Horoskop - Ribi

Ribe so pesniki in zelo veliki sanjači

Sonči Nered-Čebešek
19. 2. 2017, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zadnje znamenje horoskopa je vodni znak ribi. V paru spremenljivi ribi simbolizirata področje podzavesti, sanj, sanjarjenja in psihološkega razmišljanja kot odziv na zunanje okoliščine.

profimedia

Kakor ribe v vodi tudi pripadniki tega znamenja občutijo gibanje svoje okolice ter tako kot nihče drug lahko z vsemi svojimi čutili zaznavajo svet in dogajanje okoli sebe. Kakršenkoli individualizem je v njihovem pojmovanju izbrisan v korist skupnosti, težnja po stapljanju in poistovetenju s čimerkoli že jih podredi do skrajnih meja.

RAZISKOVALCI

Pripadniki tega znamenja pogosto živijo v zmedi med realnostjo in sanjami, ker pa so resnicoljubni in pravični, včasih delujejo nekoliko naivno. Ne sprejemajo običajnih vedenjskih norm in ne upoštevajo pravil, zato jih okolica pogosto dojema kot neprilagojene, čeprav se nenehno trudijo za usklajevanje z okolico. Svoj svet gradijo na sebi lastni realnosti, ki je najpogosteje zasnovana na intuiciji in instinktu. Ljudi, stvari in večino pojavov doživljajo nagonsko, radi se vsega dotikajo, tudi tistega, kar je za druge ljudi nevidno in nedotakljivo.

profimedia

Ribe so izredno senzibilne in sentimentalne, ne zadovoljijo se s površinsko oceno, ampak jih zanima tista skrita in intimna stran, ki ji pogosto dajejo poseben in skrivnosten pomen. Zaradi takšnih lastnosti se lahko poleg umetnosti uspešno ukvarjajo tudi s psihologijo in poučevanjem, predvsem pa z raziskovanjem raznih duhovnih in ezoteričnih področij. Za njih ni nič dovolj raziskano in preprosto, zato bi se radi sami s tem pozabavali.

MRAČNA STRAN

V primeru horoskopa z neharmoničnimi aspekti so pripadniki rib pogosto depresivni in brezvoljni, leni in apatični, imajo težave s komuniciranjem v svoji okolici, so nenatančni, netočni in površni pri opravljanju kakršnegakoli dela. Pogosto se poistovetijo s svojimi starši, otroki ali partnerjem ter pri tem izgubijo stik z realnostjo ali pa celo na neki način lastno osebnost. Nenehno so v stanju nesebičnega predajanja in žrtvovanja za ljubljeno osebo ali ideale in pogosto dosežejo zelo visoko stopnjo ozaveščenosti, saj se dokopljejo do dragocenih spoznanj. Najbolj pomemben pa je njihov občutek, da so koristni.