Napoved

Tedenski horoskop: Skočimo hitreje in čim višje

W.Y.
23. 1. 2017, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bolj aktiven teden je pred nami, predvsem čas priložnosti in večjih premikov, tako v miselnosti kot v usmerjenosti delovanja.

Dreamstime
Tudi v čisto zasebnih zgodbah lahko po krajšem obdobju obotavljanja in sanjarjenja o uspehih naredimo precej bolj konkretne korake.

Ker splošni astrološki pogled na neko obdobje ne more govoriti o eni sami, katerikoli osebi, ampak daje smernice za večje območje, lahko tudi globus, je taka slika bržkone močan odraz spremembe na vrhu oblasti v ZDA, kar pričakovano sproža verižne reakcije po svetu, te pa so ta čas še hudo nepredvidljive.

Podobno kot je nepredvidljiv novi predsednik sam ... Tako bomo doživljali tako razočaranje in nejevero na eni strani kot nova spoznanja in občutek za priložnosti, odvisno pač od zornega kota in sposobnosti dojemanja ter sprejemanja trenutnega in dejanskega stanja.

Med planeti edini znamenje v tem tednu zamenja Mars, a to ne bo čisto od muh, in vprašanje je seveda tudi, koliko je vse skupaj slučajno, po navadi se namreč izkaže, da ni ... Mars namreč konec tedna prehaja v Ovna, svoje lastno znamenje, kjer je močan, pionirski, neustrašen, silovit, hiter in agresiven. Tudi v čisto zasebnih zgodbah lahko torej po krajšem obdobju obotavljanja in sanjarjenja o uspehih zdaj naredimo tudi precej bolj konkretne korake. Še bolj bo to prisotno naslednji teden, ko se na nebu pojavi prvi krajec, čas za iniciativo. In spet se bo pokazala razlika v hitrosti, nekateri bodo skočili hitreje kot drugi ...

Horoskop za teden od 23. do 30. 1. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Prehod Marsa v vaše znamenje je praviloma pospremljeno z razdražljivostjo – pripravlja se priložnost, napetost je vse večja in pravkar bom lahko stopil naprej! Verjetno že zdaj veste, kaj je treba narediti in tudi kako, vaša težava pa bo v človeškem potencialu – kdo bo to napravil? V službi je možen ugoden dogovor ali pa ponudba za drugo delo oziroma resor dela, toda pri tem pazite bolj na svoj interes kot na nekakšno »višjo silo«, ki se vam bo ponujala in zaradi katere bi nekaj »morali« narediti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Ta teden boste naredili odlične načrte in vse bo pripravljeno, potem pa se Mars preseli v Ovna, to pa za vas ni najboljša priložnost. V drugi polovici tedna boste namreč nekoliko omejeni v svoji akciji. Zahteve bodo velike, prave pripravljenosti za akcijo pa ne bo, kot da bi vsi čakali na drugega. Zato bo tudi od vas odvisno, ali bo vse teklo, kot je bilo dogovorjeno. V ljubezni bo veliko več načrtovanja in interesov kot pa lepote.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Do vikenda boste občutili, da ste pod pritiskom, saj bodo zahteve velike, celo prevelike. Če si naslikate, da bo vse skupaj grozno, potem bo dejansko dogajanje precej blažje in lažje. Idej, kako iz nastale situacije, ne bo manjkalo, a boste vsepovsod naleteli na kaka pravila ali pa na nepripravljenost za sodelovanje. V srčnih zadevah pravega miru ne bo, vsaj ne kaj več kot doslej, veliko energije in misli se vrti okoli pričakovanj.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Pri zahtevah do vas, s katerimi se srečujete, se bo sočasno dogajalo, da boste imeli vse boljše informacije o tem, kaj bi se dalo narediti in kako rešiti zagate, doživljali pa boste zaviranje s strani tistih, ki ne dohajajo dogajanja ali pa imajo kake druge interese. Tako boste v nekakšnem razkoraku med (svojimi) možnostmi na eni in nalogami oziroma visokimi cilji na drugi strani. Glede financ se stvari spreminjajo, in če pogledamo trend, bo v nekaj tednih precej bolje, le bolj počasi bo šlo, kot bi želeli.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Leni boste imeli z zadnjimi koraki Marsa po Ribah več preglavic kot drugi. Umetnost sklepanja kompromisov je za vas ta čas prevelik kos mesa, veliko dela vas še čaka. Konec tedna bo prinesel boljše informacije, ki jih bo mogoče v naslednjih tednih dobro porabiti za velike korake naprej. Za ljubezen ti dnevi niso najboljši, kar nekaj razočaranja je videti, zato odločitve prestavite na tedne, ki prihajajo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Dokler imate na mizi pred seboj veliko dela in ga še obvladujete, se počutite kot riba v vodi, še posebej če gre za čisto rutinska opravila, kakršna sicer marsikdo sovraži. Povsem drugače pa je, če se znajdete pred projektom, ki ga še nikoli niste videli, kaj šele da bi ga obvladovali. Konec tedna prinese nekaj več napetosti (pri kritiziranju boste postavljali rekorde), kar pa se bo potem izteklo v večjo učinkovitost. V ljubezni bo nemalo lepega in veliko zanosa, a tudi veliko kompliciranja.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Pred vami so spremembe, ki pa si jih istočasno želite in se jih bojite, saj vam nihanje skodelic vaše notranje tehtnice vedno zbuja nelagodje ali pa strah pred nepredvidljivim. Ta teden bo precej nereda, vse se postavlja v prvi plan, kaj bi bilo treba narediti, vi pa imate samo dve roki. Na udaru bi lahko bilo tudi zdravje, a ne toliko zaradi gripe, ki razsaja, kot zaradi vašega notranjega nemira. V ljubezni bo ta čas nekaj usklajevanja, moralo bi iti v prijetni smeri.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ta teden boste čvrsti in zelo stabilni. Vsaj na začetku bo precej poudarka na denarju in vrednostih, potem pa bo tako interesnih področij kot sprememb več, vi pa boste odlično obvladovali in usklajevali vse. Glede želja bodo potrebne prilagoditve, nečemu se boste morali odpovedati, po drugi strani pa se bodo ponudile neke druge možnosti. Pričakovali boste, da se bo nekaj odvilo čisto po sreči, a na pot se bo postavila nepredvidena okoliščina.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Marsovo trenutno gibanje ne kaže na dobro perspektivo – preveč zavlačevanja in prelaganja aktivnosti. Proti koncu tedna se zna iz tega roditi že čisto prava psihoza. Potem boste s puščicami postrelili vse okoli sebe, čista klasika, zatem pa se bo odprlo. Precej bo svoje prispevalo gibanje Lune, ki vas bo navdajala z občutljivostjo na vsako sapico, pa tudi s samozavestjo boste imeli sredi tedna nekaj malega težav.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Dogajanje kaže, da prihajajo bolj živahni tedni, čas, ko se bo dalo narediti marsikaj. Ta teden pa je možen tudi kak krajši zastoj, a ne več kot toliko, da malo predahnete. Bolje, da si čas za oddih vzamete sami, kot pa da bi vas k temu prisilil organizem. Spet se pojavlja vaša »klasična« težava: »vse bom sam, ker drugi ne znajo ali pa so prepočasni«. Nekateri se pa res ničesar ne naučite … Finančno – tudi če ravno ne plavate v denarju, boste dovolj dobro obvladovali položaj, da ni videti resnejših preglavic.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Sončev prihod v vaše znamenje je prinesel nekaj spodbude, za kaj več pa bo treba počakati še kak teden. Povezave vseh treh planetov v Ribah kažejo na to, da imate z vrednostmi (tudi financami) in vrednotami (tudi samozavestjo) trenutno več težav, kot ste jih pripravljeni priznati. Merkur ponuja veliko možnosti za kontemplacijo in temeljito analizo situacije, v kateri ste, res pa je, da to zahteva določen čas. Ta teden ga boste imeli dovolj, če si ga boste le znali razporediti.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Malo ste spet zaplavali v svoj sanjski svet, kar niti ni slabo, kajti druga opcija je zmeda, izgubljenost ali pa občutek nemoči, bog ne daj celo alkohol. Po drugi strani na manjka potrditev, veliko vam pomeni dober odziv okolice in morda kaka pohvala, kanček pozornosti od vaše okolice je pa že pravi razlog za solzo sreče v očeh. Ne bodite preveč požrtvovalni, ker imajo potem drugi korist na vaš račun. Požrtvovalnost torej le do prave mere …

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 3°07 do 10°14 Vodnarja.

Merkur bo ta teden prišel od 9°16 do 18°03 Kozoroga.

Venera bo prišla od 19°51 do 26°07 Rib.

Mars bo prišel od 26°03 Rib do 1°17 Ovna, v katerega bo vstopil 28. 1.

Jupiter bo prišel od 22°49 do 23°03 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 23°44 do 24°24 Strelca.

Uran se bo še vedno premikal zelo počasi (od 20°49 do 20°59 Ovna).

Neptun se bo premaknil od 10°20 do 10°34 Rib.

Pluton bo šel počasi od 17°41 do 17°55 Kozoroga.

Luna bo 24. 1. vstopila v Kozoroga, 27. 1. v Vodnarja in 29. 1. v Ribi.

Mlaj bo na nebu v soboto, 28. 1., ob 1.06 na 8°15 Vodnarja.