Astro

Tedenski horoskop: Pogledali bomo v bistvo

w.y.
24. 10. 2016, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Počasna in močna bogova Jupiter in Neptun, brata med bogovi, sta v velikem razkoraku in vplivata na velik del dogajanja na Zemlji. Stopnja nerazumevanja, tudi nesporazumov, je velika.

Dreamstime

Morda ne gre toliko za nesporazume kot za pomanjkanje volje in namena razložiti stvari tako, da bi jih razumele vse strani, in zakrivanje s plaščem nujnosti in pomanjkanja časa ni drugega kot metanje peska v oči. Merkur se bo ta teden pridružil Soncu v Škorpijonu, kar je priložnost za natančno misel, pogled v bistvo stvari in temeljite odločitve v pravi smeri, brez veliko okolišenja, tako pri »velikih zadevah« kot pri čisto zasebnih, ozkih ali intimnih odločitvah in odnosih.

Mars in Uran bosta tudi delovala družno, tokrat v smislu kljubovanja obstoječim navadam in pravilom, kot bi hotela ponuditi možnost, da bi lahko bilo drugače, kot trenutno kaže. Možnost, da kaj obrnemo v smer, ki si jo želimo sami in ne bi bila vsiljena, nam ta teden vsekakor ponuja dovolj.

Horoskop za teden od 24. do 31. 10. 2016 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsovo gibanje vam prinaša veliko agilnosti, ne boste se strinjali z ničimer, zlasti na področju uspeha, poslov in začrtane poti. Stalno boste v akciji, hoteli boste opraviti vse naenkrat, težava bo kvečjemu v času, v količini energije pa je ne bo. Še več, naredite lahko vse, kar bo za vas – četudi le trenutno – dovolj pomembno. V ljubezni drugačne sapice, več čustev in nežnosti, previdnost pred viškom energičnosti pa je potrebna tudi tam. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera se ta teden giblje okoli Saturna in z lepoto, ljubeznijo in užitki pretiravanja ravno ne bo, kvečjemu nasprotno, z več omejitvami, takta ali pa kar strahu. A že v drugi polovici tedna bo bolje, Venera se bo neprijetnega vpliva znebila in že konec tedna si boste privoščili kak lep trenutek samo zase. Čas, da spremenite, kar vas je v zadnjem času oviralo. O financah se boste veliko dogovarjali in tudi dogovorili v korist vseh vpletenih strani.   

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Dvojčki boste v tem tednu neustavljivi. Ne samo verbalno kot po navadi, tudi v čisto konkretnih zadevah boste prodorni in učinkoviti kot že dolgo ne. Marsovo gibanje govori v prid prevzemanju tudi večjih nalog, izzivov ali tveganj kot navadno, vse se vam bo zdelo izvedljivo. V ljubezni nekaj nerazumevanja, treba bo stopiti nekaj korakov nazaj. Navezali boste kar nekaj novih stikov ali pa jih obnovili, ker se bodo zdeli koristni.   

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Družina, otroci, priprava na zimo, vzdrževalna dela – dela vam ne bo zmanjkalo, energije pa tudi ne. Zavihajte rokave, pozneje boste zelo zadovoljni, ker vam kar nekaj obveznosti ne bo več viselo nad glavo ... Za razumevanje v partnerstvu in kompromise nasploh ta čas ni najbolj primeren, a že konec tedna bo glede tega nekoliko bolje, tudi bolj sproščeno. Stanje v svoji denarnici boste dojemali precej osebno, a verjetno brez prave potrebe.   

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ves teden po nebu z roko v roki potujeta Sonce in Merkur. Ker levi stanja na mestu in zavlačevanja ne marate, bo njuno druženje za vas dobrodošlo, saj vam prinašata dovolj energije za vsakršno akcijo ali spremembe. Poudarek bi moral biti na družinskih in posestnih odnosih ter vsem, kar nosi oznako »za nazaj«, medtem ko bo za napredek treba počakati še nekaj časa. Veliko komunikacije je videti, predvsem resne in konstruktivne ali pa s starejšimi osebami. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V prvi polovici tedna je videti precej občutljivosti, ki pa bo minila, in zatem boste zelo trdno zastavili svoje korake in ideje. Sonce in Merkur skrbita za to, da se ne bi dolgočasili, pred vami bodo številni in med seboj čisto različni izzivi; vprašanje bo, česa se lotiti prej. Če ne boste preveč komplicirali, lahko opravite milijon stvari, od malih do tistih večjih, pomembnih. Priložnost imate tudi za uspešno ureditev odnosov in sporov s starši, če se pri vas morda dogaja tudi to. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venera bo ves teden v družbi Saturna, kar bo v vaše življenje prineslo več resnosti in konstruktivnosti kot navadno, morda tudi kake neželene zahteve, ki se jim ne bo dalo izogniti. A ker je preostanek horoskopa za tehtnice ugoden, se jih lotite čim prej; že konec tedna je videti možnost sprostitve in zadovoljnega pogleda na opravljeno. V partnerstvu naj zlasti tehtnice tretje dekade pazijo na besede in kaka samostojna, a prehitra dejanja.  

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Merkur se seli v vaše znamenje in zaključuje obdobje nekaj tednov, ko stvari niso šle tako, kot ste hoteli. Merkur pomeni spremembe in prilagodljivost, s to pa škorpijoni niste bogato obdarjeni, zato vam tak prihod pride kar prav. V ljubezni bo nekaj megle, k sreči se bo kmalu dvignila, zato malo potrpite – ali pa jo hitro izkoristite ... Finančne zadeve so ta čas verjetno precej pereče, a že konec tedna bo pogled na to polje dosti bolj jasen. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Glede vaše nadaljnje poti in perspektive bo v tem tednu precej nejasnega, verjetno je šlo za nepopolne ali napačne informacije, morda pa za premalo pozornosti in posledično nerazumevanje stvari. Vsekakor boste do konca tedna težavo odpravili. V financah se stvari gibljejo naprej, seveda počasneje, kot bi vi radi, a vendarle gre na bolje. V ljubezni je videti nekaj novega ali pa drugačnega kot prej, dolgčasa pa ne ... 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Venerino druženje s Saturnom ne bo všeč nikomur kot le vam, saj boste ob tem lažje gledali na obveznosti in se počutili manj pod pritiskom. Le za ljubezen njeno tokratno potovanje ne bo najboljše, preveč nejasnosti in iluzij je videti. No, za skrite stvari je še vedno ugodna ... Marsov položaj je za vas odličen, ne bo se vas dalo ustaviti, zato skrbno začrtajte korake in akcije. Če v službi ne bo kakih nesporazumov, ki bi tratili vaš čas in energijo, lahko v tem tednu dosežete veliko. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Nekaj preobčutljivosti na druge in prehitrih reakcij je videti v vašem trenutnem horoskopu, zato velja paziti pri odnosih v zakonu, timskem delu in partnerstvih vseh vrst, da ne bi prišlo do kakega spora. A planetarne energije so vam kljub temu naklonjene, napravite lahko vse, kar hočete, če vas ne preplavijo čustva. V srčnih zadevah je videti nekaj manj zapetosti. Nikakor ne boste stali križem rok, ampak prevzeli iniciativo. Vi že veste, kaj je treba ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Merkur po eni strani prinaša nekaj več sprostitve, veselja in celo razmišljanja o napredovanju v življenju, po drugi strani pa je horoskop poln energij, ki prinašajo zaplete in nesporazume; ves čas bo treba kaj popravljati in dopolnjevati. V poslih je vse do konca dela videti zahtevnost, morda tudi ovire, a se bo to popravilo in boste hitro nadomestili izgubljene priložnosti. V ljubezni stabilen odnos in nekaj preveč čustev, a tokrat ne v taki meri, da bi bilo moteče. 

Premiki v tem tednu 

Sonce bo prišlo od 0°57 do 7°57 Škorpijona.  

Merkur bo ta teden prišel od 28°28 Tehtnice do 10°02 Škorpijona, v katerega bo vstopil 24. 10.

Venera bo prišla od 6°51 do 15°17 Strelca.

Mars bo prišel od 18°13 do 23°14 Kozoroga.

Jupiter bo prišel od 9°31 do 10°58 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 13°34 do 14°16 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 22°09 do 21°53 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah od 9°26 do 9°21, počasi se pripravlja na obrat v direktno smer, ki se bo zgodil sredi naslednjega meseca.

Pluton bo šel počasi od 15°06 do 15°13 Kozoroga. 

Luna bo 25. 10. vstopila v Devico, 27. 10. v Tehtnico in 30. 10. v Škorpijona.

Mlaj bo na nebu v nedeljo, 30. 10., ob 18.37 na 7°44 Škorpijona.