Pogled naprej

Tedenski horoskop: Rešitev prinaša sonce v strelcu

wy
21. 11. 2016, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

To bo eden od tednov, ki nam ne bo všeč; v zraku je veliko težavnih povezav, zaradi katerih bomo opazili vse nepravilnosti. Motili nas bodo pokvarjenost sveta okrog nas, pomanjkanje odgovornosti in premajhni rezultati glede na potenciale in vire, ki so na voljo.

Profimedia
Sončev prihod v Strelca bi moral prinesti kaj odličnega ali vsaj razbremenjujočega.

Mars prinaša odličen ventil ali izhod iz zagat, toda če naj bi nam kaj prišel prav, moramo biti pogumni, ne le čakati, kaj se bo zgodilo oziroma kdo bo kaj naredil. Merkur se bo ta teden srečal s Saturnom, kar pomeni resnejšo in konstruktivno komunikacijo brez veliko naprezanja ali lahkomiselnosti, skupaj pa bosta imela lep trigon z Uranom, kar nam lahko prinese kak nov princip, podjetnost ali idejo, ki bi jo bilo dobro razviti v prihodnje. Sončev prihod v Strelca bi moral prinesti kaj odličnega ali vsaj razbremenjujočega, a bo za to treba nekaj dni počakati, da se ugodno poveže z drugimi planetarnimi energijami in nas neha navdajati z egom.

Horoskop za teden od 21. do 28. 11. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se je otresel neugodnih povezav in omogoča dobro načrtovanje in pogled naprej, na neraziskana področja. Če si boste upali in pri tem morda kaj tudi tvegali, lahko v tem tednu naredite ogromne korake naprej. V ljubezni je videti nekaj preobčutljivosti, a v drugi polovici tedna bodo pihale resne in zelo ugodne sape, razumevanje in skupno preživljanje časa bo v obojestransko zadovoljstvo, kot nekakšen pobeg pred napornim vsakdanom.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu marsikaj ne bo odvisno od vas, treba se bo prilagoditi razmeram. Pričakovanja, ki se ne izpolnijo, biki pogosto poskušate nadomestiti z materialnimi dobrinami. Tokrat bolj na račun drugih, recimo skozi kredite, obračanje denarja, skupne dohodke, zavarovalnine in podobno. Preusmerjanje energije na poslovne poteze in službene dogodke vam lahko prinese tako uspeh v karieri kot notranji mir, saj bo na drugih področjih ta teden veliko napetosti.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Dvojčki boste v tem tednu cveteli, saj potrebo po prilagajanju razumete kot možnost za povečano in pospešeno komunikacijo. O čem vse se je nujno pogovoriti! V sredo in četrtek se boste izkazali z ustvarjalnostjo, ta dneva pa sta dobra tudi za srčne zadeve, morda za kako spremembo v odnosu ali pa za začetek nove zveze. V partnerstvu oziroma zakonu je čas za konkretna dejanja in dogovore, odlično vam bo šlo, saj bosta oba za stvar.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Vsakogar bo zmotila čustvenost v odnosih, tudi tistih, ki predvsem zahtevajo trezen razmislek o prihodnjih korakih. Morebitna ohladitev v partnerstvu ali odnosih s starši vas bo prizadela, druga stran pa bo razmišljala bolj o jutri kot o trenutnih težavah. Ne istovetite vsega okoli sebe z denarjem, poleg tega pa ne bodite preveč natančni v besedah in formulacijah, včasih je bolje narediti kaj bolj po domače. V ljubezni boste iskali globino in predanost.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekoliko čuden teden je pred vami – vse je napeljano tako, da bi lahko zablesteli in poželi pohvale za svoje sposobnosti, a se boste namesto tega znašli sredi nenavadnih in nerazumljivih odnosov, ki se jim ne bo dalo izogniti, in zaradi njih lahko celo padete v slabo luč. Ne reagirajte premočno, da ne bi poslabšali stanja. Ljubezensko in partnersko področje sta edini polji, kjer bi ta teden stvari morale teči bolje; veliko truda boste vložili v to in bili tudi zadovoljni z odnosi.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Prva polovica tedna bo za vas nekakšen »prosti tek«, česar se boste lotili, ne bo šlo, a prav tako ne boste našli razloga za to. Potem se bo naenkrat premaknilo in proti koncu tedna je videti veliko gibanja, komunikacije in uspešnih korakov. Poskušajte biti konstruktivni in dopustite drugim možnost napak ter jim raje svetujte, kako jih popraviti, kot pa da samo dajete ocene. Z denarjem bo šlo dobro, če pričakovanja ne bodo prevelika.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Jupiter se v vašem znamenju nikakor ne more otresti slabe družbe in vplivov, zato vam ne uspeva doseči niti miru niti dobrega občutka. Vzemite si čas za temeljit premislek, ki lahko reši marsikatero težavo, preden vas zajame panika zaradi kopice nalog, ki so pred vami. Vaši poslovni ali zasebni partnerji bodo imeli dobre ideje, a jih verjetno ne bodo znali dobro razložiti. To je odlična niša za vas, na ta način lahko izboljšate svoj položaj.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Po nekaj dobrih rezultatih se boste po vikendu posvetili tudi drugim, predvsem svojim bližnjim oziroma njihovim interesom. Sposobnost učinkovitega reševanja težav bo v sedanji zapleteni in dokaj duhamorni atmosferi pomenila pravi svetilnik za ljudi, ki so vam blizu. Marsikdo zlepa ne bo pozabil vaših zaslug iz tega obdobja. Ta teden je tudi odličen čas za prevetritev in prestrukturiranje financ ter resne načrte, kako z njimi v prihodnje.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Ob kar nekaj planetih v vašem znamenju bi lahko logično pomislili, da bi vam vse moralo iti kot po maslu. Zadnji krajec v ponedeljek lahko prinese zastoj ali manjši padec nekega pričakovanja, kar vam bo dalo misliti, še posebej če bodo težave nastale zaradi popuščanja nekomu. Ne dajte se zmesti, v nekaj dneh bo vse jasno in spet boste obvladali položaj, dobro se bo izteklo. V ljubezni je možen zaplet zaradi sumničenja, na nekaj morda niste bili pozorni.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Jupitrove povezave kažejo na velika pričakovanja, bodisi vaša lastna bodisi nekoga drugega do vas, vi pa ne boste čisto prepričani, ali to lahko izpolnite ali ne. Venerin položaj glede na Jupiter dovoljuje razlago, da boste poskušali narediti nekaj mimo pravil ali pa bo to isto od vas pričakoval kdo drug. V ljubezni so čustva ta čas močno pretirana, tudi do izbruha lahko pride, zato poskrbite za zmanjšanje napetosti, morda s športom, z jogo, ne dovolite, da se nabere preveč tega ...

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaše ideje lahko pridejo do izraza, dobro povezani Mars vam daje možnost izboriti se zase in za svoj prav, tudi če gre za velike težave ali zaplete; vi jih lahko rešite, saj niste obremenjeni ne s preteklostjo ne z občutljivostjo za težave drugih. Ker je vaš Uran trenutno v tretji hiši (komunikacija), si poiščite nekoga, ki bo vaša povezava s tistimi, ki odločajo. Za sentiment v tem tednu ni prostora, to pa je za vodnarje pravšnja formula za uspeh.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Čisto mogoče je, da boste službo in z njo povezan osebni status vzeli preresno; drugi tega ne počno tako zavzeto. Bolje bi bilo, če bi sebe projicirali na jutri, torej v smislu razmišljanja, kam vas vodi pot, ne pa kaj vse je trenutno narobe. Tako porabljena energija se bo kmalu obrestovala, ogroženost pa niti najmanj. Poslovne ideje, ki bi jih predstavili ta teden, bi bile lahko odlično sprejete, vendar morajo biti tudi odlično pripravljene.

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 29°03 Škorpijona do 6°08 Strelca, v katerega bo vstopilo 21. 11. ob 22.22.  

Merkur bo ta teden prišel od 12°41 do 23°01 Strelca.

Venera bo prišla od 10°25 do 18°41 Kozoroga.

Mars bo prišel od 8°39 do 13°52 Vodnarja.

Jupiter bo prišel od 15°03 do 16°18 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 16°34 do 17°22 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 21°22 do 20°58 Ovna.

Neptun bo krenil direktno (na 9°15 Rib), vendar njegov premik naprej po nebu z Zemlje ta teden še ne bo opazen.

Pluton bo šel počasi od 15°40 do 15°51 Kozoroga.

Luna bo 21. 11. vstopila v Devico, 23. 11. v Tehtnico in 26. 11. v Škorpijona.

Zadnji krajec bo v ponedeljek, 21. 11., ob 9.32 na 29°28 Leva.