Napoved

Tedenski horoskop: Užitki so dovoljeni

bj
30. 1. 2017, 16.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Teden pred nami ni eden od tistih, ki se jih bomo dolgo spominjali, vsaj ne po veliko dobrega.

Profimedia
Pod črto bo to teden, ko se je bolje malo držati nazaj, da ne bi zapadli v kaka pretiravanja, v tem primeru nam ne bo hudega.

Res je Mars v Ovnu in tudi Venera prihaja tja, kar zagotavlja zadostno mero volje ter tudi strasti pri delu in odnosih, toda Sonce potuje nekje zase in poudarja tako neodvisnost kot pomembnost pogleda naprej, Luna pa bo v prvi polovici tedna povezana z Neptunom in bo prinesla veliko sanj in navdiha, realnega občutka pa precej manj, kot bi želeli. Saturn bo še naprej skrbel za kompenzacijo prevelikih hotenj, prav tako nas bo oskrboval s pravimi in vrednimi informacijami. Pod črto bo to teden, ko se je bolje malo držati nazaj, da ne bi zapadli v kaka pretiravanja, v tem primeru nam ne bo hudega. Če imate v načrtu kakšno uživanje, pa se samo prepustite.

Horoskop za teden od 30. 1. do 6. 2. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V prvi polovici tedna boste precej vzneseni, videti bo, kot da vse obvladate zlahka in pregrad sploh ni. Potem pride nekaj napetosti, prehitro boste reagirali ter vse hoteli napraviti na silo. Pri poslih in v službi se lahko zgodi, da se boste znašli pred prevelikimi zahtevami. Morebitne prehitre reakcije lahko prinesejo samo nove težave. V srčnih zadevah ne bo šlo vse po načrtih, nekaj se bo zalomilo; pazite, da sami ne boste ponudili razloga za to. V naslednjih tednih boste delali neprimerno bolj načrtno in tudi dogajanje boste imeli pod nadzorom.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu bo prišlo do nekoliko razkoraka med službo, kjer vidite možnosti tudi za napredek, in domom, ki bo zahteval celo osebo, vam pa bo močno primanjkovalo časa. V finančnem smislu bo ta teden spremenljiv, pri čemer bodo nihanja zaradi skupnega vpliva Merkurja in radikalnega Plutona zelo verjetno precejšnja, od čisto črne do čisto bele nianse; to utegne biti malo naporno, čeprav se bo na koncu vse v redu izteklo. V srčnih zadevah preveč bitke, kdo bo bolj pameten.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Na poslovnem področju je tokrat videti kar nekaj dilem, skupno delovanje Neptuna in Lune bo vsaj v prvem delu tedna videti tako, kot da bi se igla vašega kompasa ves čas vrtela in ne bi vedeli, kam iti. V komunikaciji se vam te dni lahko zgodi, da se boste na hitro znašli v spletu govoric, zamer in prepirov; v drugi polovici tedna bo glede tega bolje in boste razrešili večino zapletov. V ljubezni je videti usmerjenost naprej in obenem obilo volje za skupno napredovanje po poti.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Nekaj dilem na materialnem področju bo zahtevalo veliko več vaše pozornosti, kot bi bilo treba. Preigravali boste variante, pa se nobena ne bo zdela dovolj varna; spraševali boste druge in opazili, da niso nič manj zmedeni kot vi, pri najbolj trdnih in prepričanih pa boste posumili, da gre le za pozo ali »blefiranje«. Če boste zadržali svoje pomembnejše akcije za naslednji teden, se ne boste veliko zmotili. V ljubezni bo morda malo kompliciranja, a za vas se bo izšlo čisto v redu.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu boste na trenutke delovali kot osamljen lev sredi bitke. Svoj prav za vsako ceno, pa naj se okoli vas vse ruši ali ne. V srčnih zadevah bo bolj umirjeno, osvajanje vam lahko uspe, če boste ravno prav silni, ne preveč. Tudi pri odnosih z otroki ali pa pri športnih prizadevanjih je videti uspeh, ker ne boste šli čez začrtano mejo. Razne občasne filozofe boste odpravili na hitro in zasedli ugoden prostor ter ga znali ubraniti.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Device ste polne dilem že od rojstva in tudi ta teden se jih bo zvrstilo kar nekaj. A tokrat je videti, da vam bodo veliko pomagali drugi – z nasveti in klepetom. Skritih sovražnikov nimate, malo pometite pred svojim pragom, pa bo marsikateri problem kar odpadel. V srčnih zadevah so zelo verjetne komplikacije, še najbolj zaradi postavljanja previsokih zahtev, od tod do čustvenega izsiljevanja pa ni daleč. Tako si lahko pokvarite odnos, ki je v resnici čisto v redu.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Če ste tehtnice praviloma zadržane, bi bilo zelo v redu, če bi v tem tednu to znale tudi praktično uporabiti. Vaša Venera bo namreč v drugi polovici tedna pod vplivom Marsove prodorne energije, kar za dogovarjanje in harmonijo ni ravno najboljši obet. V vašem horoskopu se to lahko najbolj odrazi na odnosih s tistimi, ki vam pomenijo največ. Nevezane tehtnice bodo v tem tednu za navezavo stikov, da ne bi ostale same, storile velike korake naprej.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V besedah boste ta teden ostrejši in bolj zajedljivi kot navadno, previdno zlasti pri odnosih s sosedi in sorodniki. V ljubezni je videti lepe in vznesene trenutke, ki bodo morda »prelepi, da bi bili resnični«, a si ne belite glave zaradi tega, ampak preprosto uživajte. Neki načrti se bodo zdeli veliko bolj nujni, kot bodo v resnici; lahko zapadete v psihozo, ker se bodo oddaljevali. Čas bo pokazal, da je bilo to odveč.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vaše možnosti so v tem tednu velike, saj Mars dodaja velik ustvarjalni potencial in lahko v roke primete karkoli, pa vam bo uspevalo. Navezava Merkurja in Plutona pomeni prodornost in učinkovito razreševanje tako finančnih potez kot medsebojnih sporov (celo tistih, ki se nemara vlečejo že kot jara kača!). Isti položaj žal omogoča tudi to, da ob vsej premišljenosti in hladnokrvnosti posežete čez rob, kar pa se s tem horoskopom ne bo nujno končalo dobro, zato velja paziti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

V službi so možne živčne minute, saj rezultati ne bodo doseženi, ni pa nujno, da bo šlo za vašo odgovornost. Obdobij, ko gre samo za delo in delo, ste kozorogi seveda vajeni, a vseeno manjka nekoliko več ukvarjanja s seboj, z notranjostjo, duhovnostjo, trud pa naj bi bil čim bolj prisoten v smeri osebnostne rasti. V tem tednu pazite na stroške, zdelo se vam bo, kot da imajo vaše položnice mlade. A razen slabe volje hujšega ne bo.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V kritiki in debati boste hitri in silni ter izjemno prepričljivi, vaš krog prijateljev in somišljenikov pa se ne bo razširil. Bodite raje malo strpnejši! Zaradi tega ne boste nič manj uspešni. V ljubezni je videti več razmišljanja kot akcije, pa tudi vaše zahteve bodo te dni zelo visoke in jih bo težko izpolniti. Odličen občutek o sebi proti drugim, ki tega ne znajo videti – tako bi lahko na kratko ocenili teden, ki je pred vami.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Pri poslih in v službi bo šlo za resne poteze in trezne odločitve, ki utegnejo imeti daljšo vrednost. V tem tednu bo po vašem znamenju potovala tudi Luna in združila svoj vpliv z Neptunovim, poleg tega je Sonce v Vodnarju, vse to pa pomeni, da bi se moralo lepo odpirati pred vami. To pa je lahko tudi past – voda se ne zlije samo toliko, kolikor si želimo, ampak toliko, kolikor se zdi njej. Razmislite torej malo o samonadzoru, pa vam uspeha ne bo manjkalo in samo nebo bo vaša meja!

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 10°14 do 17°20 Vodnarja.

Merkur bo ta teden prišel od 18°03 do 27°52 Kozoroga.

Venera bo prišla od 26°07 Rib do 1°46 Ovna, v katerega bo vstopila 3. 2.

Mars bo prišel od 1°17 do 6°29 Ovna.

Jupiter bo v soboto prišel od 23°03 do 23°08 Tehtnice in se tam ustavil pred obratom v retrogradno smer.

Saturn bo prišel od 24°24 do 25°02 Strelca.

Uran se bo še vedno premikal zelo počasi (od 20°59 do 21°11 Ovna).

Neptun se bo premaknil od 10°34 do 10°48 Rib.

Pluton bo šel počasi od 17°55 do 18°08 Kozoroga.

Luna bo 31. 1. vstopila v Ovna, 2. 2. v Bika in 4. 2. v Dvojčka.

Prvi krajec bo na nebu v soboto, 4. 2., ob 4.20 na 15°32 Bika.