Napoved

Tedenski horoskop: Pretijo nam hude nesreče

sn
16. 1. 2017, 15.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tretji januarski teden bo nekaj posebnega – do četrtka zvečer ena slika in potem druga.

Dreamstime
Ves teden bo Mars v neprijetnem kotu s Saturnom in možnost nesreč ter nasilja, tudi večjih razsežnosti, bo znatna.

Prvi del bo v veliki meri označil Merkur, ki zdaj ne bo več povzročal takšnih preglavic kot zadnje tedne, bo pa zato precej agilen in zahteven, saj naj bi kar naenkrat naredili čim več, nalog in pričakovanj pa ne manjka in vse bo težko usklajevati. V četrtek zvečer se praktično ob istem času v sosednji znamenji prestavita tako Sonce (v Vodnarja) kot Luna (v Škorpijona). Obe znamenji sta fiksni, stabilni, čvrsti in zahtevni, zato bo trdnosti in dogmatičnosti kar čez noč obilo, težko se bo kaj pogajati ali spreminjati. Merkurjeva navezava z Neptunom bo tedaj – skupaj z energijami planetov v Ribah – prinesla nekaj prilagodljivosti in pripravljenosti na dogovarjanje ali vsaj popuščanje.

Ves teden bo Mars v neprijetnem kotu s Saturnom in možnost nesreč ter nasilja, tudi večjih razsežnosti, bo znatna. Predvsem rojeni v tretji dekadi spremenljivih znamenj (ribi, strelec, devica in dvojčka) naj bodo v tem tednu bolj previdni pri korakih in akcijah kot navadno, pa se vse lahko konča dobro. 

Horoskop za teden od 16. do 25. 1. 2017 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Tudi če ne greste samo naravnost, boste vseeno dosegli večino zastavljenega. Ni nujno, da so poti vedno enake in da k cilju vodi samo ena. Največ energije v tem tednu boste namenili poslovnim zadevam. Lahke poti in zgolj zadovoljstva vam pri tem horoskopu ne moremo napovedati, če drugega ne, bo dela zelo veliko ali pa bodo nadrejeni »poskrbeli« za dodatne naloge oziroma oteženje posla, čeprav ni nujno, da so sami »krivi« za to. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu boste želeli nadoknaditi neki zaostanek, vendar čisto gladko to še vedno ne bo šlo. Merkur še ni dovolj hiter in podpirajoč, da bi vam uspelo vse, česar se boste lotili. Zato bo šlo marsikaj bolj na silo. V ljubezni je videti možnost dogovora kot izhod iz nekega daljšega nerazumevanja ali pa srečanje osebe iz preteklosti. Svojega morebitnega nezadovoljstva s čim ne pokažite čisto naravnost, marsikdo je bolj občutljiv, kot se vam zdi. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Zelo pester teden je pred vami. Najprej malo filozofije, potem poskus konkretnih podvigov, pa še malo razglabljanja s kolegi, kako kaj izpeljati, potem še drobec obupa, češ da ne bo šlo … Glede financ je videti precej stroškov, a še več strahu, da vam bo zmanjkalo denarja. Videti je, da v takem primeru lahko računate na domače in njihovo podporo, torej si ne delajte sivih las na zalogo, po drugi strani pa drži, da pot raje zasnujte na majhnih korakih kot pa na velikih pričakovanjih. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Veliko tega je še naprej odvisnega od drugih, sami pa se odločate le za največjo nujo ali pa na silo, zna biti, da tudi narobe, da bi le bil nekakšen rezultat ... Vaši odnosi s sorodniki in/ali sosedi niso najboljši oziroma vsaj eden od teh odnosov bi bil lahko ta teden pereč. Verjetno sta nezadovoljni obe strani, možnosti za kompromis pa ta čas niso videti dobre. Vaše srčne zadeve postajajo zanimive in pestre – veliko informacij in možnosti, a konkretnega bo bolj malo. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V prvi polovici tedna boste bolj siloviti kot običajno, kot bi se vam kam mudilo oziroma bi se iztekal čas za neke možnosti. Konec tedna boste potem zastali in preverili dosežke, morda kaj popravili ali dopolnili, če bi se to izkazalo za nujno. Nevezanim levom se zdaj lahko odpre, morda celo čisto nenadoma. Za tiste ljubezenske zveze, kjer zadeve že dolgo ne potekajo v redu, pa bo počasi prišel čas za slovo. Ta teden je za kaj takega kot nalašč. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Srečali boste nekoga, ki vam bo povedal, katera pot je prava. Skupna energija Lune na eni ter Neptuna in Venere na drugi strani bo v tem tednu vodila k dogovorom o sodelovanju, pri čemer pa pazite, da ne boste prevzeli nase več obveznosti, kot je treba. Pri tem vas bo nemara ovirala prevelika odgovornost ali pa razmišljanje, kaj porečejo drugi, kar seveda ni najbolje. Vaša koža bi morala biti najpomembnejša za vas, pa vse prepogosto ni. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Če vaša pričakovanja ne bodo prevelika, bo za vas pihal dokaj ugoden veter, proti vikendu pa bo več stabilnosti in se boste počutili bolje. Čeprav še vedno stalno na poti, boste v tem tednu bolj določeni, usmerjeni in stabilni; tudi rezultati bodo boljši. Prehod Sonca v Vodnarja izboljšuje tudi vaše možnosti na ljubezenskem področju, vprašanje je le, ali ne boste vsega skupaj jemali malo preveč zlahka oziroma ali ne bodo prevladali kaki interesi nad čustvi. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Mars in Venera sta skupaj v astrološki hiši ljubezni – to pa mora biti nekaj. Če drugega ne, vas bodo ljubezenska čustva preplavljala in vznemirjala bolj kot zadnje čase. Napravite glede tega kak korak, če ne drugega, se prijavite na kak portal in iščite sorodno dušo. Glede financ v tem tednu ne bo nič boljše kot v prejšnjem, toda najpomembneje je, da vas ne zgrabita malodušje in panika, saj so stvari kljub vsemu rešljive, le pravi veter mora zapihati. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V tednu, ko napetosti ne bo manjkalo in se bodo kake težave kazale z veliko strani, boste vi plenili s svojo mirnostjo, skoraj hladnokrvnostjo. Vsak hip boste pripravljeni na izziv, z odgovori, razlagami in navodili, kako ravnati v posameznem primeru, ves čas pri roki. Marsikdo se bo obrnil na vas. Pri financah bo sprva nekaj skrbi, potem bo bolje in lažje, čeprav čas za izobešanje zastav še ni prišel. V ljubezni tako kot zadnje čase – hitro spremenljivo. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Velika večina planetov je na vaši strani horoskopa, kar pomeni, da želite vse narediti sami, vsekakor nočete biti odvisni od drugih. Te »druge« pa v vašem horoskopu trenutno označuje kombinacija več planetov, ki prinaša sume ali nezaupanje vanje ali pa kar oboje. V drugi polovici tedna bodo odnosi nekoliko bolj spravljivi in pričakovati je, da se bodo nezadovoljstvo in visoki toni polegli, s tem pa naj bi se povečale tudi možnosti za vaš uspeh.   

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Kolikor bolj vas bo kdo potreboval, tem pomembnejši se boste zdeli, tako pa se boste tudi obnašali. V srčnih zadevah miru ne bo, na trenutke bo vroče, potem spet hladno in tako naprej. Dinamika v odnosu, predvsem pa veliko fantaziranja, govorjenja v oblakih in filozofije, predvsem konec tedna, ko se Sonce prestavi v vaše znamenje. Precej govora bo te dni o financah. Zdelo se vam bo, da ste za svoj trud premalo plačani, in to boste morali razložiti vsakomur. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če se v tem tednu ne boste sporekli z nadrejenimi, predvsem zaradi različnih pogledov na rešitev nekega problema, potem boste dosegli veliko. V partnerstvu so na vidiku spremembe, nezadovoljstvo se bo počasi nabralo in bolje bi bilo spregovoriti prej kot šele po tem, ko bo že prekipelo. Z dobrim dogovorom, temelječim na prihodnosti, je mogoče rešiti še tako težavne odnose, toda za to morata biti vedno dva – eden nikoli ne more narediti vsega. 

Premiki v tem tednu 

Sonce bo prišlo od 25°59 Kozoroga do 3°07 Vodnarja, v katerega bo vstopilo 19. 1. ob 22.23.  

Merkur bo ta teden prišel od 2°15 do 9°16 Kozoroga.

Venera bo prišla od 13°06 do 19°51 Rib.

Mars bo prišel od 20°47 do 26°03 Rib.

Jupiter bo prišel od 22°25 do 22°49 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 23°00 do 23°44 Strelca.

Uran se bo še vedno premikal zelo počasi (od 20°41 do 20°49 Ovna).

Neptun se bo premaknil od 10°07 do 10°20 Rib.

Pluton bo šel počasi od 17°27 do 17°41 Kozoroga. 

Luna bo 17. 1. vstopila v Tehtnico, 19. 1. v Škorpijona in 22. 1. v Strelca.

Zadnji krajec bo na nebu v četrtek, 19. 1., ob 23.13 na 0°02 Škorpijona.