Se ljubite s tujcem ali morda s šefom?

Sporočila seksa iz sanj: se ljubite s tujcem ali morda s šefom?

sn
8. 1. 2017, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Najmočnejše sanje so prav tiste, ki so prežete s seksualnostjo – navsezadnje lahko povzročijo celo orgazem in pri moških tudi izliv.

Profimedia
Če dolgo nimate spolnih odnosov, vaša podzavest v sanjah poskuša nadoknaditi zamujeno.

Največ ljudi se spomni prav seksualnih sanj, za kar pa obstaja dober razlog.

Seksualne sanje namreč povzroča povečana kreativnost. Čeprav jih doživljajo ljudje vseh starosti, pa so pogostejše pri ljudeh, starejših od 60 let. Študijo o tem je naredil dr. Ian Wallace, ki verjame, da seksualne sanje niso neposredno povezane z dejanskim seksualnim življenjem posameznika. Dr. Wallace je presenečeno ugotovil, da so tovrstne sanje povezane z ustvarjalnostjo.

Razmislite, kaj se zares dogaja

Če sanjate o tem, da vaš partner seksa z nekom drugim, obstaja možnost, da ste podzavestno začutili znake nezvestobe. Ne obsojate pa samo na podlagi sanj. 

Ko se denimo ljudje upokojijo, se po navadi lotijo hobijev, stvari, ki jih veselijo, kar pozitivno vpliva na možgane in poveča kreativnost, možgani pa nato človeka »nagradijo« s prijetnimi seksualnimi sanjami. Seksualne sanje (če se ob njih počutimo prijetno) večinoma dobro vplivajo na naše zdravje. 

Zanimivi pomeni

Mnogi se sicer nato sramujejo svojih sanj, saj imajo občutek, da so nekako prevarali svoje partnerje. Toda resnica ne bi mogla biti bolj drugačna. Psihiatrinja dr. Debby Herbenick je razložila nekaj najpogostejših sanj in njihov pomen.

Homoseksualne sanje 

Takšne sanje so precej pogoste in ne pomenijo, da ima človek, ki o tem sanja, homoseksualne težnje. Lahko pomenijo močna prijateljska čustva do nekoga, pri moških pa tudi željo po nadvladi te osebe.

Sanje so lahko rezultat seksa, ki vas ne zadovolji

 Stara ljubezen

Tudi če leta ne pomislimo na staro ljubezen, se ta lahko prikrade v naše sanje ne glede na trenutno srečno razmerje. To ne pomeni, da je sanjač še vedno zaljubljen v to osebo. Možgani dejansko lahko procesirajo stare spomine.

–  Sanje o nekom, ki vas v resničnem življenju ne privlači

Tovrstne sanje lahko povzroči jeza, pa tudi druga čustva. Lahko pomenijo, da je sanjač v resničnem življenju na to osebo jezen. Ne pomenijo, da človek globoko v sebi tlači kakšna čustva do osebe.

Profimedia
Sanje, v katerih imate vročo avanturo z znanim človekom, so znamenje, da imate skrivni talent.

–  Sanje o možu/ženi svoje prijateljice/prijatelja

V večini primerov gre za nedolžno podzavestno radovednost. Je tabu, je neprimerno in razburljivo, zato si človek tega podzavestno želi. Tovrstne sanje so še posebej pogoste pri ljudeh, ki so ujeti v seksualno rutino.

Istospolna ljubezen v sanjah lahko pomeni tudi strpnost do drugačnih.

 Sanje o seksu z nadrejenim

Če se ljubite s svojim direktorjem, to pomeni,da ste se začeli vse bolj zavedati svojih sposobnosti in da ste v življenju prišli do točke, ko veste, kaj hočete.

–  Sanje o seksu s prijateljem

Te sanje vam ne sporočajo, da se je zdaj nenadoma med vama razvilo nekaj več, temveč da so vam na njem všeč določene kvalitete, ki bi jih želeli imeti tudi sami. Razmislite, morda je to znak, da jih začnete razvijati še vi.

– Seks s tujcem

Simbolizira neraziskani del vas, del, ki ga ne priznate. Premislite, za kateri del gre, in mu v prihodnosti namenite več časa. Raziščite, kaj se skriva za temi neznanimi čustvi.