Tedenski horoskop: nove zamisli, lepi nameni

sn
28. 11. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred nami je teden raznolikih energij, tako ustvarjalnih kot tudi napetih, precej podobno kot že večkrat v zadnjem času.

Profimedia

Planeti v Strelcu nas bodo navdajali z optimizmom in občutkom, da bo šlo – četudi morda malo počasneje, kot bi si želeli, ali pa kasneje – na bolje, realnost pa nas bo »obdarjala« s kratkimi stiki, nasprotovanji, odločitvami »zaradi višjih ciljev« in podobno. Venerino druženje s Plutonom, in to hkrati še v neugodnih povezavah, bo zviševalo raven ljubosumnosti in zavisti, kar pa bo čez teden uplahnilo in se bodo odnosi lahko izboljšali. V drugi polovici tedna bomo razmišljali zelo konstruktivno, konec tedna bo celo prinesel nove zamisli in lepe namene za naslednji teden.

Horoskop za teden od 28. 11. do 5. 12. 2016: 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Zelo hitri boste z besedami, kot da bi bili strelec, boste urno postrelili vse puščice, pa naj zadenejo pravi cilj ali ne. Jupitrove in Uranove povezave bodo prinesle prehitre ocene in nekaj nemira ter pretiravanja, pazite, da vas pri odločitvah ne bo gnala predvsem kljubovalnost, ker lahko s tem napravite več škode kot koristi. V ljubezni se megla dviga, odnosi bodo bolj jasni, možna je tudi odločitev o poroki ali kaki drugačni utrditvi odnosa.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V odnosih z drugimi boste spet spravljivi, le čustva vam znajo tu in tam ponagajati s prehitrimi reakcijami. V srčnih zadevah bo veliko sanj in lepih želja, v objemu ljubljene osebe boste lahko pozabili na vse ostalo okoli sebe, tudi na težave. Vračajte dobro z dobrim in dobro si boste postlali tudi za naprej. O financah boste razmišljali v smeri, kaj bi lahko naredili z njimi, in iskali informacije o borznih vrednostih in trendih. Morda celo dobite kak denar vrnjen ali pa boste kaj zadeli na lotu.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Vaša prodornost in agresivnost – dvojčkom primerno predvsem verbalna – bo tokrat pripeljala do nekaj odprtih konfliktov, ki pa bodo vodili k rešitvi težav in posledično boljšim odnosom, ko se bodo strasti malo pomirile. V ljubezni bo nekaj videti prelepo, da bi bilo res, razlog verjetno tiči v tem, da gre komunikacija po načelu »pokvarjenega telefona«. Vsaj v prvi polovici tedna boste zelo občutljivi na to, če gre drugim finančno odlično, vam pa ne.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Doma stvari ne bodo šle tako, kot ste mislili, da bodo, in ker ne boste imeli kake rešitve pri roki, boste kar precej živčni. A vedite, da ob čakanju na rešitev, ki bi prišla sama od sebe, še nekaj tednov ne bo nič bolje; treba bo zavihati rokave in delati ali pa se opogumiti in priti na dan z besedo. V ljubezni bo v vaših mislih bolj telesni vidik kot romantika ali varnost, pa tudi denarni aspekt se bo malo vmešaval, morda celo kot razmišljanje v stilu, ali se mi to splača ali ne ...

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekatere probleme boste poskušali rešiti na silo, ni videti, da bi si naredili škodo, le interesov svoje okolice ne spreglejte. V ponedeljek, petek in soboto boste poteze vlekli s presenetljivo previdnostjo, s tem tudi malo počasneje kot sicer. V ljubezni je videti ugodno mešanico resnosti in odgovornosti, prilagodljivosti in prijetnosti ter vznesenosti in romantike. To je odličen čas tako za novo zvezo in osvajanje kot za lepa razmišljanja o tem, kako obstoječe partnerstvo narediti še boljše.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Iskanje samo varnih variant se v tem tednu ne bo obneslo, treba bo tudi tvegati ali pa se boste morali odločiti ob premalo informacijah. Obstaja tudi možnost, da boste sumili, da nekateri podatki, ki ste jih pridobili, niso pravi – huda reč za devico. V srčnih zadevah bodo v prvi polovici tedna pričakovanja prevelika, možni so pritiski in celo grožnje o koncu zveze. Kasneje se bo to pomirilo, zato je bolje »reševati ladjo« v petek ali soboto kot v ponedeljek ali torek.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Največji poudarek tega tedna bo na odnosih, pa ne samo ljubezenskih. Veliko bo sprememb, razmišljali boste o tem, kako se obrniti, da bi bilo za vse prav. Ob tem boste marsikomu spregledali kako napako, ne da bi pomislili, da se vam to lahko slabo obrestuje. Tudi zaljubljene tehtnice bodo ta teden najbolj zasanjano hodile okoli, svet bo samo lep. To bo odličen teden tudi za šolarje in študente, opravijo lahko tudi najtežje izpite in preizkušnje.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Marsovo gibanje govori o energičnosti, prodornosti in učinkovitosti, vaša prizadevanja pa ne bodo toliko usmerjena naprej, ampak v dokončanje nečesa, kar že dolgo traja ali pa je dlje časa čakalo na vrsto ... Pri tem boste uspešni, ne pa tudi prijetni za druge – ne boste hoteli dopustiti, da se take zadeve še vlečejo naprej. Malo več pozornosti boste tokrat namenili zunanjemu videzu. V ponedeljek, petek in soboto boste zelo občutljivi na vse zunanje dražljaje.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V tednu tako raznolikih planetarnih energij imate strelci veliko možnosti, s tem pa tudi kar nekaj dilem. Morda mislite, da za vas ni meja, saj vam gre večina vsakdanjih stvari dobro od rok. Pazite se premalo premišljenih besed, predvsem pa drobnega tiska, ta vam zna povzročiti glavobol. V družbi boste plenili z duhovitostjo, a ne bodite preostri do tistih, ki ne dosegajo vaših standardov, kajti od vas se lahko odvrnejo njihovi prijatelji, ki so morda tudi vaši.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

V službi bo veliko dela, tudi takega, za katerega imate občutek, da ni nujno in da ga opravljate bolj zaradi forme ali pa »nekih višjih potreb«, vse skupaj pa ustvarja dodaten pritisk. V ljubezni bodo prisotne zelo močne in tudi izključujoče energije – si ali nisi, me ljubi ali me ne ljubi? Hočem vse ali pa nič in podobno. Držite se raje malo nazaj ... Trije planeti v Strelcu vas opozarjajo, da najdite v dnevu tudi kaj časa zase, za počitek in spanje, sprostitev.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Marsove povezave vam odpirajo vse več možnosti, po drugi strani pa vas napajajo z energijo, da bi lahko naredili čim več tega, kar je zamišljeno. V srčnih zadevah se odnosi odpirajo na bolje, še vedno pa zahtevajo resen pristop in odgovornost, ta pa se bo v drugi polovici tedna z nekim dogodkom ali pa spoznanjem še malo povečala. Pri financah je ta teden možen neki spregled, zato bodite zelo pozorni na svoje poteze in denarnico.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V tem tednu lahko naredite »vse«, saj je Jupitrovo gibanje ugodno za vas, a kaj, ko je z vodo vedno tako, da se razlije, kadar ima pač možnost, tja, kamor se njej zdi, ne pa, kamor je bilo predvideno. Se pravi, ko imate enkrat občutek, da »zdaj pa lahko«, greste preveč v širino ali pa s preveč sreče in polno pretiravanja, čeprav z zanosom. V drugi polovici tedna boste zelo razumevajoči in sočutni, radi bi, da bi bilo celemu svetu lepo, kar je nekaj izvrstnega, toda kdo bo poskrbel pa za vas? Imate zase tudi kak košček pozornosti in časa?

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 6°08 do 13°14 Strelca.  

Merkur bo prišel od 23°01 Strelca do 2°47 Kozoroga, v katerega bo vstopil 2. 12.

Venera bo prišla od 18°41 do 26°54 Kozoroga.

Mars bo prišel od 13°52 do 19°07 Vodnarja.

Jupiter bo prišel od 16°18 do 17°28 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 17°22 do 18°12 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 20°58 do 20°48 Ovna.

Neptun se bo direktno premaknil od 9°15 do 9°18 Rib in bo še kar nekaj časa zelo počasen.

Pluton bo šel počasi od 15°51 do 16°03 Kozoroga.

Luna bo 29. 11. vstopila v Strelca, 1. 12. v Kozoroga in 3. 12. v Vodnarja.

Mlaj bo v torek, 29. 11., ob 13.17 na 7°43 Strelca.