Pogled naprej

Tedenski horoskop: Čas za premik gora

bj
7. 11. 2016, 06.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za velik del sveta je ta teden najbolj pomemben – že več kot leto dni se vse vrti okoli tega, ali Donald ali Hillary ... Kot da se ne bi kje dogajalo še kaj drugega.

Profimedia
Čas je za premik gora.

Človek se vpraša, ali ni vse to le neka dimna zavesa, za katero se medtem počne milijon različnih nečednosti in skritih zadev, za katere nikoli ne bomo izvedeli. Vprašanje je namreč, kaj se bo z enim ali drugim bistvenega spremenilo ... A glavno je, da ta »norost« enkrat mine.

Sicer pa v tem tednu kar trije planeti menjajo znamenje na svoji poti – najprej Mars in potem istega dne še Venera in Merkur. Skupaj z močnim in medsebojno prepletenim vplivom Škorpijona in Kozoroga lahko govorimo o moči, trdnih namenih, prodornosti in k spremembam usmerjenih energijah. Če jih lahko izkoristimo, je zdaj mogoče premakniti tudi gore, zato je čas odličen za vse podjetne in drzne. 

Horoskop za teden od 7. do 14. 11. 2016 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Ovnom energije in moči v tem tednu ne bo zmanjkalo. Bo pa opazno, da vsaj v začetku povod za akcijo dobivate iz konfliktov z drugimi, po vikendu pa vse manj. Vaše delo bo vse bolj usmerjeno v »jutri«, torej bo šlo za korake, ki bodo vodili k rezultatu kasneje, ne pa takoj. V ljubezni boste ali zahtevali več kot prej ali bolj poudarjali telesni kot duhovni vidik zveze. Je pa ta čas za utrditev partnerstva zelo ugoden, dogovori v tej smeri bodo trdni in dolgoročni. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Na neki način boste odvisni od drugih, bodisi zaradi svojih občutkov, nemoči ali razvajenosti ne boste zmogli ali hoteli reagirati na dogajanje bodisi zato, ker vas nekdo drži v šahu. V drugi polovici tedna se boste premaknili s točke, morda celo borili, vsekakor pa boste bolj zadovoljni s seboj. Tudi v službi se bodo stvari začele razjasnjevati, kar je za vas dobro, saj želite vedeti, pri čem ste. Možnost konflikta je velika, toda tokrat bo šlo za konstruktivne in k trdnosti usmerjene dialoge.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Veliko sprememb je videti pri vas ali pa vsaj želje po njih, in sicer čisto na vsakdanjem, praktičnem nivoju. Ali boste želeli spremeniti svoje navade ali opravili veliko predzimsko pospravljanje ali pa generalno pregledali finance, je težko reči, saj je to najbolj odvisno od vsakega osebnega horoskopa posebej, vsekakor pa bo v teh dneh kar nekaj prepiha v vašem življenju. V ljubezni je videti nekaj živčnosti, a vseeno kaže na pozitiven razvoj na dolgi rok.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Finančno področje je precej aktivirano, a bo tam tudi precej kompliciranja. Zaradi kopičenja težav se boste zanesli na druge ali pa razmišljali o premostitvi, morda kreditu. Sicer pa v tem tednu ne boste stali križem rok, ampak boste zelo aktivno posegli v dogajanje. V ljubezni in odnosih z otroki je videti veselje in srečo, predvsem pa nikomur ne boste dovolili skaliti miru v družini. Malo pazite pri športu in rekreaciji, ne podcenjujte vremenskih razmer in ne precenjujete svoje kondicije. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Zelo aktiven in vsaj na trenutke tudi napet teden je pred vami. Te napetosti pomenijo nekaj nakopičene jeze, ki pa se bo iztekla v premikih na bolje, ki si jih boste ustvarili oziroma zaslužili sami. V odnosih s sorodniki in sosedi je možna otoplitev odnosov, priložnost, da se razrešijo in »pospravijo« spori ali nesporazumi, je zelo lepa, veljalo bi jo izkoristiti. V ljubezni se stvari odvijajo v smeri sprememb, tokrat, kot kaže, na bolje, le presekati bo treba z nečim.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Čisto mogoče je, da vas bo (spet) preveval občutek, da ničesar ne naredite dobro (česar drugi sicer sploh ne vidijo tako …), nakar se boste skušali oborožiti z novimi tisoč informacijami, da bi bili še boljši ... To početje ni čisto nesmiselno, saj boste vmes srečali tudi ljudi ali pa dobili zamisli, ki vam bodo zelo koristili v prihodnje. V partnerstvu bo nekaj več obojestranskega razumevanja, že to, da ne boste več govorili drug mimo drugega, je nekaj …

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Kopica planetov v prvih hišah horoskopa, vključno s finančno, kaže na velike možnosti, a le, če boste pošteni najprej do sebe in potem še do sistema, v katerem delujete. Res je sicer, da zelo ugodni Jupiter obeta, da se boste vedno znova izvlekli, toda zaščite ni dobro izigravati, tudi če so priložnosti zelo mamljive … V zakonu precej ostrine, predvsem pri rojenih v tretji dekadi znamenja. Dogovori bodo težavni, morda bi jih veljalo zapisati, da ne bi imeli prekratke sape.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Mars prehaja v Vodnarja, kar za vas pomeni razmišljanje za naprej, a vendar z nekaj zadržka. Ob drugih močnih planetarnih vplivih se vam ta čas za osebnostno moč ni bati. V službi boste tako močni, da boste tudi druge vlekli za seboj in reševali ne samo svoje naloge, ampak tudi pomagali drugim, če bo treba. Tudi v srčnih zadevah boste popravljali svoje (in še kako tujo zraven) napake, želeč zgraditi trden odnos, ki ne bo odvisen od vsake sapice ali prelitega čustva.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Medsebojne povezave planetov so zdaj dovolj dobre, da se vam bo iztekla večina vsega, česar se boste lotili, če boste le pokazali nekaj vztrajnosti in discipline. Tudi okoliščine vam bodo šle na roko, prav tako vplivne in prijateljske osebe. Načrti, še tako veliki, se lahko spravijo v pogon ravno v tem tednu, ko je na nebu prvi krajec, težava, celo odločilna, pa se lahko pojavi v obliki denarja, ki ga morda ni dovolj. A tudi če bo tako, ne dopustite, da vas premaguje panika ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Cilji in dobri nameni se bodo v tem tednu prepletali s pričakovanji, kar ni dober trend. Postavlja se vprašanje, kako ravnati, saj postajajo zahteve, ki jih dobivate na mizo, vse manj realne in dosegljive. Ali povedati sistemu (recimo šefom), da vse to ni izvedljivo? Ali raje molčati in tako tvegati kastno pregoretje? Glede financ se boste potrudili napraviti red in vse bo šlo bolje, predvsem v smeri zagotovitve miru na tem pomembnem področju.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V tem tednu bodo nekoliko bolj na udaru vaši prijatelji, pa tudi zveze, ki ste jih gojili doslej. Vprašali se boste, ali vam res prinaša toliko koristi, da vzdržujete vse te stike, ali bi se bilo morda bolje nasloniti na lastne sile. Ali gredo vaša prijateljstva bolj na vaš račun kot ne? Kar nekaj energije se bo v teh dneh vrtelo okoli denarja ali vrednotenja – kaj mi to in to pomeni? Marsikatera do včeraj nedotakljiva stvarca bo brez sentimenta romala v koš.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Pred vami je par tednov, ko se bo bolje povleči nekoliko nazaj in si napolniti baterije ter še kako drugače poskrbeti za svoj jaz kot pa se izpostavljati zunaj. Uredite si zapiske ali arhiv, zlikajte vse za nazaj, dobro se zjokajte, če imate razloge za to, odidite v gozd ali pa se dodobra naspite – vse je dobro, če vam le ustreza. V službi se bo govorilo o spremembah, ki pa bodo vnesle več nemira kot dejanskih premikov. Obrnite ploščo v svojo korist, uspehi pridejo kmalu na vrsto.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 14°58 do točno 22° Škorpijona.  

Merkur bo ta teden prišel od 21°12 Škorpijona do 2°04 Strelca, v katerega bo vstopil 12. 11.

Venera bo prišla od 23°43 Strelca do 2°05 Kozoroga, v katerega bo vstopila 12. 11.

Mars bo prišel od 28°19 Kozoroga do 3°28 Vodnarja, v katerega bo vstopil 9. 11.

Jupiter bo prišel od 12°23 do 13°44 Tehtnice.

Saturn bo prišel od točno 15° do 15°46 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 21°37 do 21°22 Ovna.

Neptun je vse počasnejši, retrogradno bo po Ribah prišel le še od 9°17 do 9°15.

Pluton bo šel počasi od 15°21 do 15°30 Kozoroga.

Luna bo 8. 11. vstopila v Ribi, 11. 11. v Ovna in 13. 11. v Bika.

Prvi krajec bo v ponedeljek, 7. 11., ob 20.50 na 15°50 Vodnarja.