Napoved

Tedenski horoskop: Brez akcije bomo opleli

sn
6. 2. 2017, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čakanje, da se bo kaj razvilo dobro ali še bolje kar samo od sebe, je stvar zgodovine.

Dreamstime
Posebna zgodba tega tedna je prvi lunin mrk v tem letu, v soboto bo na osi Vodnar-Lev.

Vodnarjeva doba ima svoje zakonitosti, ki jih – v dobrem in slabem – šele spoznavamo. Ribi sta pasivno znamenje, vodnar pa je aktiven. Tudi Merkur ga tokrat poudarja, v torek bo prestopil tja. Jupiter stoji na mestu, krenil bo retrogradno, v dobri povezavi s Saturnom pa bo skrbel za pravičnost in dolgoročno ugodne spremembe v pravilih. Posebna zgodba tega tedna je prvi lunin mrk v tem letu, v soboto bo na osi Vodnar-Lev. Viden bo v veliki večini poseljenega sveta, z izjemo Daljnega vzhoda in Oceanije. Ker se bo to zgodilo na točki, ki pomeni dva ugodna aspekta na konfiguracijo T-kvadrat, ki je na nebu že od druge polovice novembra (in bo še nekaj časa), je mogoče predvidevati pomembne premike ali pa vsaj odločitve, ki bodo premike povzročile pozneje, navadno najkasneje v pol leta oziroma do naslednjega luninega mrka.

Horoskop za teden od 6. do 13. 2. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Venera je s prihodom v vaše znamenje prinesla nekaj dobrega občutka o sebi, a kaj ko je napetosti že od prej preveč in boste bolj zavzeti s cilji kot pa s sabo in lastnimi potrebami. Skupno delovanje z Marsom bo v vaše početje vneslo precej strasti in zaveze izpeljati zadeve v čim bolj koristni maniri za vas, nekoliko morda tudi na račun drugih. Saturnov položaj govori (tudi v zvezi z ljubezenskim dogajanjem) o tem, da se morate nečesa še (ali pa spet) naučiti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Rošade na vrhu vam lahko prinesejo nove priložnosti, če se boste pravočasno znašli. Kar zadeva posle in službo, zdaj bolje veste, na čem ste, in četudi si niste predstavljali, da se bo trend obrnil v tej smeri, kot se je, je zdaj čas za zavihanje rokavov in temeljit razmislek o prihodnjih korakih. V ljubezni je v prvi polovici tedna videti precej čakanja in preračunljivosti, potem pa se boste urejanja odnosa lotili čisto po svoje, brez veliko sentimenta.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Neptunove tokratne povezave prinašajo stanje, ko se ne bo vedelo, za kaj gre in kdo je za kaj tu. Spet enkrat vas bosta izvlekla prilagodljivost in jezik. Perspektive, ki se vam odpirajo v tem tednu, bodo zelo mikavne in vse boste storili, da bi se dalo oditi v tej smeri, a bo za zdaj neizvedljivo. V ljubezni je sočasno videti veliko energije, volje in zanosa, tudi razmišljanja o skupni prihodnosti, pa tudi nekaj logike in računa, kar bo motilo lepo sliko.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Tudi če ni vse v najlepšem redu, gremo lahko naprej. Venerin prestop v Ovna je spodbudil vaše razmišljanje o tem, kaj bi radi dosegli v življenju. Marsova prisotnost pa temu dodaja veliko volje in elana, tako da se lahko lotite praktično česarkoli. Za poslovne premike naprej teden ne bi mogel biti boljši, mrk k temu lahko doda še daljnosežnost. Na začetku tedna bo veliko odvisno od vaše spočitosti, zato si rezervirajte tudi vsaj malo časa čisto zase in za odmor.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Zelo pomemben teden za leve, v vikendu se pri vas odvije mrk, kar lahko skupaj z drugimi planeti prinese prej pozitivne kot negativne premike, če le ne bo aktiviral kaj neugodnega v vašem horoskopu. Vrednost drugih boste dojeli drugače kot navadno. Poleg vsega pazite na izdatke, predvsem pa na obračanje denarja in investiranje. Glede tega je druga polovica tedna nekoliko ugodnejša, ne bi pa bilo slabo s takimi aktivnostmi počakati vsaj nekaj tednov.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Če morate v tem času kaj organizirati, vam lahko škodi težnja po obvladovanju tisoč malenkosti, pa tudi spraševanje drugih, ali ste na pravi poti; lahko se zgodi, da vas kdo z napačno informacijo odpravi samo zato, ker hoče imeti mir. Kar zadeva finance, s prihodki ne bi smelo biti večjih težav, nekaj Jupitrovih povezav je dovolj dobrih, da se lahko izteče v redu za vas. Slabše je z odhodki, še vedno ste v globoki vodi, toda breg bo kmalu na dosegu roke.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Na začetku tedna se bo zdelo, da vam je nekdo (znani) na poti, a se boste kmalu prepričali, da je vse v veliki meri odvisno le od vas. Namesto zatekanja v stare in varne informacije se raje posvetite prihodnjim izzivom. In če ne vemo, kam naj bi nas vodil korak, je težko. Zadržati prejšnje pozicije je sicer lahko čisto udobno, perspektivno pa ne. V partnerstvo prihajajo boljši časi, Venera in Mars družno prinašata boljšo voljo, težnjo po izboljšanju odnosa in tudi veliko mero strasti.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Morda vas malo jezi, ker so se spet pojavile osebe ali okoliščine, ki vas silijo v popravljanje ali pa razčiščevanje česa takega, o čemer ste že nehali razmišljati, toda naloge se boste lotili s tako vnemo, da bo vse samo frčalo okrog vas. Da boste ob tem marsikaj pometali stran ali v zgodovino, je samo po sebi umevno. Za nezaposlene škorpijone pa je čas ugoden za pridobitev novega dela in konec negotovosti. V ljubezni spet enkrat več želja in megle kot resnične lepote odnosa.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Mrk v znamenju leva se bo pri vas odvil na področju znanja, informacij, širjenja, potovanja. Spoznanja iz teh dni bodo dolgoročneje pomembna, najbrž bodo vplivala na vašo usmeritev, morda na filozofski ali pa religiozni ravni. Če imate delo (in vsaj spodoben zaslužek), boste kmalu začeli razmišljati o kaki nadgradnji ali izboljšavi. Zato se lotite svojih letošnjih finančnih prioritet, pa ne tedaj, ko bo denar, ampak zdaj, ko ga še ni dovolj za vse.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Če si kaj želite, je to potrditev usmeritev, ki ste jih sprejeli za svoje. Najbolje je to izvesti z izboljšanjem v financah, pri čemer zdaj piha presenetljivo dober veter. Morda je treba biti malce bolj pogumen, nemara malenkost tvegati. V srčnih zadevah boste imeli več sreče kot zadnje čase, celo bolj vroči boste kot navadno, tudi sebe boste presenetili. Za osvajanje in nova partnerstva več kot ugoden čas, pa tudi za utrditev obstoječega partnerstva.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Načrti, tudi taki precej utopični, bodo neizogibni sestavni del vašega razmišljanja v tem tednu, in če si česa ne želite, je to prizemljitev v obliki kakega prepričljivega nasveta. V komunikaciji boste ubrali neke druge poti, morda zamenjali avto ali pa mobilni telefon. Vsekakor pri tem dobro pretehtajte možnosti in ne bodite neučakani. V ljubezni lepi obeti in nekaj sanj, ne spustite se predaleč vanje, nikakor pa v teh dneh ne mešajte srčnih zadev in denarja.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V odnosih z drugimi boste izkazali veliko prilagodljivosti, malo premetenosti in občutek za denar oziroma korist, karkoli že počnete. Pazite le, da ne bi šli čez mejo, ker drugi niso čisto neumni, in čeprav bi bilo morda vse zakonito, lahko dosežete, da se bodo mnogi obrnili od vas. Je pa v horoskopu videti tudi nekaj lahkovernosti, precej lahko vas bo prepričati o čem, še posebej s trkanjem na čustva; pogled ranjene srne odpira mnoga tesno zapahnjena vrata ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 17°20 do 24°25 Vodnarja.  

Merkur bo ta teden prišel od 27°52 Kozoroga do 8°27 Vodnarja, v katerega bo vstopil 7. 2.

Venera bo prišla od 1°46 do 6°34 Ovna.

Mars bo prišel od 6°29 do 11°40 Ovna.

Jupiter bo v prvi polovici tedna stal na mestu (na 23°08 Tehtnice), potem pa komaj vidno krenil v retrogradno smer.

Saturn bo prišel od 25°02 do 25°37 Strelca.

Uran bo prišel od 21°11 do 21°25 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 10°48 do 11°03 Rib.

Pluton bo šel od 18°08 do 18°21 Kozoroga.

Luna bo 7. 2. vstopila v Raka, 9. 2. v Leva in 11. 2. v Devico.

(Polsenčni) lunin mrk bo na nebu v soboto, 11. 2., ob 1.32 na 22°28 Leva.