Okus v zvezdah

Sladica, ki ustreza vašemu nebesnemu znamenju

sn
19. 2. 2017, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko je govor o čokoladi, večina prizna, da bi pojedla karkoli, da le diši po tej kakavovi dobroti. Vendar, ste se kdaj vprašali, katera čokolada vam je pisana na kožo?

Dreamstime
Čokolada je zaradi svoje priljubljenosti zavzela neštete kulinarične oblike.

Je za vas prava temna, mlečna ali bela čokolada? Morda pa so prava izbira za vas čokoladni bomboni?

Astrologi so pogledali v zvezde in poiskali odgovore za vseh dvanajst nebesnih znamenj.

Oven

Za ovna je značilno, da je vedno v pogonu, zato običajno poseže po vsaki čokoladi, ki mu je pri roki. Če lahko izbira, pa gotovo ne more mimo sadja, oblitega s čokolado, ali vseh vrst napolitank s čokoladnim oblivom.

Bik

Ena pijača in ena jed s pridihom čokolade pa prijata prav vsem dvanajstim nebesnim znamenjem: kava s čokoladno noto in masleni francoski rogljički s čokoladnim nadevom. 

Ta umirjeni znak resnično uživa v čokoladni torti. Najboljša je takšna iz temne čokolade, sočna, izdatna, saj bik najbolj uživa ravno v jedeh, ki imajo največ kalorij. Da je užitek popoln, si zraven izbere veliko kepico sladoleda.

Dvojčka

Zračni dvojček ima rad zračne čokoladne sladice, kot sta čokoladni mousse in čokoladna pita s stepeno smetano. Rad si privošči tudi sladoledno čokoladno lučko in čokoladne lističe, polnjene z mentolovo kremo.

Rak

Rak je zelo izbirčen in sofisticiran, ko gre za čokolado. Rad ima belgijske pralineje, kot so sloviti belgijski morski sadeži; navsezadnje je rak vodno znamenje. Prav tako je privrženec čokoladne kreme ganaš in truflov.

Lev

Vročekrvni lev se rad ohladi s porcijo čokoladnega sladoleda ali si privošči piškote s čokoladnimi solzicami, ki jih pomaka v kozarec hladnega mleka. Lev je nagnjen k pridobivanju telesne teže, a pri dieti si lahko pomaga tako, da si prižge svečo z vonjem po čokoladi.

Devica

Devica, ki je znamenje čistosti, bo za posladek najraje izbrala belo čokolado. Obožuje belo kremo ganaš ali sirovo torto z belo čokolado, prav tako piškotne sendviče z belim čokoladnim polnilom.

Tehtnica

Čutna tehtnica obožuje čokoladno torto črni gozdiček s stepeno smetano in višnjami ter čokoladne rjavčke. Pogosto poseže tudi po temni čokoladi z dodanimi koščki malin ali pomaranče, zraven pa ji prija čokoladno pivo.

Škorpijon

Škorpijon redko pije alkohol, a če že, se bo z veseljem odločil za čokoladni liker ali celo čokoladno pivo, ki sta mu dodana čokoladni slad in temna čokolada. Takšna pijača je le za sladokusce s prefinjenim in uživaškim okusom, ki ga škorpijon zagotovo ima.

Strelec

Ta pustolovski znak je ljubitelj eksotičnih čokoladnih okusov, na primer čokolade z ingverjem, črnim poprom ali koščki sivkinih cvetov. Prav tako ima rad različne kreme z izdatnim čokoladnim sirupom, ki pa ne sme biti presladek.

Kozorog

Kozorog ne mara zapletanja in tudi pri čokoladi je tako. Najraje seže po čokoladnem krofu ali bananinemu pecivu, prelitem s čokolado. Pogosto si pripravi čokoladni mlečni šejk in obožuje čokoladne trufle, ki simbolizirajo bogastvo in uspeh.

Ribi

Ribe so znane po tem, da so ljubiteljice prigrizkov, zato imajo pri sebi vedno kakšen čokoladni bombon. Prav tako rade grizljajo suho sadje v čokoladi (zlasti rozine) in v mrzlih dneh pred spanjem obvezno popijejo skodelico vroče čokolade.

Vodnar

Prva vodnarjeva izbira so piškoti s koščki bele čokolade ali oreščki makadamije. Je tudi privrženec lahkih čokoladnih eklerjev, za zajtrk pa si pogosto pripravi sendvič z belim kruhom, maslom in čokoladnim namazom.