Zapisano v zvezdah

Tedenski horoskop: prvi krajec – dober start?

sn
3. 1. 2017, 06.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prvi krajec bi moral biti odlična okoliščina za »prave začetke kar takoj po praznikih«, a bo istočasni Merkur, ki se bo v nedeljo ustavil in bo prav v tem tednu precej kazal zobe, dovolj velika ovira, da marsikomu stvari še ne bodo dobro stekle.

Profimedia
Zakorakali smo v novo leto. Kaj nam bo prinesel prvi teden?

Tudi po novem letu se navajamo na vsakdan, kar nam gre v zadnjih letih precej bolj hitro od rok; kar dober pokazatelj, kako močno smo vpeti v eksistenčne in tem podobne tokove – nekdaj smo vtise pričakovanja novega leta nosili s seboj kar nekaj dlje v leto ...

Prvi krajec bi moral biti odlična okoliščina za »prave začetke kar takoj po praznikih«, a bo istočasni Merkur, ki se bo v nedeljo ustavil in bo prav v tem tednu precej kazal zobe, dovolj velika ovira, da marsikomu stvari še ne bodo dobro stekle. Merkur se bo za nekaj dni celo vrnil v Strelca, kot da bi tam kaj pozabil ... kaki zapleti s pravom, dokumenti, resnico, religijo ali mediji ne bi smeli biti presenečenje. Planeti bodo čez teden sicer tvorili dovolj ustvarjalnih energij, da križem rok ravno ne bo treba sedeti, a pričakovanja vseeno naj ne bodo prevelika. V senci vsega tega se bo Venera preselila v Ribi, kar je zanjo dobro, to pa zna marsikomu polepšati življenje, na primer s kako romantiko ali srčno avanturo, ljubezenskimi upi in razmišljanjem o tem, kako je življenje pravzaprav lepo ...

Horoskop za teden od 2. do 9. 1. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Ovni boste kot navadno startali najhitreje. Prva dva dneva boste še malo nemirni, potem pa boste kar hitro dali od sebe vtis, kot da praznikov sploh ni bilo. V četrtek boste prevzeli iniciativo v nečem, morda bo treba samo spodbuditi še druge k akciji. V partnerstvu bo kar nekaj govora o perspektivah v tem letu; za načrte je čas odličen, realizacija pa naj še malo počaka. V ljubezni nekaj zelo lepega ali po drugi strani razočaranje.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Na delovnem mestu bo že na samem začetku novega poslovnega leta veliko govora o spremembah, ne nujno samo dobrih in obetavnih, a za vas bi lahko bile ugodne. Na vse boste gledali skozi prizmo perspektive in razvoja. Venerino gibanje kaže na nova poznanstva, od katerih bo eno mejilo na ljubezen, le da vi ne boste točno vedeli, pri čem ste. V petek boste zelo občutljivi na vse zunanje dražljaje in reagirali boste prehitro.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Veliko divjanja je videti v vašem horoskopu, tudi poskusov, da bi kar se da hitro vzpostavili vtis osebe, ki obvladuje položaj, po možnosti odpravili kake pomanjkljivosti, ki so še ostale od lani. Tudi če so bili prazniki kar v redu, saj se je dogajalo veliko vsega, boste šli kar radi spet v službo. Vaše ljubezensko življenje se bo za nekaj časa podredilo poslovnim potezam in namenom. To ne pomeni kake krize, le prilagoditve bodo potrebne.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če prazniki ne bi pomenili tudi preveč hitenja, hrupa, energij in ponarejenosti vedenja, bi si jih zlahka zaželeli še več, a raki bi včasih raje imeli nekaj dni miru. Na koncu bosta služba in stari dobri vsakodnevni ritem na neki način kar ugodna za vas, nekaj več predvidljivosti potrebujete in občutka, da obvladujete položaj. V partnerstvu bolj napeto – razčiščevanje odnosov prav med prazniki? Še posebej v petek in soboto se poskusite zadržati, da za sabo ne bi podrli kakega mostu.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Lepo je minilo, zabava, blišč in hrup se umikajo bolj običajnim zadevam, pospraviti je treba in napraviti vtis, da je vse pod kontrolo. Služba bo seveda prišla kot nekaj nujnega, nobenega veselja ob tem ni videti v horoskopu. Posebej vas bo motilo, ker nekateri ne bodo pravočasno ujeli ritma in se bo kaka naloga zato zatikala. Precej dela boste imeli s financami, pa če gre za delanje črte pod lansko leto ali pa načrtovanje podvigov za letos. Vmes bo nekaj zelo dobrih idej. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Device niste kaki posebni veseljaki, ob vsaki zabavi se namreč najde tudi kako delo oziroma obveznost in vi ste seveda vedno zraven, samo da ni nesmiselne porabe časa. Zato so prazniki za vas neka vmesna faza, brez katere pač ne gre, rutina, ki jim sledi, pa za vas ni nekakšna mora, ampak nekaj, kar poznate in vas ne moti. V polju ljubezni se nahaja kar nekaj planetov – ali iščete sorodno dušo ali razčiščujete odnose, se trudite za partnerja ali pa imate vrh glave dela z otroki?

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Če bi se dalo, bi doma ostali še malo dlje kot le teh nekaj dni. Vrnitev v vsakodnevne bitke vas ne bo mikala, precej nasajeni boste, predvsem konec tedna. Čutili boste močno potrebo po tem, da bi bili ljubljeni, vendar sami ne boste sposobni od sebe dajati podobnih čustev. Vaša pričakovanja in spremembe razpoloženja bodo partnerja jezili in morda celo dušili. Uranove povezave niso ugodne, hitro lahko pride do preostrih besed, zato se povlecite raje za kak korak nazaj.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Škorpijoni ste praznike najverjetneje preživeli drugače kot drugi. Zna biti, da ste se v družbi in na zabavi spraševali, kdo od vseh teh razigranih ljudi je v resnici vaš prijatelj in kdo ne. V ljubezni se odpirajo vrata, Venera prinaša ugodne energije, Mars pa sočasno postavlja nekoliko višje zahteve, zato ne boste zadovoljni čisto z vsem. V komunikaciji boste imeli glavno besedo in vsem razložili, kaj delajo narobe. Kak osebni napredek vas v tem času ne bo zanimal, kar zadovoljni boste s seboj.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Merkur prinaša nove možnosti in dogodke, precej tega se bo z novim letom spremenilo, in to na bolje za vas. Denar seveda še vedno ne bo letel skupaj, vendar ga za sproti ne bo zmanjkalo, to pa je za vas čisto dovolj. Merkurjeva vrnitev v vaše znamenje pomeni večji osebni angažma, vendar raje večino opravil postorite v prvi polovici tedna, ker se bo potem že počasi ustavljal in naredil še več težav kot navadno, uvideli boste, da ste zamudili nekaj stvari.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Globoko v sebi se ne morete sprijazniti s tem, da niste dosegli ciljev, ki ste si jih zastavili, zaradi česar se vas lahko polasti malodušje. Hoteli boste čim več nadoknaditi, drugi pa ne bodo razumeli, zakaj kar takoj taka ihta. Merkurjevo vrtenje pri začetku vašega znamenja bo sicer prineslo veliko razmišljanja o sebi in lastnih zmožnostih. Kar kmalu po novem letu se bo nekaj odprlo v financah, zna biti, da boste kaj preprodali ali pa bo kak denar prišel še s strani.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Z novim letom se tudi pri vas začne drugačen čas, neugodno obdobje bo kmalu pozabljeno. Čisto res je sicer, da »dobri stari« ne boste še nekaj tednov (dokler se v vaše znamenje ne preselita Sonce in Merkur), toda dogajati se bo le začelo, in ker ste vodnarji navadno okretnejši od drugih, boste že v samem začetku v prednosti. Poskusili boste vzdrževati neka prijateljstva iz prazničnih dni in ugotovili, da nima smisla, saj je šlo le za razigranost tistega vzdušja.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Čeprav prvi delovni dan na vas še ne bo mogoče računati, saj boste med vsemi znamenji najbolj vzdrževali praznično navdušenje, se boste izkazali, ko bo nekomu treba pomagati ali se žrtvovali zanj. Že na začetku tedna sledi pregled financ in »trden načrt«, da bo zdaj vse drugače. Podobno bo z različnimi obljubami, ki ste si jih izrekli v teh dneh, pa naj gre za varčevanje, prehrano ali hujšanje. Bomo videli, koliko časa vas bo držalo …

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 11°43 do 18°52 Kozoroga.  

Merkur bo retrogradno prišel od 2°12 Kozoroga do 28°52 Strelca, v katerega bo vstopil 4. 1., konec tedna se bo ustavil pred obratom v direktno smer.

Venera bo prišla od 28°31 Vodnarja do 5°57 Rib, v katere bo vstopila 3. 1.

Mars bo prišel od 10°14 do 15°31 Rib.

Jupiter bo prišel od 21°14 do 21°54 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 21°28 do 22°15 Strelca.

Uran se bo direktno premikal tako počasi (od 20°33 do 20°36), da bomo to komaj kaj zaznali.

Neptun se bo premaknil le od 9°45 do 9°55 Rib.

Pluton bo šel počasi od 16°58 do 17°12 Kozoroga.

Luna bo 2. 1. vstopila v Ribi, 4. 1. v Ovna, 6. 1. v Bika in 8. 1. pozno zvečer v Dvojčka.

Prvi krajec bo na nebu v četrtek, 5. 1., ob 20.46, na 15°40 Ovna.