S kom prijateljuje sonce?

Vladar neba in vir življenja

sn
18. 12. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sonce je generator življenja in gonilna sila vseh dejavnosti. Astrologi ga imenujejo Osebnost, kar pomeni, da je bistvo človeka in predstavlja duha.

Dreamstime
Sončeva magnetna polja dokazano vplivajo na dogajanje na Zemlji

Duh pa je nekaj božanskega, kar je prav v vsakem živem bitju in označuje povezanost z izvorom svetlobe.

Prav tako Sonce predstavlja ustvarjalno sposobnost posameznika in njegovo osnovno zdravstveno stanje. V Soncu se skriva tudi volja do življenja.

Mitološki pomen Sonca je poln nasprotij. Kelti so ga pojmovali kot žensko, v vseh drugih civilizacijah pa predstavlja moškega, boga, junaka, z imeni Oziris, Helios, Apolon …

Sonce je plinasto nebesno telo, njegova površina nikoli ne miruje – je nenehno goreča materija, s katere tisoče kilometrov naokoli, globoko v vesolje, nenehno brizgajo ognjeni gejzirji. Sonce je zvezda, saj ima lasten vir svetlobe.

Dobro in slabo

Kadar je Sonce dobro aspektirano, krepi vitalnost, prinaša uspeh, notranje ravnotežje in zdravje, daje pa tudi bister um, ustvarjalnost, umetniške sposobnosti, priljubljenost, pogum in ogromno energije. Prav tako prinaša optimizem in sposobnost spreminjanja, krepi zdravje, omogoča hitro odločanje ter daje izvirnost, poštenost, globino, ambicije, resnost in privlačno osebnost.

Negativni Sončevi aspekti so vzrok samouničevalnih nagnjenj, ekscentričnosti, pesimizma, težav s starejšimi ljudmi, nagnjenja k debelosti, napadalnosti, izumetničenosti, notranjih konfliktov in težav pri komuniciranju, poleg tega slabijo vitalnost.

Ljubezen in drugo

Njegovi najbolj priljubljeni dragi kamni so rubini, diamanti in tigrova očesa, njegova kovina pa je – kaj drugega kot – rumeno bleščeče se zlato.

V ljubezni Sonce predstavlja moč in pomeni točko, skozi katero se kažejo vse druge aktivnosti, ljubezenski odnos pa napolni s toplino, humorjem in celovitostjo.

Poklici, katerih pokrovitelj je Sonce, so polni avtoritativnosti in dostojanstva, sem spadajo princi, kralji, sodniki, verski in duhovni vodje, v njegovem varstvu so tudi draguljarji, zlatarji in bankirji.

Živali, v katerih se skriva Sonce, so levi, čebele in orli, med rastlinami pa so mu pri srcu riž, mak, sončnice, žafran, kamilica, cimet, limona, oreh in palme. Njegov dan v tednu je nedelja, številka pa ena.

Neposreden vpliv

Kakšna so torej nebesna znamenja pod vplivom Sonca?

Ovni – odločni, trmoglavi, prenagljeni, ambiciozni

Bik – posesivni, trmasti, odločni, skrbni, metodični

Dvojčki – površni, bistri, nestanovitni, logični, razumski

Raki – imajo bujno domišljijo, pogosto jih tarejo skrbi, so muhavi

Levi – zelo ustvarjalni, zavzeti, vitalni

Device – praktične, natančne, živahne, kritične

Tehtnice – neodločne, lenobne, pravične

Škorpijoni – ljubosumni, strastni, prodorni, analitični

Strelci – zanesenjaški, gostobesedni, nestanovitni, nepotrpežljivi

Kozorogi – godrnjavi, preudarni, metodični, imajo nenavaden smisel za humor

Vodnarji – izvirni, idealistični, družabni, klepetavi, vsiljujejo svoje ideje

Ribe – nesebične, polne domišljije, ustvarjalne, občutljive