Astro

Horoskop za teden od 14. do 21. novembra

S.N.Č.
14. 11. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Potem ko se je Saturn bolj ali manj že otresel povezave z Neptunom, ki nas je (v obliki razočaranj, prizemljitev in padanja standardov) pestila večji del leta 2016, začenja novo povezavo, tokrat z Uranom in za spremembo v dobri smeri.

Profimedia
Motila nas bo odsotnost vsakršne empatije, ampak počasi se bomo tega že navadili, ali ne?

Ta dva namreč prinašata možnost sprejemanja novosti in sprememb na konstruktiven in še vedno nov način, tako sprejete spremembe pa postanejo trdne. Enega od vrhov sodelovanja bosta dosegla konec decembra, a se bosta srečevala in sodelovala še lep del leta 2017. Vsekakor z njuno pomočjo lahko spreminjanje sveta gledamo v vsaj malo bolj optimistični luči, ne glede na to, da nobenega od njiju ne moremo imeti za prijetnega in prijaznega ...

Ta teden se bo začel z veliko napetosti, neprilagojenostjo, ki jo bo v ponedeljek povzročila polna luna s kar nekaj neugodnimi povezavami, a bo vpliv tudi zelo hitro minil. Malo več previdnosti, pa ne bo velike škode. Motila nas bo odsotnost vsakršne empatije, ampak počasi se bomo tega že navadili, ali ne? 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vaš Mars je ta čas v odlični družbi, usmerjeni boste k rezultatom in čimprejšnjemu učinku, istočasno pa deluje povezovalno, tako da ne boste sami za vse. V tem tednu lahko zasedete vodilni položaj ali pa si vsaj močno dvignete ugled, le preveč osebno ne jemljite besed, ki letijo okrog vas. Za srčne zadeve bo boljši čas konec tedna, ko se bo Venera »spoprijateljila« z nekaj drugimi planeti, na začetku tedna namreč deluje čisto sama. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Biki boste v tem tednu malo razpeti med skrajnostmi, saj bo začetek tedna marsikaj postavil v odnos »ali ti ali jaz«, vi pa boste ob tem vse jemali zelo čustveno in preresno. Kaj bi šele bilo, če bi vas kdo celo kritiziral ... Že sreda bo prinesla obilo stabilnosti in vaša pot bo jasna, pa tudi ne boste se ustavili čisto za vsako malenkost. Marsov položaj je za vas odličen, s pametno porabo energije lahko naredite veliko, ne da bi se preveč utrudili. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Če se da kaj doseči samo s komunikacijo ali prelaganjem odgovornosti na druge, boste v tem tednu spadali med bolj uspešne, v trenutku pa, ko boste morali praktično pokazati, kaj zmorete, se boste ali izgovarjali ali celo izgubili. Začetek tedna bo za vas naporen, občutek zvezanosti rok ali celo nemoči boste morda dojemali tako, kot da bi bila vsa vrata zaprta. V ljubezni je videti hitrico in lahkomiselnost, žal ta način ni samo prehoden, držal se vas bo dlje časa, zato pamet v roke. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Po eni strani bo vaš občutek notranje moči in kreativnosti velik, po drugi pa ničesar ne boste mogli napraviti brez izdatne podpore drugih. Sicer jim boste hvaležni in jim boste plačali ali kako drugače povrnili, a bilo bi veliko bolje, da bi kako nalogo zmogli sami, brez pomoči. V poslih bodo naloge zelo težko dosegljive, na vas pa je, da to jemljete čim manj osebno; če se boste malo poglobili, boste ugotovili, da najverjetneje ni vse proti vam. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Želja napraviti in doseči čim več bo v tem tednu prisotna kot že dolgo ne. Po malem vas načenja duh časa, v katerem se je najbolje ukloniti in »počakati, da mine«, kar za vas seveda ne pride v poštev. Toda aktivacija prihaja šele v tednih, ki sledijo, ta čas pa je zelo pomembno potrpljenje. V ljubezni bo veliko besed in kar nekaj sprememb, toda v dobri smeri, zadovoljni boste s seboj in z razvojem odnosa. Za »osvajalce« med levi: ta teden je odličen za razbitje zidu kake trdnjave ... 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kar nekaj kazalcev, med drugim tudi aktivni in ugodni položaj Merkurja, vas spodbuja k spreminjanju tistega, kar čaka na vas, najverjetneje v nekakšni postopni maniri, morda v skladu s politiko majhnih, a zato številnih korakov, ki tudi vodijo k cilju. Ko se boste premaknili, boste začutili, da ste sposobni veliko več. V ljubezni vsaj v prvi polovici tedna ne bo šlo najbolje, pomembnejše bodo druge stvari. Proti koncu tedna se bodo odnosi precej otoplili. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Neugodno postavljeni Jupiter vas sili v prepričanje, da se bo nekako že izšlo. Ni kaj, če hočete kaj doseči, ne bo ob čakanju nič. V drugi polovici tedna se bo Venera povezala z drugimi in se boste premaknili kar sami, zavedajoč se, da ne izgubljate samo časa, ampak tudi pozicije. Rojeni v prvi polovici znamenja boste imeli srečo s sorodniki in sosedi, tudi okoliščine vam bodo šle na roke. V ljubezni si boste veliko prizadevali in energije tam so ugodne, lahko se vam izteče povsem po željah. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Vaša tokratna moč bo v urejanju problemov in še bolj v učinkoviti razlagi, zakaj je nekaj prav oziroma zakaj ne. V komunikaciji boste močni in odločni, prepričljivi in neustavljivi. Prodati Eskimu hladilnik – mala malica. Dobri položaji med planeti bodo preprečevali, da bi te svoje sposobnosti uporabljali v napačne namene ali napačni smeri. V ljubezni bo nekaj manj ugodne sape, ali spustitev na realna tla ali pa spuščanje dimne zavese, »da vas ne bi dobili« ... 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Čaka vas še zadnji teden, ko se stvari nekako ne bodo izšle, ker bo ves čas kaj manjkalo ali pa boste imeli občutek vrtenja v krogu. Naj vas ne zajame panika – vse je samo vprašanje dni, že naslednji teden bo povsem drugače. Finance bodo zahtevale veliko pozornosti, poskrbite, da ne bo sentimenta in čustev v njih, tudi ne jeze ali zavisti. Tudi pri nujnih izdatkih najprej dobro preverite dejstva, šele potem delujte. Ni nujno skoparjenje, daleč od tega, le pamet uporabite, pa bo. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Kljub velikim načrtom pa se bo tale vaš teden obrnil v povsem drugačno smer, na koncu boste poskusili stvari urejati bolj na skrivaj, da ne bi koga prizadeli ali pa da ne bi razkrili svojih namenov. Beseda odpovedovanje bo spet precej pogosta. A že v drugi polovici tedna bo bolje, bolj boste lahko sproščeni in usmerjeni v prihodnost. V ljubezni in partnerstvu bo spočetka nekaj nejasnosti, potem pa bo bolje in tudi za vas prijetno. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V prvi polovici tedna se boste prisiljeni ubadati z zadevami, ki naj bi bile že zdavnaj razrešene, a to boste hitro odpravili. Marsov položaj skupaj z ugodnimi povezavami vam daje možnosti obvladovanja več stvari hkrati, po čemer vodnarji niste ravno znani. V srčnih zadevah bo veliko stikov in gibanja, več na internetu in telefonu kot v živo, pač v duhu današnjega časa. Če imate »v ognju več želez«, boste ta teden odlično obvladovali vsa ... 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Čez teden se bo vaš položaj popravil in perspektive zjasnile, čeprav spočetka ne bo videti tako. Od srede naprej boste imeli v sebi precej več optimizma, zlasti v poslih in pri ljubezni, tam bi znal biti konec tedna zelo vznemirljiv in uspešen. Finančno bo šlo več ali manj po načelu »vroče – hladno«, kljub vsemu pa boste imeli vse pod nadzorom. Za neki denar, ki bi ga morali dobiti nazaj, se podvizajte, da bi ga res dobili, Jupitrov trend gibanja ga zna umakniti še za nekaj mesecev. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od točno 22° do 29°03 Škorpijona.  

Merkur bo ta teden prišel od 2°04 do 12°41 Strelca.

Venera bo prišla od 2°05 do 10°25 Kozoroga.

Mars bo prišel od 3°28 do 8°39 Vodnarja.

Jupiter bo prišel od 13°44 do 15°03 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 15°46 do 16°34 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 21°37 do 21°22 Ovna.

Neptun se bo v nedeljo ustavil na svoji poti in se počasi obrnil direktno (na 9°15 Rib), vendar bo kar nekaj časa navidezno na istem mestu.

Pluton bo šel počasi od 15°30 do 15°40 Kozoroga.

Luna bo 15. 11. vstopila v Dvojčka, 17. 11. v Raka in 19. 11. v Leva.

Polna luna bo v ponedeljek, 14. 11., ob 14.51 na 22°38 Bika.