Planeti nam gredo na roko

Horoskop za teden od 17. do 24. oktobra

Bern Jurečič
17. 10. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Teden pred nami odpira nekaj več možnosti za pogumne in tudi tiste, ki »čakajo, da bo bolje«, saj nam gredo planetarne povezave in premiki bolj na roke kot v zadnjih tednih.

profimedia
zemlja

Neptunove povezave so ugodne in prinašajo mehkost v akcijo, ideje, domišljijo in nemalo empatije do drugih in sveta. Tudi Saturn tokrat prinaša precej konstruktivnosti in usmerjenosti v akcijo, z več truda lahko dosežemo več, cilji bodo jasni, volje pa bo tudi več, saj Sonce prihaja v Škorpijona, kjer »ni šale«, zahteva po rezultatih bo počasi vse večja. Na začetku tedna so možne napake zaradi hitrice, tudi kak »strel v lastno koleno« ne bo nič čudnega, kasneje bo glede tega bolje. Venera že v torek prehaja v Strelca, s čimer ne bo prinesla več ljubezni in simpatije, bo pa zato neprimerno manj zakrčena in vesela. 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Če kaj ni v vaših rokah, vas bo v tem tednu motilo in boste želeli obrniti smer, a ne delajte tega preveč na silo ali z naglimi potezami; možnost, da napravite še večjo škodo, je velika. Na srčnem področju se morda odpira kaj lepega, a ne pomislite ob vsaki nejasnosti, da ima kdo slabe namene. V poslovni sferi je nuja po izboljšanju rezultatov in položaja velika, morebitni neuspeh ne pride v poštev, s pravilno uporabo energije pa lahko ta čas dosežete veliko, tudi največje korake. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaša prizadevanja bodo v tem tednu posvečena bolj zahtevnim nalogam, površinsko premlevanje informacij vas ne bo zadovoljilo ali pa bo kdo od vas pričakoval več. Ob vsem tem se lahko nadejate, da bodo odmevi na vaše delo previdni ter zaviti v veliko formulacij in govoričenja. Morda se boste počutili osamljene v svojih prizadevanjih, a to je le prehodnega značaja. Srčne zadeve bodo v tem tednu podrejene raznim vplivom in menjavi razpoloženja, zato ne reagirajte prehitro, če kaj ne bo šlo po vašem okusu. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Zelo ustvarjalni dnevi so pred vami, morda ne toliko v smislu poslovnih potez ali pridobivanja denarja (saj atmosfera v družbi temu ni naklonjena), ampak z vidika družine, otrok, odnosov, učenja, igre in športa. Vse, česar se boste lotili, bo resno in odgovorno, svoji okolici boste nudili oporo in občutek zanesljivosti, to pa je tisto, česar nam vsem danes zelo primanjkuje. V ljubezni bo vse videti odlično, marsikateri dvojček se bo ta teden zaljubil in vse bo tako lepo rožnato. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Ker se ta teden na nebu srečata Mars in Pluton, bodo vaše zahteve in pričakovanja do drugih zelo veliki; zna biti, da boste letvico postavili tako visoko, da ne bo šlo. Preden pride do spora in razpok, se bo treba malo ustaviti in dobro premisliti stvari. Risali si boste korake, ki jih boste naredili, in obenem tudi drugim ponujali vizije kot dosegljive. V ljubezni je neka začasna distanca, čez teden bo več komunikacije in posledično tudi približevanja. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem času vam bo zelo pomembno, kaj si drugi mislijo o vas, seveda v pozitivnem in pohvalnem smislu; glajenje po dlaki navzdol že dolgo ni bilo tako dobrodošlo, kot bo tokrat. Če bi prejeli še kako pohvalo v službi oziroma »od zgoraj«, bi bilo še toliko lepše ... Čas ni naklonjen nastopaštvu, ampak resnim potezam in rezom, za kaj takega pa so potrebni ljudje, ki imajo dovolj visok ter širok vpogled v situacijo, ne pa »komplikatorji« in »bleferji«. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu se boste ubadali z vrednostmi in vrednotenjem; ne samo s cenami, izdatki in denarjem nasploh, ampak tudi s tem, koliko kdo komu pomeni. Seveda bo to med drugim poskus ugotoviti, koliko ste (sebi in drugim) v resnici vredni sami. Kar zadeva finance, bo šlo v tem času bolj za razporejanje, ki je zaradi vse večjih pritiskov vse težje. Z nekaj treznega pomisleka in izognitvijo paniki boste vse rešili tako, kot je treba. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Planeti v vašem znamenju, predvsem Sonce in Merkur, ki se odpravljata naprej, vas silijo k premisleku, kako zdaj naprej; nekatere zadeve so se izkazale za resnejše, kot ste mislili. Tudi drugi bodo dolili malo olja na ogenj, s tem, ko bodo želeli malo pospešiti kako vašo pomembno odločitev. V ljubezni je možen nemir, tudi prekinitev, četudi začasna, ne bi bila nič čudnega; v zraku so glede tega hitro spremenljive energije. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Vse do vikenda je videti zavlačevanje in morda celo skrivanje, saj bosta tako Sonce kot Merkur še vedno tu in še vedno zelo zadržana, to pa pomeni, da bo kasneje zagon toliko večji; le malo še potrpite. Nestrpnost vam v takem stanju lahko prinese večje težave, kot si mislite. V ljubezni ne imejte prevelikih pričakovanj ali zahtev, lahko se zalomi. Zelo močno boste čutili drugo stran in njena čustva ter poskušali ustreči ali pa pomagati, če se bo to zdelo potrebno. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tudi če bo še tako treba, se ne boste mogli premakniti naprej zaradi nekega upora ali pa kake zadeve, na katero je nekdo pozabil. Srečali boste pomembne ljudi in dobili informacije, ki vam lahko kdaj v prihodnosti odprejo glavna vrata. A malo filtra pri sprejemanju teh idej vseeno imejte. Veliko vam bo pomenilo, če se boste o svojih težavah pogovorili s kako neobremenjeno prijateljsko osebo, zato se ne držite doma. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Mars bo v tem tednu dohitel Plutona v vašem znamenju, težnja po prodoru in zmagi bo zelo velika in jo bo težko krotiti, če niste v položaju, da bi sami odločali o vsem. Ljubezen bo za vas ta teden bolj v mislih (in tudi dejanjih) kot navadno, prav prijetno vam bo, če boste doživeli kak lep trenutek ali pa razvoj odnosa. Venera se že v torek seli v Strelca, kar prinaša možnost kake skrite ali pa platonske ljubezni, nečesa, kar je lepo, a ni za javnost ... 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaš zanos in dobra volja boste spet enkrat nalezljiva, ljudje se vas bodo držali kot slamice, saj je danes vsaka vsaj malo pozitivna energija tako dobrodošla! Izkazali boste kar nekaj borbenosti (za splošno dobro, seveda), vaša energičnost pa bo spodbuda tudi za druge. Pri tem seveda še vedno ne boste v ospredju, ampak boste podpirali druge in jih zalagali s koristnimi informacijami. Povezava prijateljstva in denarja se ta teden ne bo izkazala za dobro, ločite to med seboj. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ribe boste ta teden predstavljale nekakšen svetilnik, ki bo kazal, da je mogoče iti naprej, tudi če morda ni vse v najlepšem redu. Ne obupajte, če množica ne bo šla za vami – strahu in pobitosti v njej je toliko, da so noge svinčene. Poskusite svoje ideje prikazati čim bolj praktično, da bi se drugim zdele oprijemljive in možne. Finančni del vaše trenutne stvarnosti je bolj pereč, v tem tednu raje ne počnite nič pomembnega, možnost napake je velika! Vse, kar se da odložiti glede denarja, prestavite na tedne, ki prihajajo. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od točno 24° Tehtnice do 0°57 Škorpijona, v katerega bo vstopilo 23. 10. ob 1.45.  

Merkur bo ta teden prišel od 16°30 do 28°28 Tehtnice.

Venera bo prišla od 28°23 Škorpijona do 6°51 Strelca, v katerega bo vstopila 18. 10.

Mars bo prišel od 13°17 do 18°13 Kozoroga.

Jupiter bo prišel od 8°03 do 9°31 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 12°55 do 13°34 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 22°26 do 22°09 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 9°33 do 9°26.

Pluton bo šel počasi od 15°01 do 15°06 Kozoroga. 

Luna bo 18. 10. vstopila v Dvojčka, 20. 10. v Raka in 22. 10. v Leva.

Polna luna bo na nebu v soboto, 22. 10., ob 21.13 na 29°49 Raka.