Astro

Tedenski horoskop: Veliki planeti krojijo dogodke

sn
19. 12. 2016, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred nami je dinamičen teden, v katerem bo dosti možnosti za vse tiste, ki se prebijajo in hitijo pospravljat in zaključevat, kar je še mogoče, a tudi za aktivnosti z drugega konca spektra.

Profimedia
Konec tedna bo energetsko zelo močan, saj se bosta v natančna aspekta postavila Saturn in Uran.

Težavni kombinaciji Urana, Jupitra in Plutona se tokrat namreč pridružuje tudi Merkur, kar sicer ni nič posebnega zanj, ker je navadno hiter v prehodu, a tokrat se bo ravno v družbi Plutona obrnil na peti in bo zato praktično ves teden spodbujal delovanje tega T-kvadrata, ki pa ne more biti ugodno ... Konec tedna bo energetsko zelo močan, saj se bosta v natančna aspekta postavila Saturn in Uran (nedelja, ugodno in tvorno) ter Jupiter in Uran (naslednji ponedeljek, neugodno, živčno). Ker to niso majhni planeti, se bo kasneje izkazalo, da so nekatere poteze v teh dneh zelo pomembne in dolgoročne. Tudi v življenjih posameznikov. 

Horoskop za teden od 19. do 26. 12. 2016 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars prehaja v Ribi, kar pomeni zmanjšanje moči in prodornosti ali pa vsaj aktivnost na drugačen, manj energičen način. Ovnom je treba zato že kar na začetku svetovati, naj v tem tednu malo ustavijo konje. Saturn bo tokrat ponudil trajnejše rešitve, do katerih pa se ne bo dalo priti na mah. Ni vam treba izkoristiti prav vseh priložnosti, pustite kaj tudi drugim … Merkurjeva retrogradnost bo za vas problematična samo prvih nekaj dni, sicer pa je to čas za zaključevanje in postopno pripravo na praznike.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Ob spoznanju, česa vsega niste naredili v tem letu, boste pomislili, da bi kaj nadoknadili na lahek način ali po bližnjici, vendar to ni dobro, ker danes nič več ne ostane skrito. V srčnih zadevah se bo nekaj meglilo ali pa lomilo, pričakovanja so bila drugačna, ne boste vedeli, kako se odzvati. Merkurjev obrat na neprijetnem mestu vam bo vsaj v prvi polovici tedna prinesel trmo in dogmatizem, recimo v slogu »tako ali pa nič,« potem pa boste to popravljali ... 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Končno en teden, ki bo naporen tudi za dvojčke! Koga vse boste srečali, komu vse se boste klanjali in mu čestitali ter si izmišljali izgovore, zakaj vas ni bilo okoli celo leto … No, dogajalo se bo seveda veliko tega, povsem po vašem bi bilo, če bi ta srečanja poskusili nekako izkoristiti. V ljubezni ni videti kake trdnosti, vaša načela pa bodo prej bolj lahka kot kamnita, zna biti, da vam bodo več pomenili prijatelji in družba ali pa boste kje srečali koga, ki vam bo polepšal dan, doma pa ... 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Podobno kot ovni bi se tudi raki lahko odločili malo povleči nazaj, saj vam vsa ta gneča in voščila in prenarejanje ne bosta dajala niti dobrega občutka niti izpolnitve. Zaprite se v krog družine in vrzite kake kocke ali karte, po želji si privoščite monopoli, ki je prav rakom pisan na kožo … Kopica dela bo po praznikih enako velika, tudi če zdaj poskušate vse narediti. V razmišljanju o poslovnih korakih v naslednjem letu boste ta teden verjetno prišli do kake zelo pomembne, morda celo ključne odločitve. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Za Leve je predpraznični čas po eni strani odličen, saj se da v teh dneh blesteti kot redkokdaj, po drugi strani pa je preveč vaše energije in časa namenjenega drugim, na primer otrokom, sorodnikom, znancem, ki so naenkrat vsi na ulicah kot mi, in podobno. Ljubezenske in zakonske zadeve bodo te dni potekale dobro, načrtovali boste praznike in nakupovanja in imeli dober občutek, da ste v gnezdu sprejeti in cenjeni. No, z ene strani res tudi zaradi denarnice, a kdo bi zameril otrokom ... 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V službi bo tako kot vsako leto: polovica ljudi je že izpregla in razmišlja o barvi ter zvoku petard, vi pa imate tisti nezmotljivi in obremenjujoči občutek, da bo šlo vse v maloro, če ne bo kdo opravil vsega tako, kot je treba … Kot da bi sistem cenil to vašo prizadevnost! Ker ne znate iti iz svoje kože, boste divjali z enega konca na drugega in verjetno naredili vse, kar je bilo treba, pri tem pa poskrbeli za hudo živčnost vse svoje okolice. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Saturn kot »izhod« iz neugodnih planetarnih položajev predlaga, da malo omejite po eni strani družabno življenje in stike ter po drugi strani stroške, da po praznikih ne bi bolela glava. Ker imate ob sebi mladino, ki teh težav ne čuti, vam ne bo enostavno. Verjetno se boste povlekli nazaj in »praznične dolžnosti« opravili korektno, za svoje notranje ravnotežje pa si boste mislili svoje in se ubadali s konjičkom, »za katerega nikoli ni dovolj časa.« 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V službi boste naredili tisto najnujnejše, vse drugo lahko počaka. Če kdo tega ne bo hotel razumeti, boste pokazali malo na druge in si ne belili glave. V družbi boste plenili in imeli morda celo najbolj izpostavljeno vlogo. Naposlušali se boste vseh mogočih zgodb, potem pa odprli ušesa, da se vse izkadi, in odšli domov. Ob vsem druženju in voščilih boste spoznali, da prijateljstva niso več tisto, kar so bila, čas se je zelo spremenil. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Pravo razpoloženje za strelce! V družbi boste spet plenili z dovtipi, nasveti in intelektualnimi rešitvami, prejemali boste odlične povratne informacije in se počutili sprejeti in zaželeni. Prazniki nam dovoljujejo malo pozabiti na vsakdanje skrbi in strelci si tega ne boste pustili reči dvakrat. Vse, kar bo treba še opraviti, boste naredili s poudarjenim žarom, da bi le bili čim prej prosti … V ljubezni ne bodo pihale dobre sape, vzdržujte odnos, ki vam je všeč, in pustite probleme za kdaj drugič, če se le da. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Resnost in odgovornost, ki vas nikoli ne zapustita, vas silita v skrb, da bi vse potekalo v redu, še na novoletni zabavi boste ostali trezni, če bi bila potrebna kakšna intervencija. Sprostiti se, kaj je že to? Merkurjev posebni položaj vam v tem tednu naroča ustaviti se in si vzeti čas zase, le poslušajte ga. V drugi polovici tedna boste srečali stare prijatelje, obudili veliko spominov in ob tem pozabili na vsakdanje težave. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Tudi če Uran in njegova družba napovedujejo naporen, dinamičen in prehiter teden, se boste imeli vodnarji ob tej priložnosti dobro. Konec dober, vse dobro, bo vaše tokratno vodilo. Več časa kot navadno boste preživeli s seboj, morda v razmišljanju o trenutnem položaju, morda boste delali črto pod leto, ki se končuje, retrogradni Merkur omogoča, da to naredimo kvalitetno in koristno, z veliko spoznanji, ki nam bodo prišla še kako prav. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Lučke, veselje, smeh, pričakovanje, darila … če bi tisti zgoraj poskrbeli še za kaj snega, bi to vsekakor bile prave sanje. Koliko pozornosti in lepih stikov je v zraku v tem času, koliko tistega, za kar skozi vse leto nimamo časa! Ne bodite preobčutljivi ali preveč kritični do vsega, kar bo izrečeno v tem času, večina besed ne bo mišljenih povsem resno, zakaj bi se vznemirjali. Po novem letu bo dovolj časa tudi za to ... Venera v odličnem položaju za vas prinaša možnost nove, za začetek malo skrite ali idealizirane ljubezni. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 27°27 Strelca do 4°35 Kozoroga, v katerega bo vstopilo 21. 12. ob 11.43.  

Merkur se v ponedeljek obrnil na 15°06 Kozoroga v retrogradno smer in se vrnil na 11°08.

Venera bo prišla od točno 13° do 20°51 Vodnarja.

Mars bo prišel od 29°40 Vodnarja do 4°57 Rib, v katere bo prestopil 19.12.

Jupiter bo prišel od 19°34 do 20°27 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 19°51 do 20°40 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 20°36 do 20°33 Ovna.

Neptun se bo premaknil le od 9°28 do 9°36 Rib.

Pluton bo šel počasi od 16°30 do 16°44 Kozoroga. 

Luna bo 21. 12. vstopila v Tehtnico in 23. 12. v Škorpijona.

Zadnji krajec bo v sredo, 21. 12., ob 2.55 na 29°38 Device.