekako se zdi, da boste dokaj dobro dojeli tudi pomen praktičnega prikaza svojih idej in zmožnosti. Če se to morda tudi ne bo izkazalo čisto konkretno (v denarju), pa bo v tem tednu nedvomno porasel vaš ugled, marsikaj boste napeljali tudi za naprej. V ljubezni je zelo verjeten korak naprej ali pa korak v lepo, le malo manj zapeti bodite.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Sončni mrk se zgodi prav v vašem znamenju, obenem še skupaj z Merkurjem in Neptunom, skupaj s povezavami bo vpletenega kar pol horoskopa. To navadno prinaša več možnosti, več odprtih vrat. Pomeni pa lahko tudi zmedo, ker ne vemo, skozi katera od teh vrat potem iti, toda ne izkoristiti takih ugodnih vetrov bi bilo res škoda. Vsako dolgoročno obravnavanje financ se bo izkazalo kot dobro, čeprav trenutna gibanja ne bodo dajala takega občutka.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 1°29 do 8°32 Rib.  

Merkur bo ta teden prišel od 19°43 Vodnarja do 1˘45 Rib, kamor bo vstopil 25. 2.

Venera bo prišla le še od 10°16 do 12°33 Ovna, pripravlja se na obrat v retrogradno smer.

Mars bo prišel od 16°50 do 21°57 Ovna.

Jupiter bo ta teden retrogradno počasi prišel od 22°50 do 22°28 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 26°08 do 26°18 Strelca.

Uran bo prišel od 21°41 do točno 22° Ovna.

Neptun se bo premaknil od 11°19 do 11°35 Rib.

Pluton bo šel od 18°32 do 18°43 Kozoroga.

Luna bo 21. 2. vstopila v Kozoroga, 23. 2. v Vodnarja in 26. 2. v Ribi.

Sončni mrk bo na nebu v nedeljo, 26. 2., ob 16.57 na 8°12 Rib.