Astro

Tedenski horoskop: Zvezdni vplivi so kot seme

w.y.
30. 10. 2016, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Škorpijonu so blizu skupaj postavljeni Sonce, Merkur in Luna, čas po mlaju. Skupaj dajejo globino in sposobnost preboja, tudi čez težke ovire. Njihove povezave kažejo možnost posega v globino, v bistvo, pa naj gre za odločnost akcije ali spoznanja.

Dreamstime

Tudi dogovori bodo v tem tednu bolj natančni in dokončni kot v zadnjih časih, predvsem pa bodo vsebovali več optimistične usmerjenosti naprej in ne toliko v obračunavanje vsega, kar se je zgodilo. Vse to pa ne toliko zaradi kakšne želje po lepši prihodnosti, ampak preprosto zaradi naveličanosti preigravanja starih vzorcev, ki povsem očitno ne vodijo nikamor. Koliko se bo to poznalo takoj in predvsem kako se to lahko odrazi v življenju posameznika, je težko reči, a pri astrologiji je pogosto tako, da planetarni in zvezdni vplivi ter potenciali vedno prinašajo nekaj, vprašanje pa je, kdaj se to pozna in kje. Podobno kot pri semenu in plodu, ki zrase enkrat pozneje ...

Horoskop za teden od 31. 10. do 7. 11. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vi boste potegnili voz, poenostavili dileme in seveda poželi odobravanje vseh tistih, ki si ne upajo storiti koraka. Gibanje Marsa po eni strani prinaša obilo moči za preboj in zmago vsake vrste, po drugi strani pa se poslavlja od Kozoroga in vas s tem navdaja z razdraženostjo zaradi pomanjkanja časa in hotenja po takojšnjih rezultatih, po možnosti s čim manj znoja. Spet enkrat boste zastavonoša. V partnerstvu bo vse lepo videti samo navzven, verjetno se stvari nabirajo.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera se bo ta teden odmaknila od Saturna, zato bo tako težav kot neugodnih okoliščin manj kot zadnje dni. Še vedno pa precej »visite« na drugih, kot da sami ne bi znali narediti koraka. Glede stroškov in strahu ob investiranju se zdi, da je najbolj tesno obdobje mimo, počasi se boste sprostili tudi na tem področju. Morebitne pravne ali upravne zadeve se v tem tednu ne morejo izteči dobro za vas, izognite se jim, če imate le možnost, oziroma jih prestavite na pozneje.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Tudi če ne gre vse po vaših notah, boste iznajdljivi dvojčki iz vsakega položaja skovali dobiček zase, če drugače ne, pa tako, da si boste povečali ugled in pridobili nove prijatelje. V službi je videti veliko sprememb, bodisi zaradi zamenjave kadrov bodisi zaradi drugačnih pogojev dela ali novih postopkov. Za dvojčka nič boljšega – prvi se boste prilagodili in plenili s svojim na hitro pridobljenim znanjem. V ljubezni je videti lahkomiselnost.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Gruča planetov v Škorpijonu vam daje notranjo moč in ustvarjalnost, tako da se lahko lotite tudi najbolj zahtevnih projektov, ki jih boste dobro opravili. Če vas bodo vprašali po mnenju, se boste izkazali z odličnim poznavanjem tematike. Z vsem tem boste dobili nekaj dodatnega samozaupanja za nadaljnjo pot. V ljubezni vam s tem horoskopom ne bi smelo biti dolgčas. Prej bi lahko rekli, da vas bo ta tematika preplavila do take mere, da boste pozabili na marsikaj drugega.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu se utegne položaj zaplesti do te mere, da boste obstali na mestu in se zaradi pomanjkanja pravih informacij raje odločili zadržati obstoječe stanje, kot da bi tvegali. Pri financah, zlasti investicijah in žetvi vloženega, bi vam morale na pomoč priskočiti ugodne okoliščine, lahko bi imeli obilo sreče. V ljubezni boste naredili nekaj previdnih korakov naprej – Venera se oddaljuje od Saturna, ki jo je zadnje tedne precej omejeval in »hladil«.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vaše ideje bodo za okolico pomenile pravo osvežitev, saj je ozračje že dodobra pregreto in si nekateri želijo samo »naprej«, čeprav ne vedo, kaj bi to lahko pomenilo. Tudi če na druge ne morete računati, vam k sreči tudi škoditi ne morejo, poleg tega ne boste odvisno od njihovega mnenja ali volje. Morebitne pravne ali upravne zadeve boste končali uspešno, morda tudi zato, ker boste hitreje kot drugi ugotovili, v čem je poanta.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Čeprav se vse okoliščine ne obračajo v vašo korist, ste notranje močni, stabilni in samozavestni – če ne tokrat, bo šlo pa na bolje kdaj drugič! Notranje ravnovesje je neprimerno pomembnejše od mnenja okolice, ki je precej pokvarljiva zadeva. Veliko bo govora o spremembah, poskušajte realizirati čim več od tega, da ne bo ostalo le pri besedah. V marsikaterem pogledu se vam kaj tudi čisto posreči, a ne smete preveč računati na to – nase pač.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Po eni strani ste polni energije, hotenja in sebe, po drugi strani pa boste nujno potrebovali čas za počitek, ker vam bo telo sporočalo, da ste na robu zmožnosti. Dosežete lahko vsak cilj, le pot bi bilo morda bolje urezati kako drugače kot po navadi. Utegne se zgoditi, da ne bo šlo vse kar naenkrat ali naravnost. V srčnih zadevah bodo ta teden pihali ugodni vetrovi, marsikaj vam bo šlo na roke, tudi morebitne spremembe bodo prijetne in koristne.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Zdelo se vam bo, kot da se je svet naslonil na vaša ramena, veliko bo govora o vsem, kar naj bi naredili, pa se ne boste upali premakniti. Spremembe v službi in pri poslih vas bodo skrbele, pa vendar se bo za vas vse izteklo dobro; vsako okolje potrebuje nekoga, ki vleče, in ker niste podložni paniki, lahko mirno opravite, kar je treba. V srčnih zadevah je videti nekaj preveč živčnosti, eni od strani popušča zbranost ali potrpljenje.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

V tem tednu se ne boste zadovoljili samo z znanimi, tradicionalnimi, že večkrat preigranimi vzorci, ampak boste hoteli več. Bolj kot o trenutnih nalogah boste razmišljali o tem, kaj vse bi šele lahko naredili in kam vse bi vas lahko nesla pot v prihodnje. Razmišljali boste o svojih zmožnostih in si zastavili nove cilje. V službi nekaj živčnosti zaradi nesporazumov ali nesposobnosti nekoga, v srčnih zadevah pa je videti nekaj odtajanja in nekoliko več sprostitve.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Skupina planetov v Škorpijonu prinaša močan poudarek na karieri in poslih. Na neki način se vaša pot na tem področju v tem tednu lomi. Čeprav se fizično morda ne bo zgodilo nič, pa boste premišljevali o tem, kaj znate in zmorete ter v kateri smeri bi radi odšli. Sicer pa boste marsikaj počeli bolj skrito ali celo tiho v sebi, nastopanje boste prepustili drugim. Mars se poslavlja od vas, drugi del tedna in lep del naslednjega boste precej napeti in nestrpni, zato malce pazite nase in na svoje reakcije.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Veliko novega boste spoznali v tem tednu, ljudje, ki jih boste srečali, vam bodo povedali kaj pomembnega, odkrili kako skrivnost ali informacijo o tem, kako premagati težavo. Na splošno se boste počutili svobodno in lahko, planeti v Škorpijonu odlično pomagajo vašemu Neptunu izraziti se na odličen način, z veseljem in navdihom tako za sebe kot za ljudi okoli vas. Tudi v ljubezni se bo odpirali lepo, če morda zadnje čase tam niso cvetele rožice, boste zdaj deležni pozornosti, ljubezni in podpore.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 7°57 do 14°58 Škorpijona.  

Merkur bo ta teden prišel od 10°02 do 21°12 Škorpijona.

Venera bo prišla od 15°17 do 23°43 Strelca.

Mars bo prišel od 23°14 do 28°19 Kozoroga.

Jupiter bo prišel od 10°58 do 12°23 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 14°16 do točno 15° Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 21°53 do 21°37 Ovna.

Neptun je vse počasnejši, retrogradno bo po Ribah prišel le še od 9°21 do 9°17.

Pluton bo šel počasi od 15°13 do 15°21 Kozoroga.

Luna bo 1. 11. vstopila v Strelca, 4. 11. v Kozoroga in 6. 11. v Vodnarja.

Lunine mene ta teden ne bo, naslednja bo šele v ponedeljek, 7. 11. (prvi krajec).