Napoved

Astrovodnik za lepoto

am
28. 1. 2017, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zodiakalni znaki ne vplivajo le na vaš značaj, ampak so tudi ključ do boljšega počutja. Zato preverite, kaj storiti, da vam bo v vaši koži še posebej prijetno.

Dreamstime
Rakicam posebno ugodje prinesejo obrazne obloge z dodatkom eteričnih olj.

Tehtnica bo zažarela po meditaciji s prijateljicami, škorpijon po namakanju v zdravilišču s termalno vodo, bik pa po v miru in tišini preživetem dnevu. Kaj pa vi?

Oven

Nastopate samozavestno, temperamentno, in ker vam vlada ogenj, se hitro oznojite; takrat se lahko zgodi, da izpod vaših pazduh zaveje neprijeten vonj. Pri sebi vedno imejte deodorant, ki dolgotrajno ščiti pred znojenjem in ga koža dobro prenaša.

Bik

Ste osebe z izostrenim okusom za kulinarične dobrote. Radi jeste, kar pogosto vpliva tudi na vašo telesno težo. Boj z odvečnimi maščobnimi blazinicami je stalnica v vašem življenju – lahko jih napadate v kozmetičnih salonih ali pa z ustrezno hrano.

Dvojčka

Dvojček bo najbolj užival v pomirjajočih oljnih kopelih, medtem ko bo kozorog kot prerojen po slani kopeli, ki mu poživi tako telo kot duha.

Kreativni, vsestranski, zgovorni. Takšni ste dvojčki, in četudi vas človek ne pozna, si v pogovoru z vami želi, da bi dan imel 48 ur. Vaša posebna lastnost je tudi burna gestikulacija, kar se takoj opazi že na daljavo – vaše roke so na očeh, zato imejte vedno pri sebi pilico za primer zlomljenega nohta.

Rak

»Z občutkom, prosim!« je glavni življenjski moto rakov. O taktiziranju in hitenju ne veste veliko, predvsem pa ne prenašate stresa. Ta vam hitro spolzi pod oklep in vas razjeda od znotraj. Rezultat: nečista koža, zato priporočamo redno uporabo nemastne kreme z obarvanimi delci.

Lev

Kot kralj živali ste samozavestni, radodarni in zase zahtevate le najboljše. Vaš razpoznavni znak je negovana griva oziroma pričeska. Na tem področju se vam lahko pojavi tudi največ lepotnih težav. Pogosto skodrani lasje pri levih zahtevajo posebno nego. Poleg šamponov vedno uporabljajte še balzame in olja.

Devica

Spontanost ni vaša vrlina, raje vidite, da so vse stvari dobro organizirane in da gladko tečejo po programu. Ste odgovorni in pogosto preveč varčni – zlasti pri kozmetiki. Kar zadeva nego telesa, naj velja: raje trikrat na dan prha kot enkrat kopel. Uporabljajte blaga mila.

Tehtnica

Tehtnice človek preprosto mora imeti rad, saj ste šarmantne, elegantne in naravne. Skratka, v vaši bližini je prijetno. Zelo skrbite za svoj urejen videz, zlasti za ličenje. A pozor: rdečilo, maskara in puder ob večerih zahtevajo temeljito čiščenje.

Škorpijon

Škorpijoni ste strastni, ambiciozni in impulzivni ljudje. V vaši družbi ni nikoli dolgčas. Odkrivanje novih stvari, zasledovanje idealov in trendov prenašate tudi na področje nege telesa. Kožna vnetja škorpijonom povzročajo sive lase. Pri tem pa lahko pomaga redni, tedenski avokadov piling.

Nekaterim znamenjem zelo prijajo masaže, a različne: vodnarjem najbolj godi refleksna masaža stopal, strelcem ajurvedska, ovne bo najbolj sprostila tajska, leve pa aromatična masaža. 

Strelec

Ste mojstri dobrih zabav, saj imate smisel za humor in ste povrhu vsega izjemno prijazni. Pogosto se celo preveč razdajate za druge, kar slabo vliva na vaš videz. Koža kliče po pozornosti, saj je izčrpana in dehidrirana. Vsaj trikrat na dan vanjo vmasirajte negovalno mleko z oljem.

Kozorog

Vse pod nadzorom – to imate lahko le kozorogi. Po naravi ste zanesljivi, vztrajni in bojeviti, proti cilju greste naravnost, brez nepotrebnega ovinkarjenja. Slabost kozorogov je groba in trda koža na komolcih, petah in kolenih. Zahteva stalno nego z olji in mastnimi kremami.

Vodnar

Od idej in zamisli kar pokate po šivih. Kot je tipično za vodnarja, ste tudi zelo spontani, ne delate dolgoročnih načrtov, temveč se pustite voditi intuiciji. Običajno se zgodi, da si naložite preveč obveznosti, zato potem trpite. Noge vam rade zatekajo, zato stopala potrebujejo pogosto sprostitev.

Rojenim v znamenju rib najbolj prija pregrevanje v savni.

Ribi

Najbolj tipična ribja lastnost je občutljivost. Samota ni za vas, veliko bolje se počutite v družbi, med klepetom. Dolge razprave naravnost obožujete. Vaša kritična lepotna pomanjkljivost so stalno suhe in hrapave roke. Redno uporabljajte gele z luščilnimi zrnci, prav tako si po vsakem umivanju roke namažite s kremo.