Nebesna znamenja

Cvetlični horoskop: Tudi v ledenem mrazu bodimo med rožicami

sn
15. 1. 2017, 19.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vsak dan je lahko praznik, če si ga naredimo. In ker obdarovanje drugega dokazano osreči tudi darovalca, kar veselo na delo. Ko zunaj brije mraz, bomo bližnje s cvetjem brez dvoma zelo razveselili.

Profimedia
Pogled na cvetje v ljudeh vedno prebuja prijetne občutke.

Morda že veste, da ima vsako nebesno znamenje svojo najljubšo barvo in mineral, prav tako ima svojo cvetlico. Preberite si in prepričali se boste, da je primerjava med značajskimi lastnostmi posameznih nebesnih znamenj ter videzom, barvo, vonjem in drugimi značilnostmi primernih rož prav presenetljiva.

Vodnar – španski bezeg

Vodnarju, ki se znajde v vsakem položaju, so najljubši različni modri, vijoličasti in zeleni odtenki vode, njegovo cvetje so opojno dišeči španski bezeg, tulipani in hortenzije, torej rastline, ki ljubijo vodo.

Ribi – spominčica

Ribi s smislom za prepoznavanje misli drugih imata radi nebesno modro barvo spominčice, vse modre odtenke, škrlatno in zeleno. Poleg spominčic so njihove rože še lilije, kamelije in narcise.

Oven – mak

Impulzivnemu in neposrednemu značaju ovna so najbližje tople barve sonca in ognja, kot so oranžna, rumena in rdeča, njegova cvetlica je mak, poleg njega še orhideja, lilija in vijolica.

Za večino nebesnih znamenj je vseeno, kolikšna je količina podarjenega cvetja, dve znamenji pa obožujeta šopke: ovna boste razveselili s pisanim, devica pa bo navdušena nad belim.

Bik – vrtnica

Značaju in lastnostim bika, kot sta poštenost in zanesljivost, ustrezajo rožnata, zelena in svetlo modra barva, od rož vrtnica, poleg nje pa še šmarnica in bezeg. 

Dvojčka – orhideja

Značajskim lastnostim dvojčkov, ki imajo radi rumene, bele in modre rože, od vseh cvetlic najbolj ustreza orhideja, pa tudi marjetica, anemona in gloksinija.

Rak – lilija

Občutljivemu raku, ki je včasih lahko vesel, drugič pa zaprt in potrt, so najljubše barve srebrna, bela in zelena, njegova roža je lilija, poleg nje pa še vrtnica, jasmin in gardenija. 

Lev – sončnica

Energiji in volji do življenja, ki so značilnosti leva, se najbolje podajo rumena, oranžna in rdeča barva, njegova cvetlice so sončnica, volčji bob ali lupinus in gladiola. 

Devica – marjetica

Devica s prirojeno željo po popolnosti ima med barvami najraje zeleno, belo, nebesno modro in vijoličasto, njena cvetlica je marjetica, rada pa ima še bezeg, lilijo in zlati dež. 

Tehtnica – vijolica

Tehtnica poskuša doseči ravnotežje in ubranost, njeni osebnosti ustrezajo rožnata, zelena in nebesno modra, njena cvetlica je vijolica, poleg nje pa še vrtnica, potonika in krizantema. 

Dreamstime
Čeprav cvetličarna ni bogato založena, z nakupom za kozoroga ne bo težav. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so namreč navdušeni nad cvetočimi kaktusi.

Škorpijon – perunika

Lastnost škorpijona je, da se ne glede na ovire in tveganje nikoli ne preda. Njegove barve so rumena, rdeča in vijoličasta, njegova roža je perunika, pa tudi še artičoka, pelargonija in dalija. 

Strelec – njivski grah

Strelcu, ki želi imeti vse načrtovano že vnaprej, so najljubše barve oranžna, rumena, škrlatna, modra in zelena. Njegova cvetlica je njivski grah, rad pa ima še barvite marjetice, dalije, nageljni in lilije.

Kozorog – azaleja

Vztrajnemu, zavzetemu in zanesljivemu kozorogu najbolje ustreza azaleja, njegove barve so rumena, modra, zelena in bela, rad ima dolgo cvetoče rastline, kot so narcisa, vijolica, gardenija in kaktus.